Alla inlägg under augusti 2011

Av Niclas Bernhardsson - 14 augusti 2011 23:45

Så fick Ullis och jag för oss att ta de sista kontrollerna, i Vagnhärad, i ... ja, vad kallas det.. Trimorienteringen? Nåja, det var kul och nu gick det bättre att hitta den kontrollen som vi bommade sist. Men sen blev det lite svårt igen då vi fick leta efter en kontroll och från den så chansade vi rejält då vi inte orkade ta några kända riktmärken och utan kompass i oländig terräng så kan man komma rejält fel. Och jag vet inte om luften gick ur oss på den kontrollen för där irrade vi runt i ca. 1 halvtimme, tror jag... Pust! Och värsta snåret så man ser för jäklig ut på benen nu. Hursomhelst så gav vi upp den kontrollen och Ullis ville bryta efter den. Men att sluta med så mycket negativ energi kändes inte så lockande så jag fick Ullis att fortsätta ett tag till och nu började vi spika kontroll efter kontroll. Jag tror vi drog 4 raka direkt och till slut så hade vi tagit alla. Ja, förutom den där kontrollen som vi bommade då men vi kanske tar hojarna bort och ser till att ta den också innan vi tar Trosa-kontrollerna. En kompass skulle inte var dumt att ha, det känner man. Riktigt kul är det iaf och vad kul att göra saker tillsammans. För några dagar sedan så kom det upp, från en bekant, att det kanske är viktigt att göra saker tillsammans. Att ha samma intressen liksom och där är vi riktigt lyckligt lottade, jag och Ullis!

Av Niclas Bernhardsson - 14 augusti 2011 23:30

Ja, så var det då dags för Malmö vs Milan och Zlatan show! Men så värst mycket till show blev det inte och Malmö var oerhört pigga och det är bara att hoppas att Milan var lite slitna för annars ser det inte så värst bra ut. Boateng var dock ett glädjeämne men skall vi snacka om glädjeämnen så var det väl i Malmös yngre led vi hittade dem. Jisses, det ser bra ut för svensk fotboll

2-2 blev det efter ordinarie tid och sen avgjordes det på straffar, där drog Milan det längsta strået. Kul var det iaf och hela familjen var samlad och åt tacos, myyyysigt! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 11 augusti 2011 23:48

Så var det match mot Katrineholms AIK och förra gången förlorade vi med 6-1, men då rann det iväg alldeles för lätt och vi stod för brett då. Nu stod vi upp bra mycket bättre och på papperet så ställde vi upp med ett riktigt starkt lag. Och det var mycket jämnt initialt men efter ca. 5-10 minuter så tror jag att vi slarvar lite och de får in en balja. Dock skall det tilläggas att vi hade lite manfall och första halvleken så stod en kille som normalt sätt aldrig står. Och små, små missar, av annars grymma killar gjorde att de fick ytterligare ett mål. Riktigt irriterande att vi spelar så bra för övrigt och så får de mål på sådana små missar. Men kämpainsatsen får klart godkänt och även vårat spel. Tyvärr så var vi alldeles för breda då de hade bollen. Lite samma fel som förra gången men det kommer vi ju förstås att kunna åtgärda. Bra domarinsatser, kul! Ganska tufft och då även svårbedömt men de hade pondus och bra bedömningar, tycker jag. Felix blev dock dragen rätt hårt i tröjan 3 gånger i straffområdet men han var alldeles för snäll och kämpade i motvind. Det hade räckt med att bara slappnat av, som en åskådare sade, så hade domaren blåst straff. Nu gjorde han allt för att stå på benen. Tim och Chaiwat gjorde förresten våra mål och det blev till slut 4-2 till Katrineholm. Dock orättvist för minst oavgjort hade varit rättvist men för det tilldelas inga poäng...

På vägen hem så stannade vi till på Mc Donalds och käkade lite.

Av Niclas Bernhardsson - 10 augusti 2011 23:45

Så var det onsdag och eftersom det är match dagen efter, så tog vi det lite lugnare idag. Det regnade en del under dagen och det kanske skrämde bort några av spelarna för nu var det lite sämre med folk. Det blev som sagt var lite lugnare idag och lite mer praktiska övningar med press och understöd. Och lite spel på slutet men då på 5-mannaplan och det var lite klurigt då planen var supersmal. En dryg timme blev det iaf.

Av Niclas Bernhardsson - 9 augusti 2011 23:45

Så var det tisdag och träning igen med klubben. Hasse kom förbi och han verkade lite sugen på att joina och jag förklarade lite om hur det gick till och han kanske skulle titta förbi. Men jag hade nog inte räknat med honom men däremot med 2 andra som nog skulle prova för första gången. Och eftersom det verkade bli lite nytt folk i klubben så bjöd jag på energipåsar till alla som skulle komma. Väl på plats så var varken Hasse eller de 2 tjejerna som jag trodde skulle komma. Men dock en annan person. Så det var kanske totalt 10 personer där iaf och det är klart sporrande. Men efter nästan 2 varvs uppjogg, så ser jag att Hasse kommer förbi och hänger med på de 2 återstående varven på uppjoggen. Kul! Hasse är den person jag haft mest kontakt med på förra jobbet. Och det hur man än räknar faktiskt eftersom vi hade mycket idrottsligt gemenskap.

Iaf så blev det först uppjogg och sedan lite löpskolning och det är lite småroligt då många har lite svårt med koordinationen. Men är det ngt jag är bra på så är det väl det och det är ju kul att kunna vara bra på något. Fast det vinner man inga medaljer på... ;-)

Därefter så var målet att köra 5-8 stycken 800-ingar och jag skulle vara nöjd med 4-5 stycken. Men, taggad som jag var, körde jag kanske 4-8 sekunder för hårt på varven och jag hade, taget från minnet, ca. 3.30-3.35 på de inledande intervallerna men jag började bli slut och började samtidigt spänna mig så benhinnorna började protestera. Surt, sa räven! Jag fick börja kämpa rejält på 3:an och på 4:an så tappade jag ca. 10 sekunder och stapplade i mål... Men sen så vilade jag lite och hjälpte Ullis på 2 stycken 400-ingar istället. Och Hasse körde in på 3.34 på sin 5:e intervall. Bra kämpat! Vi ligger långt efter men det är riktigt inspirerande och vem vet! Kanske springer vi 800-ingarna på mellan 2.50-3 minuter snart igen! Det vore grymt kul!

Avslutningsvis lite lätt jogg och sen hem till duschen!

Dagen efter så kom Hasse förbi och meddelade att han går med i klubben! :-)

Och jag passade på att ta skjuts av honom till affären och väl på affären så ringer Ullis och säger att jag har en kund i butiken och jag skyndar mig hem springandes. Men det smäller bara till i benhinnorna! Hmm, det blir till att vila lite, tror jag. På med stödstrumpor och lite liniment...

Av Niclas Bernhardsson - 8 augusti 2011 23:30

Fotbollsträning med laget och det var riktigt roligt att vara igång igen. Tyvärr hade väl inte alla tränat som man hoppats på men suget var stort och det var nog 12 stycken där och 14 med mig och Fredde! Fredrik vill förresten själv vara med och träna och det tror jag starkt på. Med bra spelare runt sig, och dit räknas Fredrik in, så utvecklas killarna.

Det blev iaf ganska blandat med lite allt möjligt idag. Och avslutningsvis lite spel tillsammans med tjejerna som bara 7 stycken idag. Tim imponerade stort med sin fart och får han bara ut det han visar på träning då det är match så blir det grymt!

Själv så har jag det grymt jobbigt med konditionen men jag lyckades iaf göra mål! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 8 augusti 2011 17:03

I lördags så var det fest hos svärfar som firade år och det blev några glas och lite diskussioner. Det brukar kunna bli så och det är väl lite lustigt att helt plötsligt så har världen blivit helt åt helvete. Jag måste vara blind för inte har det väl blivit så dåligt sedan de borgerliga kommit till makten? Men men, vi struntar i det nu. Alla får ju tycka olika! :-)

Och sen var det fort upp på söndagen för då skulle vi till Gröna Lund. Det regnade en del men vi bestämde oss för att åka upp ändå och Ullis lillesyrra, Camilla, hängde på. Hon gillar att åka karuseller. Men innan vi drog till Gröna Lund så åkte vi förbi och kikade in på Riksidrottsmuseet, det var lite intressant och vi tog oss en liten fika. Inte det godaste fikabröd jag ätit iofs... Men sen drog vi bort till Grönan. Jag åkte en hel del men EXTREME bangade jag, den flängde lite för mycket då jag hade lite orolig magen sedan dagen innan. Och dum som jag var så hängde jag på de andra i POP-EXPRESSEN! Pust! Jag höll på att kräkas och sedan fick jag ta det lite lugnare med åkandet för att spara mig lite. Och jag var ju bra sugen på att åka INSANE! :-D Och både Ullis och Millan bangade och Felix tvekade. Tvekade gjorde iofs jag också men jag taggade till mig och fick med mig Felix. Och väl nere så tror inte tjejerna på att vi åkt så vi drog iväg på en runda igen. Då ser vi, till vår fasa, att vi bara har en person på andra sidan. Det skulle förstås innebära en hel del otrevliga snurrar och så blev det. Vi åkte med huvudena nedåt mot vattnet, vid ett tillfälle. Usch, det sög ordentligt! Men kul var det! Och eftersom det regnade lite då och då så blev det väldigt glest i köerna. Jag körde iaf Fritt fall, den gamla och nya berg och dalbanan (den nya 2 gånger och den gamla säkert 4 gånger. Kvasten var rolig så den körde vi också 2 gånger. Blå tåget var ju rolig så den åkte vi också 2 gånger. För att inte tala om Kärlekstunneln. Fast där vi jag tjata lite på Ullis! ;-) Och Katapulten förstås. Det blev 1 eller 2 gånger på den. Det började regna rätt rejält på den och gissa om det kändes då man sköts iväg? :-0 Det smattrade fint i pannan... Vila musen blev det också men bara 1 gång för den är lite jobbig.


Så mycket åkande blev det och just ja! På slutet så går vi förbi luftgevären och jag har ju fått för mig att jag är rätt bra så Felix och jag skjuter en omgång med 5 skott var. Jag sätter alla mina så jag får 5x10 poäng och tjejen bakom disken tjoar och säger att det bara var en till på hela Gröna Lund, den dagen, som gjort likadan. Så en liten sheriff-stjärna fick jag! Felix fick iaf en fullträff men sedan blev det lite spritt. Får man känna sig lite stolt? Asch, Ni behöver inte svara, jag känner mig stolt iaf! ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 6 augusti 2011 21:19

Så var vi på födelsedagskalas och jag skall villigt erkänna att jag var lite sugen på att dricka lite alkhohol. Så när Ullis frågade om det var jag eller hon som skulle köra så frågade jag om ingen kunde skjutsa. Hon tyckte det var helt okey att köra så jag tog för mig lite grand. Och, som vanligt faktiskt, så blev det lite politik och jag kan, så här i efterhand, men inget jag ville ta upp, undra om personen i fråga verkligen fått det sämre. Men men... Hursomhelst så for vi hemåt och Ullis körde. Väl  hemma så börjar Ullis och sonen Tim byta om för de skulle ut och springa! Oops! Är det nu man skall ha dåligt samvete för att man drack! :-)

Nä, jag har det bra och jag unnar förstås min familj lite skön träning. De är förresten ute fortfarande så det kanske lite längdrekord för Tim.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards