Alla inlägg under juli 2010

Av Niclas Bernhardsson - 19 juli 2010 16:30

Idag, måndag, så ringer telefonen och jag har nog aldrig blivit så glad över ett samtal. Jag vill inte gå in på vad det handlade om mer än att saker och ting ändrades och till det bättre! :-)

Men till träningen då! Bara 4 spelare kom och med mig så blev vi förstås 5 stycken och det kan man ju helt klart lägga upp lite övningar för. Det blev väl kanske inte lika hårt som det brukar men vi körde lite olika övningar och bland annat körde vi "Gladiatorerna" som är rätt rolig. Där skall 2 stycken försöka dribbla/passa sig förbi en "Gladiator", som står i en fyrkant. Kommer man förbi honom/henne så skall man ta sig förbi ytterligare 1. Klarar man av det så byter man plats. I övrigt så var det lite vanlig övningar innan vi körde lite matchspel - 2 mot 3. Rätt jobbigt.

Av Niclas Bernhardsson - 17 juli 2010 12:15

Jag har i flera dagar varit sugen på att köra lite speed skates men Ullis ville mest springa. Så till slut så åkte vi bort till Västerljung så jag kunde köra på de fina cykelvägarna och Ullis springa lite där fram och tillbaka. Men Ullis sprang hemåt och jag åkte mot Trosa och vände. Rejält blåsigt till Trosa men sen så fick jag vinden i ryggen på vägen tillbaka. Rätt skönt när det går så fort. Kul. Jag vände vid Hungavägen och var ute i ca. 30 minuter.

Av Niclas Bernhardsson - 12 juli 2010 10:45

Så var det måndag och träning igen med laget. 9 stycken spelare var där och med assisterande coach och mig, så blev vi 11 stycken den assisterande var tvungen att dra efter en halvtimma. Så jag började med att leda uppvärmningen och sedan fixade jag iordning lite övningar medans Fredrik, som den assisterande heter, fortsatte med lite övningar. Efter det så drog vi igång en övning som vi i princip höll på med hela tiden. Jo, förresten. Vi klämde in lite teori också och hoppas det gick in i värmen. Övningen handlade förresten om speluppbyggnad och gick rätt bra. Den är lite halvsvår så med tanke på det så gick det grymt bra. Sista 10 minuterna så blev det lite matchspel men på liten plan förstås. Jag stod i mål och med min stela kropp så suger jag på det.... Men vi hade ganska hög press så det blev inte så himla mycket för mig att göra.

Av Niclas Bernhardsson - 11 juli 2010 23:55

Jag har alltid älskat Barcelonas fotboll och nu när även Spanien fortsätter på samma sätt så är det skönt att den fina fotbollen vann. Grattis Spanien och grattis alla fotbollsälskare!

Usch, vad jag hatar när Holland helt uppenbart går vårdslöst in i tacklingarna och helt enkelt är ute efter att rejält störa och t.o.m skada motståndarna. Lite konstigt att inte fler röda kort kom upp från domarens ficka.

Och i Safiren-tipset så hade jag tokchansat med 3-0 till Spanien under ordinarie tid men det var egentligen bara för att ha chans på top 3 men nu gick det inte alls rätt för mig i semifinalen så då var chansen borta på en topplacering så jag hade tänkt att ändra mitt tips lite men glömde bort det. Hursomhelst så hade jag tänkt att ändra till 1-0 eller 2-0 så det gjorde ingen skillnad för poängen och Ravelli och jag fick nu samma poäng men jag står visst före honom i tabellen av någon anledning. Det gör ju inget! ;-)

Men jag måste ändå medge att Holland hade sina grejer och vilken speed Robben hade! Oj, Puyol hängde inte riktigt med och kanske borde det varit en frilägesutvisning där men Robben valde ju ändå att fortsätta och i sådana situationer så brukar man inte backa tillbaka till förstaläget.

Av Niclas Bernhardsson - 10 juli 2010 16:58

Idag är det hela 19 år sedan jag och Ullis blev tillsammans, nästa år får vi hitta på ngt kul! Och det är lätt att skylla på åldern att tiderna blir sämre men det vägrar jag! Jag skall banne mig tillbaka och idag får jag tacka Ullis som ville ut och cykla "Västerljungsrundan". Vi hade bestämt oss för att ta det lite lugnt och det var smart med tanke på blåsten. Så det blev några stopp där vi både fyllde på och lättade på trycket. En bil stannade och undrade hur man kom till Stendörren och vi fick dirigera dem tillbaka åt samma håll dem kom åt då den nästan var inne i Tystberga. Undrar hur man tänker när man åker ifrån kusten och skall till Stendörren. Något hum om vart dem skall borde de väl haft? Hursomhelst så började jag piggast men vid 6-8 km så gick Ullis om och jag lade mig bakom och vilade lite. Fast det var segt bra länge och sen mot slutet så var det lite tvärtom. Som vanligt så drar jag ifrån rejält när det blir lite vind i seglen sas för det går lite fortare med en triathloncykel och rätt skönt att dra på ibland. Tiden blev inget att skriva hem om men sträckan är iaf 52 km och det får man vara nöjd med.

Så, tack för en fin 19-årsdag, älskling! :-) Det är som vanligt helt okey att gratulera mig och beklaga till Ullis! ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 7 juli 2010 23:09

Attans! Jag verkar inte kunna nå fram till top-3 på safiren-tipset. Precis nyss så fick jag in en 5-poängare och tog t.ex 4 poäng mer än top 3 och även 4 poäng mer än Ravelli som jag nu går om. Igen... För vi verkar vara helt jämna och hade jag haft en teoretisk chans att nå fram så borde man ju tokchansa på de 2 sista matcherna. Men nu ser jag ju att jag faktiskt har en liten, liten chans. Fast det beror ju iofs på om några av de som ligger strax bakom top 3 fick full pott nu på sista matchen.... Asch, det kanske är bäst att bara försöka tippa så bra som möjligt för att kanske hålla Ravelli bakom sig! ;-)


http://www.webbtipset.se/stallning.asp?tavling=64&ktr=8568973&mid=0&u3=0&p=71&meny=5


Annars så var det en rätt bra match och jag tippade alltså vinst till Spanien med 1-0. Många hade stirrat sig blint på tyskarnas fina mål men de fick liksom inte lika mycket tid för sina kontringar då de blev så tillbakapressade. Trodde faktiskt att det skulle handla om att de spanska backarna inte tittade boll lika mycket men det var den höga pressen som fällde avgörandet. Kul!

Av Niclas Bernhardsson - 5 juli 2010 22:30

På loppisen, i lördags, så träffade jag på en äldre gubbe som hävdat att han varit fotbollsproffs och snackade mycket om barfotaträning och att brasilianarna tränade mycket så och det grodde ett frö i mig. Det låter inte helt fel och utan skor måste man ju träna mer med känsla och härda fötterna lite. Så idag så blåste jag till samling och utan strumpor och skor på mig så undrade jag om de såg något fel. Jag förklarade läget och varnade dem även att de kunde få skäll om de körde med sina fina strumpor men alla behöll strumporna på och jag valde även också att sätta på mig strumporna då det blev matchspel. Men rätt skönt att träna utan skor faktiskt. Esme, från Trosa Blå, dök upp 5 minuter in på uppvärmningen och även hon drog av sig skorna efter ett tag då vi valde att fortsätta träningen utan skor. Efter lite övningar så blev det en hel del spel och jag lyckades inte med mycket men den sista sparken på träningen var min och jag bröt in perfekt och avgjorde matchen till mitt lags fördel. Kanske skulle jag nöjt mig med att fått oavgjort men det är bra med lite nederlag ibland.

Av Niclas Bernhardsson - 4 juli 2010 22:30

Så var det lördag och jag hade visst lovat att ställa upp på loppis med Ullis. Vi har samlat på oss så mycket prylar under åren och väldigt mycket leksaker som vi nu ville bli av med. Många tyckte att det var kul att vi hade så fräscha saker och mycket folk på loppisen var det också. Det inbringade nog ca. 1500 kronor och ändå tyckte jag inte att vi blev av med så mycket och ändå så kostade prylarna typ bara 10,20 eller 40 kr/styck. Hmm, vi packade in allt igen och Ullis får för sig att åka på en loppis direkt dagen efter då bilen ändå var packad. Hmm, men det var ju så varmt. Det fanns en loppis i Tysteberga men även en i Jönåker och vi valde Jönåker men när vi kommer fram så tror vi att det är ett skämt, det är ju inga stånd alls knappt. Med oss så blev vi visst 8 stycken som sålde och det kom knappt några besökare men de som kom var köpglada så det blev iaf lite över tusenlappen, tror jag. Rätt skönt och lugnt och vi ställde upp partytältet igen för att få lite skugga.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards