Alla inlägg under mars 2010

Av Niclas Bernhardsson - 28 mars 2010 00:06

Tänkte jag skulle "blogga av mig"! Kan vara skönt ibland och Ni som inte bloggar borde testa det. Ni har väl hört låten "bakom mina solglasögon"? :-)

Ja, vad har hänt idag då. Ja, förutom att Ullis och jag såg på "Luftslottet som sprängdes" då förstås. Tror jag vaknade lite innan 10:00 så det var skönt att sova ut. Sen kikade jag på datorna och såg att det kommit lite beställningar till enklaresport, alltid kul. Men när jag precis fått ordning på lite fraktsedlar till en kund, det strulade lite med inställningarna, så får jag svar att han ju åker bort på semestern nästa vecka och vill skjuta upp leveransen. Hmm, nu blir det till att stoppa hämtningen från DHL, det brukar inte vara det lättaste. Sen blev det lite fika och Chaiwat var också med då. Och rätt som det var så blev det bråttom till extraträningen, som killarna skall vara med på eftersom de skall vara med och stötta vårt samarbetslag imorgon. Alltid bra att vara med då och få lite instruktioner.

Sen blev det storhandling på Hemköp eftersom vi ville testa ett rabattkort på 10 % och om jag talar om att vi tjänade 159 kronor på det så förstår Ni att det blev några kassar... Fast jag tyckte inte att det blev så mycket för pengarna. Asch, det är dyrt att leva.

Sen spelade Barcelona och jag satte mig förstås och kikade på det innan vi drog igång filmen. Kul att se Zlatan och han verkade het idag. Passade bra att han fick göra mål, synd bara att man missade den superba framspelningen till Messi bara, den hade visst varit något i hästväg.

Sängen kallar! Tack för att Ni tog Er tid att läsa och gör gärna ett avtryck!

Av Niclas Bernhardsson - 27 mars 2010 23:58

Ja, den hyrde Ullis och jag idag. Och det var premiärfilm på nya Plasman samt ljudanläggningen. Det var f-n vad man hoppar till när det händer något. De bakre små högtalarna räcker verkligen till. Tänk att det finns många ljudanläggningar som kostar 5 - 10 ggr mer! Tror jag betalade 2000 för min ljudanläggning, det kan ju inte vara så prisvärt för jag är jättenöjd med ljudet! :-)

Men till filmen då...

Tyckte väl att filmen stack ut lite mot föregångarna och kanske var lite småseg ibland men det är nog bara så här i efterhand som jag känner så. Filmen var faktiskt skitbra egentligen och mot slutet så satt man ju bara och väntade på "nådastöten" från Micke syrra, och Ni som sett filmen vet vad jag pratar om. Ah, man måste bara se filmen och jag tror jag vill se den igen faktiskt fast det blir nog när den kommer på tv för jag vill inte hyra den igen. Borde vara billigare när man hyr igen! ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 26 mars 2010 22:52

Så var det fredag igen och förstås även teknikträning med laget. Men Tim och Felix var inte så sugna på träning idag eftersom de även skall träna imorgon med Trosas P96/97-lag samt skall köra match med dem på söndag och kanske även hinna vara med på våran träning senare på dagen.

Men jag åkte dit och 4 killar var det bara men desto bättre träning för de som var där. Tyckte det gick bra och jag hade tid att hjälpa och instruera ordernligt.

Och sen blev det lite matchspel och efteråt var jag rätt trött. Men skönt trött iofs! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 25 mars 2010 23:28

Ja, vad skall man bjuda mina fåtaliga men dock trogna läsare på idag då? Jo det blir lite gott och blandat och apropå mitt lilla "då", i slutet av första meningen, som iofs inte var så farligt, så måste jag återigen kommentera "Millan" i Lugna Favoriter. Är det bara jag som stör mig på hennes tics, om vi nu kan kalla det för det. Hon lägger till 3-4 ord hela tiden, i slutet av meningarna, och har man en gång börjat lyssnat efter dem, helt ofrivilligt iofs, så är man fast! :-0. Ja, det är "där", "här", "också" samt den där tillgjorda rösten där hon betonar vissa ord och sen blir jag lite småless på hennes uttal av vissa band och speciellt Chicago. Och för att inte tala om att tala om sig själv i 3:e person! ;-)

He he, stör man sig på andra så har man väl mest fel själv! Är det inte så? ;-) Fast jag överdriver förstås lite grand men ändå så vill jag stänga av när hon kommer då jag lite smått retar mig på henne. Men hursomhelst, vi skall inte haka upp oss på det här. Synd bara att man inte får in någon annan radiokanal "här" ute på landet! :-0

Idag drog jag hem vid 3-snåret eftersom jag var tvungen att göra en ombesiktning. Vi fick ju äntligen klart med bilen igår och nu var det körförbud på den så det var bara att åka raka vägen in till Nyköping men ungarna ville med och kolla fotbollsskor. Och det var ju också en dyr historia... Tim hittade ett par för 1100,00 som var nedsatta från 1800 iofs. De var av äkta skinn så att de kan töja sig lite då han har rätt kraftiga fötter. Kanske inte så konstigt att han kan skjuta som en häst sparkar... Själv så försökte jag att hitta ett par grusdojor men det verkar svårt och de enda som säljaren kunde tips om var Umbro som de förstås inte hade hemma. Felix, som fortfarande växer, hittade skor som kostade bra mycket mindre än Tims. Se och lär, Tim! Nädå, det är viktigt att skorna sitter bra, så det får man ta. Besiktiningen förresten. De hade visst bara öppet till kvart över 3 så jag körde på chans och fick då istället vänta i ca. 40 minuter. Hmm, roligare kunde man ha haft det men det gick iaf bra.

Sen blev det lite Mc Donalds på vägen hem och det får det nog vara slut på nu om man skall komma i form. Efter det så blev det bråttom hem då vi var bortbjudna till trevliga familjen "Robins" som bjöd på lite ananaspaj. Trevligt var det och "Pappsen" där i familjen och jag skakade tass på att vi skulle köra Cykelvasan i sommar. Ullis tvekar fortfarande lite men jag har goda förhoppningar på att även få med henne. Nu gäller det bara att hitta en cykel...

Avslutningsvis så blev det lite fixande med egna firman. Får förresten tacka "Långstånken" som hjälper mig lite med leveranserna - stort tack!

Men har jag inte missat något? Jodå! Vem blev Dagens Mästare idag? Ja vem var det, Magnus? He he... Min ödmjukhet (!) förbjuder mig att skryta så jag säger inget! ;-) Ha ha...

Av Niclas Bernhardsson - 24 mars 2010 20:28

Så var det onsdag och träning igen med nygamla laget. Fast från vårat gamla lag kom det inte så många och det kändes ju inte så superbra. Men många var visst sjuka och Tim var dessutom på filmkurs.

Träningen gick hyfsat bra och vi hann träna på rätt många grejer innan vi började köra lite matchspel. Där gick det väl sådär och för mig själv gick det inget vidare. Känns som om jag tappat känslan och det kan förstås bero på trötthet.

Och sen har det börjat hända lite på Powerslide-fronten och tror Ni inte att ytterligare en tjej ville vara med och "slåss" om Powerslide-modellerna! :-) Känns som jag bör komma ut med lite mer reklam för det är fortfarande rätt stora områden i Sverige som inte vet vad det är för ngt.

Av Niclas Bernhardsson - 23 mars 2010 22:39

Idag hände det en hel del saker men utfallet blev inte alltid det bästa. Kul var iaf att en tränare i ett samabetslag ringde upp och ville att mina killar skulle stötta dem i en träningsmatch. Felix och Tim var och tränade med dem igår och då såg jag en av de värsta finterna någonsin då Felix snurrade upp en spelare totalt. Han lägger upp för att stanna bollen men samtidigt så kommer det andra benet bakom och klackar fram den till sig själv. Resultatet blev att Felix fortsatte i samma höga fart samtidigt som motståndaren vände bakåt. Det gick ett sus över planen. Riktigt coolt faktiskt och man undrar vad det skall sluta. En fint som jag gärna skulle vilja kunna och jag har börjat prova lite grand men det är svårare än det ser ut.

Hursomhelst så fick även Tim mycket beröm och tränaren ville att de skulle köra en träningsmatch med dem. Hoppas nu att vi får flera i vårat lag att börja köra med dem också. Det blir en bra synergieffekt.

På jobbet då! Fortfarande segt och man inser vilka bra jobb man haft men det är bara att hugga i. Kanske är det sömnbristen som gör att det känns så jobbigt.

Jag lämnade förresten in bilen idag för att byta höger inre styrled. "Mecken" är rätt svår att få tag i per telefon så jag hade kört sms-kontakt med honom en hel del och det innebar att han köpt hem fel grejer. Han hade köpt yttre styrled då jag ville ha inre. Troligtvis slarv av honom för jag visade honom messet - rätt upp i nyllet! ;-) Fast det är visst rätt ovanligt att det är inre styrleden så det är väl missar som kan bli. Vi gör ett nytt försök imorgon.

Sen på kvällen så började det komma in beställningar på en och samma storlek och givetvis så har jag bara en kvar i den storleken. Det är inte alltför ofta tjejerna köper Powerslide men idag så är det 2 på samma gång.... Nåja, har jag tur så väljer de olika storlek. Annars så får de vänta in årets modeller.

Men nu måste jag börja avrunda. Kanske bokföra lite kvitton. Har Ni förresten hört om svensken som åkte taxi i Finland? Han reagerade på hur konstigt de uttalade de svenska orden och kom nog på att de tog bort första konsonanten i orden och när han steg ur bilen så ville han ha "vitto"! :-0

Asch, rätt dålig! ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 22 mars 2010 22:44

Eftersom TBOK varit och dragit upp spår under helgen så hade jag lite förhoppningar, iom den sista kylan, om att spåren skulle vara bra!

