Alla inlägg under oktober 2009

Av Niclas Bernhardsson - 14 oktober 2009 22:59

Ja, det var ju inte så stora odds för att Sverige skulle komma till Play-off men man hoppas ju alltid!

Jag jag strax innan 9, på kvällen, rusade till innebandyhallen så var Sverige faktiskt vidare till Play-off men det skulle förstås ändras... Suck!

Jag såg Zlatan bli neddragen i en ganska tydlig straffsituation och då alltså i straffområdet. Sen fick jag, iaf på reprisen, se Mellberg nicka in 1-0. Därefter så blev det till att springa till hallen för att spela. Och det för första gången på rätt länge. Och hur gick det då?

Jodå, visst var jag ringrostig och visst blev det lite fel här och var men jag spelade upp mig allteftersom och lyckades vinna varje match där jag var med i. Och några snygga pass samt mål fick jag till. Men det började sådär när jag fick en tackling i sidan, sådan där som jag ogillar, då det inte ens var kamp om bollen. Fast det dröjde inte alltför länge innan det var glömt. Jag var riktigt stel i ryggen men det märktes mest då jag stod vid sidan om planen. Och så värkte benhinnorna fint. Jag sprang ju intervaller i förrigår, det kände jag av idag.

Och när vi är klara så kommer jag ihåg att vi var på affären precis innan och jag såg att Ullis stoppade ned lite glass i korgen. Pepparkakssmak, tror jag att det var. Hoppas nu att det finns kvar, tänkte jag.

Ut i kylan och den slog emot mig. Ser några småflickor som går en bit framför mig medan jag springer hemåt. Det är rätt mörkt och jag hoppas att de inte skall bli rädda, vilket de nu inte blev.

Väl hemma så får jag se till att Tim kommer i säng. Han som har prov imorgon sitter vid datorn.... Hmm... Det blev en liten föreläsning från mig. Sen tittar jag in i frysen och visst finns det glass kvar! Nu har jag precis avnjutit min andra portion och jag får stålsätta mig för att det inte skall bli mer! :-) Det smakar nästan pepparkaksdeg, ja iaf lite grand. Helt underbart. Helst skulle jag ha lite kaffe till men jag orkade inte fixa det.

Nä, in i duschen och direkt till sängen! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 13 oktober 2009 21:23

På jobbet så körde jag lite pausgympa för ett gäng damer men mer än så i träningsväg blev det inte idag.

Fast jag var bra sugen på att träna idag fast när jag såg all röra på altanen så ändrade jag mig. Fast vad tråkigt det är att stå ute i kylan och jobba på kvällarna. Och gissa om man blir glad när man råkar klämma sönder en tunn kant på en stor skiva... Fast det var bara att ta fram sågklingan och såga bort det som blev dåligt. Så här i efterhand så känner jag att jag nog skulle haft hörselkåporna på...

Nä, nu väntar dusch för att få bort allt damm och sedan mysa ned i sängen. Snart iaf, då jag kom på att jag har en räkning att betala....

Av Niclas Bernhardsson - 12 oktober 2009 23:30

Glömde ju helt bort att Ullis och jag drog direkt till gymmet efter löppasset!

Där blev det lite blandat men mest triceps och sen lite rehab för knät.

Av Niclas Bernhardsson - 12 oktober 2009 20:56

Låg och snoozade ett tag i morse och efter ett tag så hämtade jag datorn och kikade runt på nätet.

Sen var det bara att gå upp och ta tag i lite bestyr. Jag hade dessutom en jättehög med papper som skulle sorteras och bokföras. Och med några struliga och tveksamma saker så gjorde det att det tog en jäkla tid. Jag hade ju velat fixa lite på altanen också. Och där ute, på altanen alltså, så går timmarna fort när man väl sätter igång. Det slutade med att det blev stressigt att hinna få iordning lite käk innan löpträningen. Tomas kom förbi med Linus och Jonnie och vi, från vårat håll, fick med både Tim och Felix. Det skulle visst vara ledigt på Trosa löparbana men när vi kom fram så var det smockat med folk då Trosa IF´s friidrottssektion tränade. Jag kände igen en av ledarna då jag förut var lärare till hennes barn så jag gick fram och frågade om vi också fick plats. Absolut, svarade hon. Inga problem alls!

Ah, kul!

Så vi drog igång med lite uppjogg och därefter lite löpskolning. Efter det så körde vi 5-6 200-ingar. Ja, jag vet! Inget att skriva hem om men jag är heller inte i gammal god form. Tim fick prova mina spikskor och han drog på så det hette duga! Vi klockade en 200-ing, som han sprang, på ca. 31,5 sekunder och den tiden kunde han nog pressa lite.

Sen avslutade vi med att maxa på 100 meter, mest för skojs skull! Jag blev jättenöjd med min insats tills jag hörde vad det blev för tid... 16 sekunder! Asch, jag undrar hur Ullis tar tid för inte är väl jag så långsam? ;-)

Sen när Tim springer så springer han i en bana som tyvärr inte är helt fri. Vi undrar om han inte ser att det står häckar i vägen och på slutet så springer jag fram och försöker få honom att väja. Han undrar förstås vad jag håller på med och saktar farten. Rätt ilsken blir han då han inte visste vad jag ville. Sen fick jag inget riktigt svar på om han verkligen sett hindren. Det var nog bra att jag hoppade fram och hindrade honom! Det kunde gått riktigt illa.

Av Niclas Bernhardsson - 12 oktober 2009 10:45

Henkes offside-mål är väl inget att diskutera men jisses vad lätt det verkar vara för linjedomaren att vinka bara för att hemmalaget anser att bollen är ute. Fast det jag reagerar mest på är 2 andra lägen som domaren blåste offside då vi på repriserna ser att så var nog inte fallet. Zlatan hade varit ruskigt fri på den ena iaf. När det går så här fort på toppfotboll så kanske man borde ha ett annat system eller helt enkelt ta bort offsiden, den kanske är helt förlegad. Det blir visserligen ett annat spel men borde det bli så dåligt? Som jag ser det, iaf nu, så öppnar det för fler sätt att spela och varför krångla till det? Det lag som gör mest mål vinner, så enkelt är det!

Nä, jag är nog så besviken så det är kanske därför jag reagerar som jag gör. Men egentligen, det är synd om det är domaren som skall avgöra matcherna. Tror Ni att det skulle vara så dumt att ta bort offside-regeln?

Av Niclas Bernhardsson - 10 oktober 2009 22:28

Lite rödvin kvällen innan och när man vaknade på morgonen så kände man sig rätt seg. Men Ullis ville ut och cykla och jag ville förstås inte banga! Men det tog ett tag innan vi kom iväg.

När vi äntligen kom iväg så var det lite småkallt och även lite småkallt. Och min vänstra hamstring var helt död varför jag fick ligga på rulle hur mycket som helst i början. De sista 2 milen så började jag att komma igång medan Ullis började bli trött. Det slutade med att jag, i min iver att komma tillbaka, drog ifrån och fick vänta in Ullis.

Totalt så var vi nog ute i sammalagt 2 h och 15 minuter. Skönt att komma tillbaka iaf!

Av Niclas Bernhardsson - 9 oktober 2009 22:15

Så var det fredag och nu hade vi ändrat lite på träningarna. På fredarna så är det nu framöver träningar på Häradsvallen och på måndagar så är det löpträning. Rätt många var det iaf med och det blev lite småsnack innan själva träningen kom igång.

När själva träningen kom igång så var det den sedanliga uppvärmningen med lite löpskolning och därefter lite teknikträning och så lite skottövningar. Jisses vilka mål det blev. Det var superskott upp i krysset flera gånger på raken och faktum var att jag var en av dom som lyckades, kändes skönt! :-)

Sen körde vi en hel del 2-mål och det märks att vi har utvecklats!

Jag, som varit lite småsjuk på slutet, kämpade som aldrig förr och var helt slut efter. Kul var det iaf och det blev många bra kombinationer!

Av Niclas Bernhardsson - 5 oktober 2009 20:00

Så var det löpträning och hädanefter så skall vi ha löpträningen på måndagar och själv fotbollsträningen på fredagar. Det borde bli bra. Hursomhelst så kom det bara 3 ungar och eftersom jag varit sjuk så tog jag Tims cykel. Tim var förresten inte med idag heller. Han är lite slö nu, tycker jag! :-)

Eftersom det både var fotbollsmöte och föräldramöte i skolan så fick det inte bli något längre pass.

Vi tog oss bort till Bronsåldersvägen där det finns en dryga 200 meter lång backe i ca. 6-7 % konstant lutning, den blir perfekt!

Killarna körde då 200 x 4 meter backträning där man springer på rätt friskt upp och småjobbar ned och så full fart igen. Tanken är att man skall försöka ha alla intervaller lika långa och vara rätt slut på den sista. Felix imponerade stort och hade, på de 3 intervallerna jag klockade av 1.12, 1.11 samt 1.09 Jämnt och fint så det förslår! Med var även Chaiwat och Robin, kul!

Sen joggade de hem igen och jag fick cykla lite före då jag skulle bli klar till mötet.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards