Alla inlägg under december 2009

Av Niclas Bernhardsson - 26 december 2009 16:59

Så var då julafton till ända och alla var nöjda och glada. Barnen hade fixat fina saker i slöjden och de hade även köpt lite fina saker till oss. Och barnen fick lite fina klappar och dessutom en större peng så de kan köpa lite saker själva.

Maten smakade kanon och den här gången så fick det bli lite mindre då vi ju bor i en husvagn. Men finns det stjärterum så finns det hjärterum.

Av Niclas Bernhardsson - 24 december 2009 18:29

Så var det då julafton men Ullis och jag ville köra en liten sväng på skidorna innan det var dags för julmaten och förstås paketen.

Men först ville jag fixa iordning skidorna. På Ullis skidor så testade jag alla 3 nya sicklar från Primateria och det var häftigt.

Grovsickeln, som skall jämföras med Kuzmin är just en grovsickeln och ger troligtvis i sig inte bättre glid än t.ex Kuzminsickeln. Den var även lite vassare och krävde ett annat sätt att jobba med den. Det gick inte att glida fram och tilbaka över ytan som det går med Kuzmin och därför så tror jag att det tar lite längre tid med Primateria.

Efter den så gick jag på med struktursickeln och den var häftigt. Det sägs att det skall gå att gå över ytan flera gånger och att sickeln går i samma spår men frågan är om det behövs att gå flera gånger. Med ett bestämt tryck så verkar det räcka med en gång men det är bara som jag tror.

Avslutningsvis så drog jag några lätta drag med polersickeln och eftersom jag glömt chucknyckeln så kunde jag inte borsta.

Och eftersom det var lite bråttom så fick det bli lite basklister och inget annat. Det kändes som om det skulle räcka men det var ingen fullträff direkt och väl på plats så kommer det snö också!!

Jag körde lite lätt med polersickeln på mina skidor och körde också med samma klister som på Ullis skidor.

Men till träningen då. Spåren var inte så himla bra men det var kul att köra lite. Klistret förstörde både fästet och glidet så det fick bara bli ett kortare pass men det var ändå kul att komma ut. Barnen lekte i en liten backe med sina mini-skidor.

Av Niclas Bernhardsson - 23 december 2009 20:25

Att bo i en liten husvagn och hinna med att fixa iordning inför julen kan låta som lite spartanskt men det är underbart. Idag har vi hunnit med att införskaffa de sista julklapparna och även fått lite gott i magen. Vi tog en lokal restaurant där man både kunde få i sig lite pasta och pizza, Lilla Björn, hette restauranten. Kanske inte den mest exklusiva men den dög.

Efter det så har vi mest tagit det lugnt och nu spelar barnen bingo. Kanske man vinner en solresa! ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 22 december 2009 22:04

Så var det då dags att packa bilen för att åka till Mora men det var sjuttsingen vad fullt det blev, speciellt när vi bestämt oss för att ha katterna i varsina burar. Och lite småtrött så glömmer jag att svänga av så vi kör på lite andra vägar än de vi brukar. Lite småmoddigt i mittsträngen och upp mot Borlänge så börjar det att bli riktigt halt också. Tempot sänktes rätt markant då alltmer märkte hur halt det var. Väl framme i Mora så hoppade vi in på en djuraffär för att köpa lite kattsand. Samtidigt så blev det en liten hamburgare på Mc Donalds som ligger precis bredvid. Husvagnen hade hunnit värmats upp mer än till 5 plusgrader! Men med en extra värmefläkt så steg temperaturen rätt snabbt och nu ligger vi på runt 18-20 grader. Och när alla hjälpte till så gick det rätt fort att komma tillrätta så nu sitter vi här och har det bra! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 21 december 2009 21:41

Jag undrar om inte Robinson och Anna Anka är det roligaste just nu på tv då Cirkus Möller inte längre är kvar...

I flera år så hade jag tappat lusten för Robinson men då vi (jag och "Slangen"), snackade om det på jobbet för över 1 år sedan så började jag att titta igen och nu är jag nog fast igen. Fast de kan ju vinkla det hur som helst. Egentligen så är det nog inte så spännande som man kan tro på Ö-råden. Men de får verkligen kämpa, det syns. Det är ju inte så det är mat i överflöd direkt.

Och Anna Anka - vad säger man? He he, hon kan verkligen provocera och det är nog det som är meningen. Mycket av det hon säger är ju sant men hon drar det till sin spets och det är för amerikaniserat. Och vem gillar en person som är överkåt på sig själv? Nja, inte många iaf men hon är klart kul! Och hon är lite för mycket så jag tror inte det blir mer ojämlikt p.g.a henne...

Fast man får visst inte säga att man gillar henne då folk tror att man delar hennes åsikter... Det gör jag men absolut inte allt!

Jag tror på ett jämlikt samhälle - på svenskt vis! :-)

Och så såg jag några sekunder på Anna Anka ikväll och det var något riktigt mähä där. Hon skulle få några injektioner lite varstans... Var det också en Hollywood-fru? Det räckte med några sekunder, sen sprang jag ut. I övrigt så har vi packat för att åka till Mora. Nu tar vi lite semester och packar in oss i våran husvagn. Det skall bli skönt! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 21 december 2009 21:35

Igår så körde vi sista fotbollsträningen för i år och vi avslutade med en fika. Det var inte hundra procent fokusering och kanske lite avslaget då vi körde match. Men några kämpade iaf och Tim blev arg på slutet och gick hem. Lite tokigt men han tyckte att det var ojämna lag men så var det inte. Felix var het igår och dribblade rätt mycket och kanske gjorde det att några blev lite sura. Fast de skall prova sina gränser och testa på nya saker. Vissa är nu uppe i nivåer där jag inte längre kan tillföra något, iaf inte rent tekniskt men rent spelmässigt så har jag mycket kvar att ge har jag märkt.

Efter så var det fika som sagt och jag passade på att ha ett litet föräldramöte vid sidan om där jag informerade lite grand var vi stod inför nästa år. Det kändes rätt bra så att jag själv vet mer vad de andra vill också.

När vi väl kom hem så fick vi iaf vet att det var rätt bra med Tim, han hade överreagerat lite bara.

Av Niclas Bernhardsson - 20 december 2009 00:19

Så är då Barcelona världsmästare nu också då finalen i VM för klubblag har avgjorts! Barnen och jag tittade lite på aftonbladets live-tjänst där det är någon som skriver in vad som händer. Men mot slutet så fick barnen igång en streamer som gjorde att vi såg lite av matchen iaf. Grattis Barcelona och förstås Zlatan!

Pep blev rörd till tårar och man kan förstå att det är spänningar som har släppt!

Av Niclas Bernhardsson - 20 december 2009 00:09

Ullis och jag samt Felix drog till Nyköping för att köpa lite julklappar men vi hade knappt kommit in förrän Ullis ville ha lite käk. Inne på någon av de två galleriorna så fanns det ett ställe där man kunde få kycklingsallad och det lät ju gott så vi skippade Mc Donalds idag men både Ullis och Felix blev besvikna. Jag tyckte det var rätt okey. Tror stället hette Sandys förresten!

Sen blev det lite shopping och jag kikade på lite skidor på Intersport. Vet inte vad det är men det är så jobbigt att se kunder gå och handla glidvallor. Eftersom jag själv säljer sicklar som gör att man inte ens behöver glidvallor och fluorvallor är rent miljöfarliga så vill man säga till dem. Men hur skulle det se ut! ;-) Btw så har t.o.m Tony Pölder himself börjat att vekna och börjar ta in Primateriasickeln i sitt sortiment. Och Primateria har även samarbete med svenska skidlandslaget så snart så börjar det bli riktigt känt bland "vanligt" folk också. Tony var nog den störste motståndaren så det är ju kul!

Men nog om det. Efter att vi kommit hem så stannade vi till och köpte lite skinka och annat på Hemköp. Trodde det skulle gå på en tusing iaf men det stannade på 500 kronor så det fattas väl lite då! :-) Och väl hemma så skulle vi börja fixa iordning köttbullar när jag ser att det fattas lök så det får bli imorgon då ingen orkade gå till affären igen. 200 meter.... Hmm...

Men vi griljerade skinkan iaf och den smakade kanon! :-)

Avslutningsvis så har jag tittat på tv hela kvällen och Ullis var lite trött och somnade efter Robinson, hon var på julfest igår! :-)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards