Direktlänk till inlägg 3 oktober 2012

Skön löparboost med Enklaresport Running Club

Av Niclas Bernhardsson - 3 oktober 2012 08:19

Tisdag och träning med Enklaresport Running Club! Och jag tror vi var 21 stycken idag och jag presenterade alla som vanligt då det är en ny i gruppen. Och förklarade att det är 2 nyckelpass den här veckan för dem som kör Hässelbyloppet. Så är man inte alldeles för sliten så är det bara att köra på rätt bra idag. Själv så har jag haft rätt ont i vaderna i några veckor och det antog jag själv berodde på mycket stillasittande på jobbet. Lite halsont hade jag också men tänkte testa lite försiktig, oftast så brukar det försvinna. Under uppjoggen så känns det dock jäkligt tungt i lungorna men det verkar försvinna under löpskolningen. Och jag blev så jäklad taggad så när det är dags att dra igång så känns det onaturligt lätt och jag springer på hälarna på de snabbare killarna. Så första 400-ingen gick nog lite väl fort och även den andra. Och krampen i vaderna tilltar och den alltför  höga farten i början var ju inget som underlättade situationen. Dock så kändes kroppen som skit innan och nu kunde jag springa på rätt bra ändå så jag är ändå nöjd även om jag skulle fått sluta efter första setet. Jag var lite försiktig och planerade in 3 set för mig och med Hässelby i tankarna för många så fick det bli 3 stycken 400-ingar i varje set bara. Efter min för hårda öppning så tänkte jag ta rygg på Carina men det gick i några varv sen var jag rökt. I sista setet så sjönk farten ytterligare och krampen tilltog så när jag skulle ut på sista 400-ingen så klev jag av innan jag ens passerat 100 meter.

Under nedjoggen, som jag hela tiden fick avbryta av smärtorna så sade den nya killen att kramp brukar orsakas av vätskebrist och det slog mig direkt att det var just det som var orsaken. Jag har druckit sjukt dåligt med vatten på slutet och reagerade även på det tidigare under dagen då jag var på toaletten. Så i natt drog jag i mig en liter vatten och mår hyfsat bra i benen. Även förkylningen verkar ha försvunnit! :-)

Just ja! Tiderna! Nu känns det lite jobbigt att skriva ut tiderna då man har tappat så mycket på kort tid men men...

3x3x400 (StåVila 45 sek) (Någon el. några repetitioner har 1-2 sek för mycket då jag har svårt att trycka ned knappen på klockan) SetVila 2 min

1.36.3

1.35.8

1.38.4


1.40.1 (här blev det 1.03,7 i vila då jag väntade in C)

1.38.0

1.44.4


1.42.0

1.46.8

avbruten....


Summa summarum så gick det några sek/varv för fort för mig i dagsläget men en skön löparboost och jag är rejält sugen på nästa pass med klubben redan! :-)

Och grymt inspirerande att hjälpa dem att sänka sina tider!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 12 okt 21:00

Så himla irriterande att vara förkyld när man fullkomligt spricker av träningslust. Och nu hade det gått en tid sedan jag blev förkyld och tyckte väl att det hade lättat lite. Och så kommer den här "Konautmaningen" där man, på Zwift, skall cykla 18 m...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 10 okt 22:00

Fortfarande förlyld så det är helt klart extra svårt att vakna, på morgnarna. Och någon träning är det inte tal om. Men nog sjutton började man ändå fundera då Ulrika frågade om jag skulle köra Core, senare idag. Hmm, tänkte jag. Om jag kör lite lugn...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 8 okt 20:00

Måndag och nu var det dans på schemat, kanske inte allas favorit men jag, tillsammans med bra assistenter och bra lärare, verkar ha fått det intressant nästan för de flesta barnen. Eleverna har själva fått göra grupper, där alla är välkomna, bara de ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 7 okt 21:00


Söndag och timmarna gick. Mot kvällen så ville jag få in lite träning men samtidigt ville man kika på "Biggest", i år var det VIP igen och kanske inte de roligaste deltagarna. Iofs så är Kalle en favorit. Han verkar både sympatisk och rolig. Kanske l...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 6 okt 19:15


     Så var det då lördag och Ullis och jag började dagen med att traska till Safiren för morgonträning. Idag var det rätt mycket på schemat men träningen ville vi inte missa. Väl på plats så hejar vi på de övriga och snart är Carina igång. Micke i...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se