Alla inlägg under mars 2010

Av Niclas Bernhardsson - 6 mars 2010 22:05

Så var då dagen kommen för klubbmästerskapet i skidor för jobbets skidsektion. Men minimum för att det skall vara klubbmästerskap är 4 stycken och i brist för barnvakt för en person och sjukdom för en annan så fick vi ställa in. Visserligen så körde ortens skidklubb också klubbmästerskap samtidigt så vi fick hoppa in där och köra om vi ville men eftersom jag också kände av lite i halsen och Stefan var inte heller riktigt på tårna, så körde vi en egen sväng istället. Men där vi åkte var spåren urusla så vi gav upp efter ca. 4 km. Det var jobbigt ändå och jag kanske skulle fått stryk av "Slangen" som han också kallas.

Förhoppningsvis så får vi ihop det en annan dag.

Av Niclas Bernhardsson - 1 mars 2010 23:28

Ja, vad säger man? Sist jag åkte Öppet Spår så gick det lite under 6 h och nu hade jag dessutom inte samma kondition och dessutom gått upp ca. 20 kg. Lägg därtill att jag haft massor av jobb på slutet och det innebär mindre sömn. Men innan alla jobb så har det känts hyfsat bra men jag hade inga direkta långpass på skidorna men ändå inte alltför få skidmil.

På söndagkvällen så kände jag mig seg i kroppen men på måndag morgon så var det mycket bättre och jag hade ganska bra självförtroende inför loppet. Väl framme så går jag fram och ställer ut skidorna och märker ut stället så jag skall hitta det senare. Sen försöker jag mig på ett toalettbesök men till ingen nytta och det får väl ändå vara positivt. Så startar loppet och nu börjar histiorien:


Pang! Där gick starten och jag märker att många trycker på rätt ordentligt och det jag kommer ihåg från sista gången var att jag då var en av dem. En som hela tiden bytte spår och ville ta positioner. Nu låg jag istället kvar ganska länge i ett spår. Men till första backen då! Den är gigantisk och tar ju aldrig slut. Och jag märker ganska snart att allt är inte som det borde vara. Jag blir alldeles för slut på att bara försöka gå uppför backen. Och så fortsätter det. Innan Risberg så börjar jag bli tokmör i hela kroppen och får hela tiden stanna vid sidan av spåret bara för att ta igen mig och jag går uppför alla brantare backar. Jag funderar starkt på att bryta i Risberg då jag är helt tokslut. Ja, tankarna fanns faktiskt redan i Mångsbodarna och i Smågan eftersom jag då redan var tom på energi.

Men jag fortsätter och farten börjar bli löjligt låg men jag glider om alla i nedförsbackarna och behöver inte slita på rakorna där jag i princip återhämtar mig. När jag börjar se skyltarna som visar att vi snart klarat av halva loppet så borde det kännas bra men det är rena pesten för jag skakar och har svårt att fokusera! Och det känns förjävligt att jag skall köra lite långt och lite till.

Men jag försöker att få i mig mer och mer vätska. Energi i form av mat går inte att tänka på nu för det skulle jag bara få upp.

Direkt efter Oxberg så händer det som inte får hända. Jag kikar bakom axeln för att kolla att det är lugnt att byta spår men jag är så snurrig så jag tappar balansen och sen vete f-n hur skidor och stavar låg. Och att bara ta mig upp tog apmycket på krafterna och jag låg som en klubbad säl. Jag undrar i mitt stilla sinna om verkligen bindningarna klarade av det där men det verkar lugnt. Men efter fallet så börjar jag oftare att kunna åka lite mer i uppförsbackarna. Det verkar som jag börjar få in energin lite mer nu. Kanske var jag alldeles för uttorkad från start. Men det är fortfarande riktigt, riktigt jobbigt!

Men i nedförsbackarna så åker jag hela tiden ikapp de som åker ifrån mig uppför.

-Vilket glid, utbrast en kvinna och jag skrek att jag inte hade ngn glidvalla under. Ja, det måste man ha, svarade en äldre herre som inte verkade hört vad jag hört. Men ibland var det ngn som hade likvärdigt glid men det var inte många alls och det beror även lite på den just då aktuella snön.

Hursomhelst så börjar jag ändå att se det som lite möjligt att klara mig i mål och enda anledningen till att jag fortsätter försöka är att det är totalt 4 på vårat jobb som kör. Fast jag förstår att jag inte kommer att komma först med tanke på att det går så otroligt dåligt. Jag orkar inte ens räkna på vilken tid jag kommer få.

I Eldris så börjar hoppet komma tillbaka, det är ju ändå ganska lättåkt nu men jag vågar ändå inte släppa på helt då jag ligger på gränsen hela tiden.

Sen ser jag att jag börjar komma ikapp en riktig drummel till karl som utan att kolla bakåt i startfållan körde fram och tillbaka med skidorna så det gick under mina. Han trängde sig dessutom in från sidan. Men jag fick släppa honom ur tankarna då han börjar dra ifrån. Men in mot campingen så tänkte jag köra på lite för att visa de som hejade på mig men upptäcker att jag är så sjukt slut så jag undrar hur det ser ut. Men tack för hejandet! Det värmde! Sen uppför de sista backarna mot målrakan och där kommer Ullis fram och viskar att det är lite jämnt mellan mig och en kille på jobbet och jag, fastän jag är så slut, ökar så mycket jag orkar. Då passerar jag dessutom "Drummeln" och det var ju en skön bonus men mot mål så börjar allt att snurra och väl i målfallan så börjar jag att kräkas och faller i princip ihop. Jag är så jävla slut och blir tillslut inledd i sjukstugan där jag börjar att skaka. De är riktigt snälla och jag får i mig dricka och ser till att jag blir varm men nu börjar jag att stelna till och kroppen gör så jävla ont! De ringer på Ullis och när hon och Felix kommer så kommer det lite tårar. Efter ungefär 1 timme så skjutsar de mig till campingen och i princip ända fram till duschen. Jag får låna en tjock varm rock men det räcker inte utan jag skakar tänder i bilen så det är inte klokt och musklerna krampar så fort jag försöker ta ett steg. Men tabletterna jag fick har börjat verka så efter duschen så börjar det kännas hyfsat bra och jag kan utan större problem gå tillbaka till husvagnen. Sen så blir det hämtpizza! :-) Hmm! Det smakade kanon och nu kunde jag få i mig allt, faktiskt! Och ett glas vin också! :-) Undrar hur det känns imorrn....

Tiden blev förresten 8.09

Av Niclas Bernhardsson - 1 mars 2010 23:21

Köpte mig ett partytält på ÖoB och det var nog inte det smartaste jag gjort. Kanske skulle man ha gjort ett bättre förarbete men att det skall rasa för minst lilla snöfall hade jag ju inte väntat mig. Men jag orkade inte bråka med dem direkt utan försökte stötta upp det med lite linor och annat. Så där under hade jag mitt lilla vallabod och lät de kunder som kunde hitta mig komma. Jag ville inte ha alltför många kunder då jag själv skulle åka. Men till råga på allt så hade jag sagt ok till att även fästvalla och det blev ju ytterligare lite tid på det.

Hursomhelst så blev det inte alltför många kunder på söndagkvällen så jag fick mig lite sömn iaf men jag vaknade tyvärr kvart i 3, på natten och kunde inte somna om.

Hur gick loppet då? Läs nästa inlägg och försök att ta lärdom....

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards