Alla inlägg under december 2009

Av Niclas Bernhardsson - 16 december 2009 23:18

Så var det innebandyträning och jag var inte alls taggad idag, speciellt inte efter fotbollsmötet. Och ryggen värkte rejält innan men ju varmare jag blir, ju bättre blir det. Så det fungerade hyfsat men när jag får ordentliga tacklingar som jag inte är beredd på så blir jag rejält grinig och det känns så onödigt. Känns som om de borde veta att jag har problem med ryggen men då skiter jag hellre i det. Orkar inte ta upp det. Och kanske överreagerar jag med att bli grinig då jag är lite halvt nedstämd efter mötet. Bättre att låta det sjunka in och ta ett beslut efter nyår. Men som det känns nu så får det vara.

Trots allt så var det oftast rätt kul och det var jämnt på planen. 3 stenhårda fighter som gick till likaläge varenda gång. Dock så förlorade vårat lag med 2-1 men det kan man ta. Då är det värre när man inte ger allt och de sedan gör mål. Det grämer mig alltid. Nä, nu tar jag nog ett lite break!

Av Niclas Bernhardsson - 16 december 2009 23:07

Så var det möte idag och det om fotbollskillarnas framtid men jag tappade hakan fullständigt!

Värre skitsnack har jag nog aldrig hört och jag är glad att killarna inte fick höra det här.

Jag kom alldeles av mig och måste nog tänka igenom hur jag vill ha det. Killarna måste förstås gå först men går det att lösa på annat sätt än det som är tänkt så vore jag glad. Tror inte ens det är möjligt att nå en lösning på det sätt som diskuterades idag. Iaf inte efter allt som har hänt.

Egentligen så har jag både sagt för lite och för mycket på samma gång men det struntar jag i. Känns rätt skönt att skriva av sig. Skulle det här gå vidare så är det bara kul att några är intresserade över vad jag skriver.

Jag är bara så konfunderad över vad som driver en person att gå över lik?

Av Niclas Bernhardsson - 16 december 2009 22:59

Och varför är det så intressant? Jo, därför att jag är med och arrangerar som ordförande i företagets idrotssförening. Och då brukar jag stå och berätta lite om föreningen samt köra ett lotteri där de, som varit med i sektionerna, kan vinna lite fina priser. I år vann ingen i styrelsen och det kanske är bra så det inte sticker i ögonen på folk! :-) Som vanligt så försökte jag vara lite rolig men det gick lite sisådär i år. Måste ju ändå tillstå att jag tycker det är lite roligt att stå där framme och tala inför folk. Fast i år var det lite annorlunda då jag dels nästan hade gått in i väggen och så skall ju även fabriken läggas ned. Det är klart att det blir en annorlunda stämning men vi skall iaf köra på med idrotten på jobbet, det har vi bestämt.

Kul också att en i gruppen fick guldklocka och det är en härlig kille som jag dessutom försökte busa med lite i mitt lilla tal. Han hade vissa föraningar om det och uppskattade att det inte blev så mycket från min sida! :-)

Men firandet är uppskattat så oavsett att det kanske inte var mitt bästa framförande så tror jag att alla var nöjda. Det var ett härligt Luciatåg iaf med flickor från klass 5, i Vagnhärad. 

Skönt att det iaf är över nu, det blev en liten kamp mot klockan för att få allt klart.

Av Niclas Bernhardsson - 12 december 2009 23:15

Oj, vilken kul tv-dag! :-)

Efter att ha varit ute igår med innebandygängent, som förstås väntar sig lite kul bloggande vad jag förstår, så passade det utmärkte att se på lite tv idag. Ullis var ute och julshoppade i Sthlm med syster och mor och jag tog hem om hemmet. Ja, jag kollade iaf in hur det gick för våra svenska stjärnor som var ute i hetluften idag. Och stod förstås för hemtjänsten också. Bäst att tillägga så här i Tiger-tider...

Det började kalas med Kalla på en andraplats. Hon drog på ordentligt och faktum var att hon tog igen tid på nedförsåkningen där hon förut var som sämst. Känns som om hon har jobbat på de svagare sidorna på slutet. Hon blev endast slagen av en combackande tidigare avstängd för doping-ryska! Men varför envisas med endast 2 år! Det är för i helvete medveten doping vi pratar om! Vad ger det för signaler? Det är ju inte inkränkade i vanliga människors privatliv vi pratar om utan "endast" delaktighet i en sluten kärna! Nä, livstids avstängning för medveten doping och inget annat bör vara straffet! Motionsidrott kan de så klart vara med på ifall de vill det men jag misstänker att det inte är så intressant. Tims nya klassföreståndarinna är OS-guldmedaljör och har bland annat sprungit på 1.55 på 800 meter och under 50 sekunder på 400 meter. Hon kunde inte första varför man skulle betala för att springa ett lopp! Välkommen till världen, hälsade jag henne! :-)

Men hursomhelst. Hellner fortsatte att hålla den svenska fanan högt genom att, även han, bli tvåa! Grymt lopp, vilken avslutning!

Men huvudpersonen för dagen får ändå bli Helena Jonsson som höll nerverna i styr då hon, i jaktstarten, gick från andra plats till första! Wow!

Zlatan satte en straff och det är ju remarkabelt hur han, visserligen i frånvaro från Messi, är förste straffskytt! Xavi borde ju ligga bra till hands! Nä det märks att han är en superstjärna sen får de okunniga små Zlatan-hatarna säga vad de vill. Jag kan förstå att de får vatten på sin kvarn då han tappar bort lite billiga bollar man han kan verkligen förändra en matchbild genom att fånga upp bollar och göra verkliga avgörande skillnader för laget! Det är ju ganska lätt att matematiskt räkna ut, på många matcher, hur viktig han är för laget. Matematik är inget man pratar bort! :-)

Tack för idag, svenska idrottshjältar och även Ni andra som förgyller min dag som bl.a Sergio Ramos och stackars Pepe samt förstås Marit Björgen! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 9 december 2009 22:44

Nä, idag var ingen höjdardag för Zlatan och kan det vara kylan som drar ned honom? Det var ju likadant mot Rubin Kazan (med reservation för stavningen).

Men till dagens match då. Dynamo Kiev, på hemmaplan, chockstartade och hade redan efter dryga minuten 1-0! Sen är det Barcelona för hela slanten med Dynamo Kiev med några få, men inte helt ofarliga, målchanser.

Zlatan hade sina chanser men lyckades inte med så mycket. Han fick dock sin chans med ett typiskt Zlatan-läge i slutet. Precis utanför straffområdet och med kraft så drog han på och målvakten blev tagen på sängen och hade bara tur som fick skottet mitt på sig. Messi drog in sin frispark och jag sade innan till Tim att skottet skulle gå i målvakten vänstra kryss och Tim drog på munnen när bollen gick i mål! :-)

Dramatiken stod dock Messi själv på minuterna efter när han får en smäll på vristen och eventuellt fick en stukning då han, efter smällen, landar lite tokigt.

Av Niclas Bernhardsson - 9 december 2009 22:39

Magen är fortfarande inte helt okey och det är alltså stressrelaterat. Så jag försöker hålla mig så lugn som möljigt. Men det är alltså onsdag och fotbollsträning och eftersom ingen verkar kunna ta träningen så pallrade jag mig dit fast inte ombytt.

Jag började med att förklara läget så att jag skulle slippa skrika för mycket på dem.

Så för första gången på länge så var jag fotbollstränare på riktigt, dvs stod vid sidan och instruerade, men skall jag vara ärlig så är det mycket roligare att vara på plan som spelare och leda laget. Idag kom det mycket folk och det kändes rätt jobbigt, det var nästan så att jag hoppades på lite personer idag då jag mådde som jag gjorde.

Men jag stod i målet då det var ojämnt antal på plan men gjorde inga direkta superförsök att ta skotten.

Av Niclas Bernhardsson - 7 december 2009 23:33

Idag fick jag gå hem från jobbet då jag kände mig kräkfärdig! Och då är det ju inte så mycket att fundera över men samtidigt så har jag varit rejält stressad över många saker och igår kväll så rann det nog över när jag och Ullis skulle "hjälpas åt"!

Vi jobbar helt olika och det gjorde att det gick åt pipan!

Kanske var det "bara" stressmage men det är nog så illa känner jag! Nu försöker jag att lugna ned mig så gott det går och kanske var det ingen magsjuka, det verkar iaf inte som det.

Av Niclas Bernhardsson - 6 december 2009 14:48

Vi började med att köra lite stationsträning och efter det lite vanlig träning där vi tränade på att passa och att jonglera med "trasan" lite. Sen blev det förstås lite spel och det var sjukt jämnt. Vi körde till 10 men att man skulle vinna med minst 2 mål. Det gjorde att siffrorna slutade typ 14-12. Sedan upptäcker vi att ingen kommer efter så vi körde lite extra men jag fick avbryta då jag fick en spark rakt på det heliga! Shit! 2, eller 3, gånger innan så fick jag stenhårda skott, rätt mellan benen, men då skyddade jag "paketet" med händerna, så det var lugnt. Men när en motståndare skall skjuta på bollen och missar så träffar han så olyckligt så jag går ned i räkning! Ah, skönare har man ju haft det. En mamma sitter och tittar på och jag varnar henne med orden att om hon inte vill se en man gråta så skulle hon gå ut...

He he, men nu, i skrivande stund, så känns det lite bättre!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards