Direktlänk till inlägg 3 oktober 2012

Skön löparboost med Enklaresport Running Club

Av Niclas Bernhardsson - 3 oktober 2012 08:19

Tisdag och träning med Enklaresport Running Club! Och jag tror vi var 21 stycken idag och jag presenterade alla som vanligt då det är en ny i gruppen. Och förklarade att det är 2 nyckelpass den här veckan för dem som kör Hässelbyloppet. Så är man inte alldeles för sliten så är det bara att köra på rätt bra idag. Själv så har jag haft rätt ont i vaderna i några veckor och det antog jag själv berodde på mycket stillasittande på jobbet. Lite halsont hade jag också men tänkte testa lite försiktig, oftast så brukar det försvinna. Under uppjoggen så känns det dock jäkligt tungt i lungorna men det verkar försvinna under löpskolningen. Och jag blev så jäklad taggad så när det är dags att dra igång så känns det onaturligt lätt och jag springer på hälarna på de snabbare killarna. Så första 400-ingen gick nog lite väl fort och även den andra. Och krampen i vaderna tilltar och den alltför  höga farten i början var ju inget som underlättade situationen. Dock så kändes kroppen som skit innan och nu kunde jag springa på rätt bra ändå så jag är ändå nöjd även om jag skulle fått sluta efter första setet. Jag var lite försiktig och planerade in 3 set för mig och med Hässelby i tankarna för många så fick det bli 3 stycken 400-ingar i varje set bara. Efter min för hårda öppning så tänkte jag ta rygg på Carina men det gick i några varv sen var jag rökt. I sista setet så sjönk farten ytterligare och krampen tilltog så när jag skulle ut på sista 400-ingen så klev jag av innan jag ens passerat 100 meter.

Under nedjoggen, som jag hela tiden fick avbryta av smärtorna så sade den nya killen att kramp brukar orsakas av vätskebrist och det slog mig direkt att det var just det som var orsaken. Jag har druckit sjukt dåligt med vatten på slutet och reagerade även på det tidigare under dagen då jag var på toaletten. Så i natt drog jag i mig en liter vatten och mår hyfsat bra i benen. Även förkylningen verkar ha försvunnit! :-)

Just ja! Tiderna! Nu känns det lite jobbigt att skriva ut tiderna då man har tappat så mycket på kort tid men men...

3x3x400 (StåVila 45 sek) (Någon el. några repetitioner har 1-2 sek för mycket då jag har svårt att trycka ned knappen på klockan) SetVila 2 min

1.36.3

1.35.8

1.38.4


1.40.1 (här blev det 1.03,7 i vila då jag väntade in C)

1.38.0

1.44.4


1.42.0

1.46.8

avbruten....


Summa summarum så gick det några sek/varv för fort för mig i dagsläget men en skön löparboost och jag är rejält sugen på nästa pass med klubben redan! :-)

Och grymt inspirerande att hjälpa dem att sänka sina tider!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 6 juli 20:00

Så var det fredag och med det även Ullis sista arbetsdag innan semestern. Och jag började som vanligt med att promenera och det blev först 80-tals musik och sen gick jag över till Carola. Faktiskt med tanke på min kära farfar som gick bort 2001. Han ...

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 5 juli 21:00

Promenad som vanligt och jag tror jag körde 80-talsmusik och nu lyssnade man på låtarna på ett helt annat sätt. Tror inte jag riktigt lyssnade på hela låtarna då jag var yngre. Nu lyssnade jag och en del låtar blir man inte riktigt klok på. Så tankar...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 4 juli 21:30


Upp tidigt på morgonen men jag väntade in ett motorcykeldäck och ville inte få förrän jag visste om grabbarna var vakna. Men de skulle visst iväg och träna. Hmm, men så kommer däcket tidigt och jag kan gå iväg. Då ringer svärmor och vill ha hjälp med...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 3 juli 09:00

Tisdag och mer tanke på mitt mål, jag måste ju ut och promenera! Typ bränna lite mera. Jag gick ut rätt tidigt och satte på mig mina lurar och slog på Spotify. Hmm, jag har börjat lyssna mer på Carola igen och varför inte. Några låtar är ju rätt djup...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 2 juli 21:15

Efter en lite slö helg så ville jag få igång rutinerna igen och det blev Safiren. Jag hoppade på en Cross Trainer och sade igång. Inga konstigheter utan jag bara körde på och satte motståndet på 12 och det blev hyfsat lugnt. Jag kunde säkert köttat p...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se