Jag fick med mig killarna att träna lite med Trosas 97:or och själv så gick jag ned till spåren med mina skidor. Det var rätt mörkt och jag hittade ingen pannlampa. Men det funkade hyggligt, det är ju öppen mark. Men ingen annan hade åkt och spåren var ifyllda med seg och smutsig snö så det blev till att jobba lite. Men på vissa ställen var det mindre snö och då gled det på bra. Dock så var det översvämning rätt nära ån och jag var livrädd när jag åkte igenom första pölen som dock var igenfrusen så den gled man över. Så när nästa pöl kom så var jag säker på att den också var isig men där gled jag igenom så jag blev dyngsur. Säkert en bit upp på foten i iskallt vatten! Burr! Men jag kom upp rätt fort så jag klarade mig rätt bra. Efter ett tag så blir det mer och mer genomslag så man får kryssa hej vilt. Och apropå vilt, där fick jag till det - eller inte, så kom en rätt stark kreatursdoft emot mig och det samtidigt som jag är på väg mot en mörk skog. Liksom kolsvart där och antagligen så var det lukt från en bondgård en bit ifrån men då, i mörkret, så blev man lite småfeg och då vände jag. Jag hade sett alldeles för mycket viltspår i snön så jag stakade hemåt igen! :-)

Men nu hade det inte ens gått en halvtimme så jag tog bilen bort igen till de vanliga skidspåren och kollade av läget där. Det var proppfullt med bilar där förut så jag var säker på att det var fler som var ute och åkte men inte en endaste hade varit ute och spåren var lite snöfyllda på det här stället.... Hmm, är det bara jag som är helt knasig?

Jag körde ett varv på elljusspåret och det gick bara att staka eftersom det var isiga spår. Men mycket skräp i spåren gjorde det inte så värst kul och lite småläskigt att åka ned i sista backen i spår som mest bestod av fotspår från människor och hundar. Fast det gick vägen. Avslutningsvis så körde jag 7 stycken stakintervaller på ca. 120 meter där jag pressade på allt vad jag kunde uppför första backen för att sedan vända och glida nedåt igen. Rätt kul att köra känguruhopp men utväxlingen är inte riktigt densamma som hos Lind och Jönsson direkt...

Av Niclas Bernhardsson - 22 mars 2010 22:31

Jag måste ju nämna att jag ju bytt grupp på jobbet och i fredags så gjorde jag ju min sista dag i den numera förra gruppen. Ett trevligt gäng som brukar spela kort på rasterna och jag som ju är tävlingsmänniska försöker alltid att vinna. Och eftersom man blir så engagerad så var det desto roligare då jag avgick med att bli rastens mästare under samtliga 3 raster och därmed blev jag äntligen Trikolorer! Ah, det är ju så stort att man knappt kan greppa det! ;-) He he, fast lite coolt är det ändå. Men det roliga är dock att knäppa Magnus på näsan! ;-)

Apropå Magnus så tänkte jag "sätta dit honom" idag, då Mr. G, skulle komma tillbaka från sin solsemester. Den sistnämnde brukar ha bra ordning på sina pryttlar vilket kanske inte alltid Magnus har... Oops! ;-) Så jag riggade Mr.G´s bänk lite och eftersom Magnus var där sist så skulle Magnus få all skit! Vill inte avslöja allt men en proppfull fettlåda och lite småskräp på stolen. Fast det kanske inte var det värsta. Jag hade dessutom höjt stolen rätt högt så man var tvungen att sätta sig på den och dra i spaken för att åka ned. Spaken var dessutom infettad! :-D He he, jag kunde knappt bärga mig när jag drog bort till gruppen för att se "blodbadet"! Men se på f-n! Mr. G var sjuk och Magnus hade själv fått sin hand infettad... Så gick det med det skämtet... Och jag måste ju tillägga att det sved lite i hjärtat att busa med Mr. G fast det var ju Magnus som skulle få känna på Mr. G´s nya kampsportstekniker! ;-)

Och hur gick det på nya jobbet då? Jodå, det började med lite kaos eftersom vi strulade till det igår då vi var uppe i Stockholm och köpte lite prylar. En felbedömning angående om vi skulle få in en kartong i bilen gjorde att vi blev försenade och fick ringa in en annan bil. Det hela gjorde att hela familjen senare på kvällen fick åka ut till Sille Krog för att käka. Och inte fanns det ngn frukost i morse heller. Så jag fixade iordning lite Tortellini till killarna, sicken frukost...

Och sen hade jag fått en vansinnig kramp i vaderna då jag gått med fotbollsstrumpor hela dagen igår....Så lite småsegt blev det och det är ju alltid lite jobbigt att "sätta sig vid skolbänken" igen. Det är lite som skall in i skallen när man skall lära sig nya maskiner.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards