Alla inlägg under september 2010

Av Niclas Bernhardsson - 7 september 2010 22:27

Tisdag igen och dags att bege sig till Stockholm för att vara med Stockholm Speedskaters. Jag hade dessutom stämt träff med en kille som är intresserad av att dra igång en Nordic Skate-tävling. Klart intressant! Sen passade jag på att träna lite med klubben också då jag ändå var där. Men innan alltihop så var jag tvungen att hämta bilen i Trosa så jag drog på mig ett par skates och drog iväg. Blåsigt och med sega ben så var det ingen höjdare och det tog mig hela 25 minuter idag. Sträckan var 7,3 km och bitvis dålig asfalt. Väl i Trosa så svarade inte Ullis direkt så jag körde några kilometer utanför på rakan också. Och i Stockholm så blev det ca. 4-5 km också.

Av Niclas Bernhardsson - 6 september 2010 23:00

Så var det dags för träning igen och eftersom ryggen värkte ganska mycket, efter all grävning, så var man inte så jätteinspirerad direkt.

Men vi åkte dit och det var ganska stort manfall och skall det vara det så är det väl rätt dag. Jag förklarade läget och en kille hade, som vanligt med sig en boll och så hittade vi dessutom en boll, lite halvskadad, liggande på en plan. Så jag förklarade att vi kör lite extra fys idag och sen blir det lite övningar och sedan matchspel. Lite flamsigt ibland bland några killar och kanske kände de av att jag inte var jättetaggad så jag fick säga åt dem.

Sen gick väl inte spelet så värst bra och inte heller övningarna. Men det är bara att ta nya tag.

Av Niclas Bernhardsson - 5 september 2010 20:59

Så var det dags för utflykt till Kolmården och värre propaganda för S har jag nog aldrig sett. Vi hade ju fått några fribiljetter för att vi är med i IF Metall och det pratades mycket om att rösta på Socialdemokraterna och kanske är det rätt ställe att bränna av krutet på eller inte. Troligtvis så är det ändå mest Sossar där med tanke på att Metall hyrt hela stället.

Hursomhelst så tänker jag inte börja prata politik här men jag kan ju iaf säga att jag har svårt att se Mona Sahlin som Sveriges Statsminister.

Hursomhelst så blev det lite stressigt och vi kikade på lite djur och åkte en Berg -och Dalbana innan det var dags för Delfinshowen. Undrar när jag såg en sådan sist. Kommer inte riktigt ihåg det men det var iaf klart sevärt. Efter det så var det bara att gå i lite halvrask takt bort till parkeringen och åka hemåt igen. Nu väntade fotbollsmatch mot Björkvik och det kändes som om att den borde vi vinna ganska lätt för vi såg inte ut att ha ett svagare lag, på papperet, idag än sist vi mötte dem.

Och vi spelade helt perfekt första 10 minuterna och lät knappt motståndarna röra bollen. Sen åker vi på en kontring och pang så är det mål! Oops! Snopet och så fortsatte det ett tag innan Björkvik kom in lite mer i matchen . Det slutade iaf att vi låg under med 2 mål på slutet och på något sätt lyckas vända det och vinna. Felix däremot var fortfarande lite krasslig och brände chanser han annars alltid lyckas sätta. Men han kommer fri på kanten och blir knuffad i ryggen och domaren blåser straff. Den tar en annan kille och lyckas sätta den. Men först lägger han upp bollen på straffpunkten och domarna säger inget. Men eftersom målet är framflyttat så gäller inte straffpunkten länge och jag ropar och springer in på planen med några ord om att vi inte skall fuska. Det är ju mitt eget lag som har straff och de blir säkert lite besvikna över att jag lägger mig i men rätt skall vara rätt. Och nu flyttas straffen bakåt till den punkt jag vet skall gälla vid 9-mannaspel. Men det blir iaf mål och vi lyckas till slut vinna med 5-4. Tyvärr så var den lätta segern fylld med misstag och vi hade lite tur som vann idag.

Av Niclas Bernhardsson - 3 september 2010 23:53

Fortsatt jobb med tomten där vi skall anlägga en friggebod och Jocke har varit här (Bernhardssons Måleri) och fixat i hallen. Jag kapade dessutom bort halva spaljen för den var rätt ful, tyckte Jocke. Själva hade vi inte funderat så mycket på den men han hade nog rätt så jag kapade bort halva iaf så han kunde komma åt och spackla igen i taket. Så nu har vi kollat in nytt trappräcke och trots att det är så kort så kostar det skjortan. Har vi tur så hamnar det under 15 tusen i bara delar. Hmm...

Och imorgon skall jag försöka gjuta en snygg kant runt där friggeboden skall stå. Det är lika bra att göra det ordentligt men det blir nog lite pyssel att få till det. Men rätt kul också tror jag. Förhoppningsvis så gjuter jag klar även på framsidan. Det har bara blivit halvfärdigt. Svåra lösningar tenderar till att inte bli klara...

Men för att fortsätta så var vi faktiskt idag på 85 års-kalas. Det var min kära farmor som fyllde 85 år och man såg på henne att hon både tyckte det var hjärtligt roligt men ändå lite jobbigt. 85 år är ändå en hög ålder. Vi hade iaf kul och det var roligt att träffa släkten. Sen på hemvägen så passerade vi Hedlandet men det var inte riktigt vad det har varit eller så har det alltid varit lite småtrist. Fast jag plockade iofs på mig lite vardagliga ting som tandkräm, soppåsar och duschcreme. Och sen hann vi även med Bauhaus där vi kikade in lite prylar som jag behöver till arbetet. Antingen blir det inköp där eller på, det närmare, XL Bygg, i Vagnhärad.

Men snart dags för sängen. Imorgon blir det fullt ös igen!

Av Niclas Bernhardsson - 1 september 2010 01:11

Så var det tisdag igen och nu skulle ju Stockholm Speedskates ha nybörjar-event och jag skulle slänga upp tältet och visa upp mig lite. Men jag hade inte sett något på deras hemsida. Och först var det lite att fixa med hemma och brorsan var dessutom hemma och målade hos oss. Det blir jäkligt nice! Hursomhelst så drog jag iväg mot stan och det blir lite köer och är lite rädd att jag skall komma försent. I slutet av Vallhallavägen så kör jag fel och fortsätter liksom där man för länge sedan drog första varvet på Stockholm Marathon, dvs vänster i rondellen. Så jag får vända och tänka om. Kommer sen rätt men var är alla? Hmm, det var 7-8 stycken där och jag hade bokat tid med en kille som skulle kika på Freeskates. Bilen är proppfull men jag har glömt hans skates... Shit! Men han var en trevlig prick och vi bestämde att jag skulle ta hem ett par och så möts vi upp nästa tisdag istället. De som jag tagit fram men glömt hemma var nog också en strlk för stora. Men det var mest för att känna och klämma lite. Kanske se vilken strlk det skulle vara. Och helt bortkastat är det ju inte då man får snacka lite mera med några av medlemmarna. Nu börjar säsongen lida mot sitt slut också så man får väl räkna med mindra folk på träningarna.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards