Alla inlägg under augusti 2009

Av Niclas Bernhardsson - 15 augusti 2009 22:06

Vaknade imorse och var rätt seg. Vi fixade och donade lite i huset och Ullis lillesyrra, Camilla, kom idag och igen. Det var trevligt. Sen hjälpte jag Ullis farsa och morsa med att köra lite grejor och sen hem igen. Med VM på tv-n så kikade man förstås lite då och då. Tror det blir svårt att rå på Usain Bolt. Ngn expert varnade lite för Asafa Powell men jag tror inte riktigt på det. Då skulle han ha visat lite mer innan. Usain är alldeles för cool och man kan förstås inte räkna bort Tyson Gay. Ja, det blir spännande imorgon.

Men till träningen då. Mot kvällen så tvingade Ullis och jag själv oss ut på en runda. Det var tvärsegt i början, det kändes som om någon stod bakom och höll fast oss men vi hade jobbat med huset hela dagen så det är kanske inte så konstigt.

Efter en kort tid så viker vi av och springer igen skogen där fåren går. Samma skog som jag passerar varenda dag jag går till mitt vanliga jobb. Det är förresten inte klokt hur mycket de djuren skiter! Shit! och speciellt där jag passerar! Nu sprang vi iofs och givetvis var de i våran väg men de sprang fort undan. Rätt lustiga djur de där.

Och apropå att skita, det här är inte klokt! Vi passerar, på vår väg ut ur skogen och fårhagen, ett gäng ungdomar. En tjej och två killar. Den ena killen möter oss och efter ett tag så hör jag tjejen skratta och när jag tittar bakom min axel så ser jag att han sitter och skiter...

Jisses! Det kanske var vad vi löpare kallar SOS - Stanna Och Skit!

Fast de här var ju inte riktigt ute och sprang så det var lite väl magstarkt och det skall mycket till innan man gör ngt sådant.

Det gick iaf bättre och bättre med att springa och mot slutet så kändes det faktiskt riktigt bra. Ullis ville åter igen ut i skogen och jag protesterade lite grand men gav det iaf ett försök. Det gick inte alls så vi fick vända ut igen.

Vi ökade farten efterhand och vi undrade om vi skulle hinna till affären. När vi kom fram till affären så ser jag på håll att en tjej håller på att stänga dörren. Jag hinner precis igenom genom att göra mig smal! Nåja, lite mindre iaf... Hon protesterar men vi lovar att det skall gå fort. Det är bara lite gott till barnen och hon går med på det. Tur! För barnen iaf...

Bra pass! Det blev 39 minuter enligt Ullis och vi kan väl säga att det var 6 minutersfart i snitt.

Av Niclas Bernhardsson - 14 augusti 2009 23:02

Zlatan berör, det är verkligen så! Och det kan man ju förstå men jag tror verkligen att han är en hyvens kille. Jag såg på reportaget om honom och han om ngn borde ju signalera att han inte bara vill synas. Mina egna tankar om man tänker på hans familj och så är att han inte är en jetset-kille som folk borde ha åsikter om men han är såklart lite speciell. Skönt speciellt enligt mig!

Skulle han ha varit den skitstövel som många verkar tro så hade han väl inte ens spelat för Sverige. Han skulle valt en yngre fotomodell, han hade synts ute i vimlet. Säkert några skandaler på vägen men vad hittar man? Nä, precis. Det är sättet han pratar på som kan verka stöddigt men se bakom ytan. Se innan han går in i intervjun. Tror Ni att det är så lätt att levera svar till vart och vartannat tv-bolag?

Och tror Ni, som tvivlar, verkligen på att han är dålig? Varför skulle så etablerarade lag lägga ut så stora pengar på en kille? Inse att han gör skillnad och vilken annan spelare har ett sådant facit med ligasegrar och kom inte med Champions League-dravlet! Visst, det betyder mycket men det gör även allt det andra.

För att avkorta det hela - hur kommer Zlatan att lyckas i Barcelona?

Rösta!

Av Niclas Bernhardsson - 14 augusti 2009 22:48

Kul att så många röstade i ngt, iaf för de flesta, ointressant som min eventuella comeback på löparbanan. Inte för att jag är ngn elit men många kan säkert identifiera sig med mig och mina förehavanden. Stackars dem! ;-)

Nåja, på kort tid så gick jag från runt 5 h till runt 3 h på maran, kämpade som ett djur med att gå under 3 h på Lidingöloppet sen helt plötsligt sprang jag på under 2.15 så visst kan det vara intressant. Men jag är givetvis mycket medveten om att det är långt fram till ngt som får anses vara elit. Mycket långt.

En rolig sak hände när jag "kvalade in" för att få starta i startgrupp 1c i Lidingöloppet. Jag kom med min resultatlista och får svaret att det är fullt i grupp 1c och även i 1b. Men, utbrast jag. Jag måste starta i 1:an då mina kompisar som jag skall springa med gör det. Han smusslade fram en startlapp från grupp 1a och jag tog den och gjorde mitt livs lopp. Väl medveten om att jag inte hörde hemma där så uppbådade jag allt mitt lugn jag hade då starten gick för att inte förivra mig. Det kändes som om jag stod still då starten gick. Alla fullkomligt stormade förbi mig men ändå kom jag på runt 200:e plats av säkert 14 000 startande. Jag höll jämn fart hela loppet och avancerade i resultatlistan rejält på slutet och kom in på under 2.15 Gissa om jag var lycklig!

Men som sagt var. Jag gick fram lite för snabbt och startade sedan upp "enklaresport vhd". Det blev lite för mastigt och jag gick nästan in i väggen. Det kan man nog säga. Jag gick upp mellan 20-25 kg och träningen avstannade. Sen fick jag efter ngt år nog och försökte komma tillbaka. Det resulterade i att knät pajade och det blev operation. Efter det så har jag haft lite strul med ryggen och även med det andra knät. Men nu, efter lång tid, så börjar det se lite ljusare ut igen och kanske att man kan öka igen på träningen. Och varför springa till ryggläkare hela tiden då man väger 20 kg från, vad heter det... , matchvikt!

Nä, nu skall jag tillbaka. Tittade i ett gammalt blad för jobbet som handlade om mig då jag var aktiv. Rätt sporrande, det gav en kick!


Kul att så väldigt många tror att jag t.o.m kommer gå under 2.50, det kanske var lite väl optimistiskt. Lite konstigare är att det är mindre som tror att jag kommer gå precis under 3 h. Det är väl min dröm och om allting funkar så kanske det handlar om 2.57-2-59 Men just nu är det utopi.... Eller?

Av Niclas Bernhardsson - 14 augusti 2009 22:22

Så var det då Oxelöloppet och i sista stund så hade vi bestämt att barnen skulle springa, ja iaf de som ville förstås.

Vi kom iväg lite sent och vi efteranmälde oss i Team Sportia-butiken. Ja, jag vet. Inte mycket till butik i förhållande till mig! ;-)

Nä, skoja bara!

Jag och Ullis joggade iväg och när det började bli dags för barnens uppvärmning så sprang vi tillbaka till dem och körde ett litet pass. De blev rejält taggade men vi varnade dem för att gå ut för hårt.

Men när resten av barnen drog iväg i full fart så är det svårt att hålla rätt fart! :-)

Ullis och jag joggade och hejade om vartannat så det är lite svårt att uppskatta hur länge vi sprang och hur långt men vi säger väl att det blev dryga 4 km och kanske 25 minuter då. Givetvis lite fortare emellanåt och steget kändes faktiskt så bra att jag var sugen på att efteranmäla mig! :-)

Men min comeback får ske en annan dag, nu vill jag träna på ett tag och minska lite vikt först.

Alla barnen, i laget, sprang riktigt bra! Det var riktigt kul att heja!

Imorgon satsar Ullis och jag på ett kombinerat löp och cykelpass. Det vore mumma om det funkar!

Av Niclas Bernhardsson - 12 augusti 2009 22:12

Så var det fotbollsträning igen och idag var det riktigt roligt tyckte iaf Tim.

Själv så gick jag rätt hårt åt grabbarna och körde lite teori innan själva träningen började. Jag tyckte det var dags att börja koncentrera sig lite mer och det lyckades bra. De har nog aldrig spelat så bra förut. Riktigt roligt!

Men det blev jämna par utan mig så jag stod vid sidan och dirigerade.

Jag hoppade dock in då en kille fick avbryta så det blev lite spel för mig också.

Nu sitter jag och tittar på fotboll och avslutar nog med lite armhävningar innan duschen! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 10 augusti 2009 21:36

Så var det då jobbardag igen fast jag har jobbat som aldrig förr med det egna företaget iofs. Hursomhelst så var det med blandade känslor man gick till det huvudsakliga jobbet men dagen gick ändå.

Sen kommer det in några beställningar under dagen så jag fick fullt upp när jag kom hem. Och på det skall man fixa mat och röja upp lite. Men jag hann inte så mycket och när jag åker ned till Bussgods så är det förstås stängt! Semestertider...

Nåja, det ligger klart för att skickas iaf.

Efter maten så blev det bråttom till fotbollen och alla väntade på mig, Tim och Felix. Det var nog på håret att vi kom för sent.

Det blev iaf en hyfsat bra träning men Tim tyckte det var lite trist men det var nog bara för att han misslyckades med några skott. Skjuter man som en häst sparkar så blir ju det viktigt förstås.

Alla blev iaf trötta och vi höll på i dryga timmen. Jag tyckte det var kul.

Sen ville Ullis ut på en promenad och vi körde på rätt hårt så man blev lite småsvettig iaf och det är väl vad som borde kallas för Powerwalk men jag vägrar! Jo, jag vägrar att skriva upp det som träningspass! Fast ändå... ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 7 augusti 2009 22:13

Så var det fredag och nu skulle vi dra igång löpträningen eller rättare sagt så skulle Ullis hålla i fredagens löpträning. Men hon har åkt på nackspärr av det värre slaget och det är nog första gången hon har haft det. Välkommen till klubben...

Men jag var sugen på att träna kidsen men vi skulle ju ta det lugnt i början. Går det? Nja... Inte riktigt.

Det blev en hyfsad bra uppvärmning där alla hängde med. Sen gick vi över på löpskolning i ca. 10 minuter. Därefter körde vi 5 st. intervaller och det kanske var 300 meter långa, vet inte så noga. Efter det så blev det lite styrka och avslutningsvis lite nedjogg. Totalt blev det nog 40 minuter iaf och jag kroknade helt på sista intervallen och blev förbisprungen av en 12-åring.... Hmpfr! Ja, ja... Han är iofs snabb men totalsnittet blev nog lite bättre för mig så jag klarar mig nog ett tag till! ;-)

Känner nog att jag körde lite hårt då ett barn undrade om det alltid var så här hårt...

Av Niclas Bernhardsson - 6 augusti 2009 19:16

Efter att ha fått iväg ett paket på Bussgods så tog vi på oss lite cykelkläder, luftade däcken, packade ned några energikakor och drog iväg!

Det blev Kustvägen mot Nyköping och efter ca. 2 mil så vände vi in mot Tystberga och kör igenom staden och fortsätter tills vi kommer till gamla E4:an. Där bär det av hemåt igen, raka spåret bara.

Ullis hade pigga ben i början och jag hade fullt sjå med att hänga med. I vissa backar så orkade jag inte men med tempocykeln så rullar jag relativt lätt ikapp.

Sen blev det lite omvänt då Ullis blir trött och jag börjar bli alltmer pigg.

Tyvärr så är inte cykeldatorn kalibrerad efter att jag bytt batteri, det har jag helt glömt! Men det blev lite över 2 h och sträckan är lite drygt 52 km.

Solen gassade på fint och Ullis blev bränd i nacken.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards