Direktlänk till inlägg 3 oktober 2012

Skön löparboost med Enklaresport Running Club

Av Niclas Bernhardsson - 3 oktober 2012 08:19

Tisdag och träning med Enklaresport Running Club! Och jag tror vi var 21 stycken idag och jag presenterade alla som vanligt då det är en ny i gruppen. Och förklarade att det är 2 nyckelpass den här veckan för dem som kör Hässelbyloppet. Så är man inte alldeles för sliten så är det bara att köra på rätt bra idag. Själv så har jag haft rätt ont i vaderna i några veckor och det antog jag själv berodde på mycket stillasittande på jobbet. Lite halsont hade jag också men tänkte testa lite försiktig, oftast så brukar det försvinna. Under uppjoggen så känns det dock jäkligt tungt i lungorna men det verkar försvinna under löpskolningen. Och jag blev så jäklad taggad så när det är dags att dra igång så känns det onaturligt lätt och jag springer på hälarna på de snabbare killarna. Så första 400-ingen gick nog lite väl fort och även den andra. Och krampen i vaderna tilltar och den alltför  höga farten i början var ju inget som underlättade situationen. Dock så kändes kroppen som skit innan och nu kunde jag springa på rätt bra ändå så jag är ändå nöjd även om jag skulle fått sluta efter första setet. Jag var lite försiktig och planerade in 3 set för mig och med Hässelby i tankarna för många så fick det bli 3 stycken 400-ingar i varje set bara. Efter min för hårda öppning så tänkte jag ta rygg på Carina men det gick i några varv sen var jag rökt. I sista setet så sjönk farten ytterligare och krampen tilltog så när jag skulle ut på sista 400-ingen så klev jag av innan jag ens passerat 100 meter.

Under nedjoggen, som jag hela tiden fick avbryta av smärtorna så sade den nya killen att kramp brukar orsakas av vätskebrist och det slog mig direkt att det var just det som var orsaken. Jag har druckit sjukt dåligt med vatten på slutet och reagerade även på det tidigare under dagen då jag var på toaletten. Så i natt drog jag i mig en liter vatten och mår hyfsat bra i benen. Även förkylningen verkar ha försvunnit! :-)

Just ja! Tiderna! Nu känns det lite jobbigt att skriva ut tiderna då man har tappat så mycket på kort tid men men...

3x3x400 (StåVila 45 sek) (Någon el. några repetitioner har 1-2 sek för mycket då jag har svårt att trycka ned knappen på klockan) SetVila 2 min

1.36.3

1.35.8

1.38.4


1.40.1 (här blev det 1.03,7 i vila då jag väntade in C)

1.38.0

1.44.4


1.42.0

1.46.8

avbruten....


Summa summarum så gick det några sek/varv för fort för mig i dagsläget men en skön löparboost och jag är rejält sugen på nästa pass med klubben redan! :-)

Och grymt inspirerande att hjälpa dem att sänka sina tider!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 16 dec 22:33

Lördagsmorgon och dags att kravla sig upp ur sängen och bege sig till Safiren för lördagsträningen. Men det var segt och det var på håret att vi kom i tid. Men snart var man igång och det kändes rätt bra efter ett tag. Och vi avslutade med att köra t...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 15 dec 22:15

Skolan och sista dagen på skridskoveckan och "endast" ettor idag. Och som jag normalt inte har men jag hjälpte en kollega och det kändes rätt lugnt. Men ganska snart så insåg man att det inte bara var så bara. Några elever visade sig från sin ocharmi...

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 14 dec 18:45

Så var det torsdag och dags för Puffs önskespinning men var jag bokad? Nä, det hade jag visst missat, så jag igår kväll. Men bara en i kö. Det borde vara lugnt. Man hade fått önska låtar i några veckor och sen satte Puff ihop dem. Ville man så fick m...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 13 dec 18:30

Så var det onsdag igen och såklart dags för Core. Faktiskt ingen skridsko idag, på skolan, utan istället blev det simning för första gången för treorna. Det uppskattades och jag hoppas vi får till en mer permanent lösning för dem.  Sen, på kvällen,...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 12 dec 20:00

Hmm, iofs så kör jag rätt mycket skridskor nu, då det är skridskovecka, men det är ovanligt segt just nu. Ibland tror jag att det är något som håller på att bryta ut och ibland så känns det helt okey. Lite skumt. Hursomhelst så blev det en vilodag ig...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se