Alla inlägg under juli 2009

Av Niclas Bernhardsson - 22 juli 2009 11:30

Ullis ville ut och springa igår morse och jag tänkte väl att jag kan försöka men redan efter ett par steg så märker jag att jag brustit lite väl mycket i vänster baksida lår. Det känns rejält och blir värre allteftersom. Efter ett par kilometer så får jag nog och stretchar lite. Jag bestämmer mig för att vända och Ullis springer vidare. Jag fortsätter att stretcha och sedan tvingar jag mig att springa och byter fart hela tiden så det inte blir för monotomt.

Orkar precis ta mig ned till ICA-affären där jag skulle köpa lite Cola till Tim som fått ngn släng av magåkomma.

Han är för övrigt mycket bättre nu, det känns skönt och ingen annan åkte på ngt heller.

Men igår på dagen så började jag att få rejält ont i bröstet. Det brukar jag få när magmunnen inte täpper till men jag har ordentliga besvär och kunde inte ens gå rakt utan problem. Och vin är ju inte att rekommendera då man har sådana besvär men Jocke och Lina samt Tommy och Lisa kom över och det blev lite vin och öl iaf.

Så morgonen, idag, blev ingen rolig historia. Kunde knappt sova och när jag skulle upp var det ett helvete. Nu har jag druckit Cola och Samarin så det står härliga till och det börjar väl bli lite bättre.

Annars skiner solen och det ser ut att bli en jättefin dag. Ullis är förstås ute på cykeln men när hon kommer tillbaka blir det nog stranden med ngn bra bok.

Av Niclas Bernhardsson - 20 juli 2009 11:57

Igår morse så drog Ullis upp mig på en morgonpromenad men den blev inte så värst långt och det började att dugga lite också. Sen så väntade vi på att våran nya plats skulle bli ledig. Senare på kvällen så hade Ullis tänkt att ta en kvällslöpning men när det väl började närma sig så tvekade hon lite men jag menade på att det alltid blir bättre bara man kommer ut. Och visst var det så men det började jäkligt segt för mig förutom de första hundra meterna då man är så himla sugen. Sen så var jag tvungen att stanna till för att lossa lite på skosnörena eller rättare sagt så gjorde Ullis det då jag är så stel i ryggen. När jag senare frågade hur länge vi sprungit så väntade jag mig ett svar på mellan 5-10 minuter. Det var faktiskt 15,5 minuter så det var en positiv överaskning och visst var det lite jobbigt men farten stegrades hela tiden och vi var ute i ca. 40 minuter.

Skön kvällsjogg med lite duggregn på slutet.

Och imorse så drog Ullis ut mig igen på en morgonpromenad igen och vi började raskt men på tom mage så tar det inte alltför länge innan man börjar tappa stinget och så blev det även idag.

Av Niclas Bernhardsson - 19 juli 2009 23:29

He he... Innan Ni börjar att komma med några moralkakor så bytte vi ju bara plats på samma camping och Felix var även med i vagnen så att inte kissarna skulle bli rädda. Vi smög väl fram i 5 km/h och tyckte det var onödigt att få in katterna i buren och därefter in i bilen för några minuters färd.

Så det var en smidig förflyttning. Det hade regnat en hel del så jag bara bort stolar och bord innan och förtältet hade vi förstås inte tagit upp för en natt. Sedan gick Ullis med våra cyklar och kollade så det såg bra ut bland några tvärar svängar där bilarna stod lite tight.

Helt klart så verkar det även vara lite lugnare på den nya platsen men det kanske har att göra med att vi nu står på platserna för stora husvagnar. Ja, det är ju en gåta hur vi kunnat få sådana platser men de som bokade ville gärna ha lite mer plats och sade att "de andra", dvs vi, hade en stor husvagn och behövde en stor plats. Undrar vad de tänkte när vi checkade in med en Kabe Briljant, iofs XL (extra bred) men ändå! :-)

Idag så tog vi en tur in till Kalmar och gick runt lite på köpcentrumet Baronen. Och när jag såg Clas Ohlson så glödde ögonen i mig och väl därinne så ser jag att de har en husvagnsantenn. Våran gick visst sönder för någon dag sedan. Hur vet jag inte men den sjöng på sista versen. Lite konstigt då husvagnen inte är alltför gammal.

Och de där j-vla vattenutkastarna, dvs vattenkranarna, går ju sönder hela tiden. När vi köpte husvagnen så var den sönder och jag skrev in i kontraktet att köpet kan hävas om det var något mer fel än vattenutkastaren.  Sen så gick den visst sönder i år igen, fast jag varit så  ordentlig med att tömma ur systemet hela tiden.

Hursomhelst så var det återigen en regnig dag men på kvällen så var Ullis och jag ute och sprang och till en början så var det uppehåll. Men mer om det i nästa inlägg!

Av Niclas Bernhardsson - 19 juli 2009 00:00

Nu skrev jag ett jätteinlägg om min träning och så glömmer jag förstås att kopiera av det innan jag sparar...

Nåja, det kommer väl en kortare version av passet imorgon så stay tuned!

Av Niclas Bernhardsson - 18 juli 2009 23:02

Ja, nu är det ju inte helt klart men vad roligt om det nu blir så! Jag har ju både sett och hört att det finns de som inte förstår hans storhet. Men det är klart att det kan vara svårt att se hans grymma känsla då han samtidigt är så stor och blir attackerad hela tiden. Och vem annars, ja kanske C. Ronaldo då, kan få 2-3 försvarare att uppehållas. Det innebär ju per automatik förstås att andra medspelare får det lättare.

Men vilken jätteaffär det ryktas om! Zlatan inte bara byts mot Samuel Eto’o och Alexander Hleb utan det läggs stooora pengar emellan dessutom. Närmare bestämt 528 miljoner kronor! Ooops! Mer än jag kunnat anat.

Mer lite senare! Men skriv gärna vad Ni tycker och tänker! Jag är numera ett stor Barca-fans! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 18 juli 2009 22:04

Nåväl, det var ju bara i början och några störtskurar kan man ju ta innan man tröttnar. Tyvärr så gjorde det bara mig själv trött då man körde man låt mig ta det från början.

Vi kom iväg redan i fredags och det rullade på bra men vi hade ju inte förbokat någon camping eftersom vi tänkt att bo på Gröndals Camping fr.o.m söndag. Och i Söderköping så var det fullbelagt och det var en trång camping där man knappt kom in med en bred husvagn. Sen åkte vi vidare och i tron att vi nästan var framme i Valdemarsvik, där vi visste att det skulle finnas en camping så åkte vi in där det stod skyltat mot en camping. Det var en smal och slingrig väg och efter en dryg mil, med låg bensinnivå, så upptäcker vi att det är en kristen camping och den var även stängd. Ja, det var bara att åka vidare. På telefonen så fick vi tag på en camping i Gryt och det fick jag för mig låg på vägen men vi fick åka in ca. 2 mil. Vi hade dock bokat en plats, det fanns bara en kvar, så det var bara att åka in. Som tur var så hann vi få tag på en bensinstation också.

Väl framme i Gryt så upptäcker vi den konstigaste campingen jag varit på. För det första så var vägarna det värsta jag sett. Hade någon ställt upp lite bord eller en bil i vägen så gick det inte att ta en sväng eftersom det var värsta diket. Och tjejen i receptionen lurade mig att en sväng var omöjligt att ta och givetvis så litade jag på henne. Med facit i hand så var det den bästa och säkraste svängen på hela campingen. Hursomhelst så ser jag på kartan att det finns en väg runt för att komma till den "omöjliga" svängen och jag litar på kartan. Det är trångt och dålig väg och sen tar det stopp! Vägen finns inte ens kvar och även om den funnits kvar så finns det ingen bil i världen som skulle klarat av att dra en husvagn uppför den branten! Och tror Ni det gick att vända? Nä, precis! Och svänga bakåt och samtidigt svänga med husvagn är ju iofs inte alltför svårt men sikten är ju inte den bästa om man inte har full koll. Men till slut så hittade jag lite utrymme och kunde svänga runt. Och när jag går upp och kollar så ser jag att vår plats är upptagen! Men vad f-n! Personerna där är trevliga och de hade visst själva blivit lovade en plats som var upptagen. De skulle sen bekräfta den platsen vi senare skulle ha men missat det. Hursomhelst så fick vi en plats som inte ens var med i systemet då de nyligen sått gräs där.

Rätt trist att de har sådan dålig koll och riktigt dåliga vägar men skall man bo ett tag är det säkert bra. De har bra bangolfbanor och själva värdshuset verkar trevligt. Och själva landskapet är magnifikt men vi var då inte så inställda på det.

Vi kom iväg rätt snabbt på morgonen (lördag) och efter ett snabbstopp i Oskarshamn på Mc Donalds så fortsatte vi utan stopp tills vi kom till Färjestaden, på Öland. Det blåste lite grand och många husvagnar vinglade rätt friskt men vi verkar ha packat rätt bra så vår vagn gick fint, iaf då vi inte åkte för fort.

Väl framme i Färestaden så gick vi in på köpcentret och katterna fick gå in i husvagnen för att uträtta lite behov på lådan.

Men inne i centret så smället det till. Det börjar att åska och regnet vräker ned. Jag går in på systemet för att köpa lite vin och 2 öl men datorerna lägger av hela tiden då strömmen bryts och det tar lite tid. Sen så börjar det att strömma in vatten in i köpcentret då brunnarna inte hinner med! Oj! Jag tar lite kort men jag får väl inte med då det var som värst men det går knappt att gå utan att det går in i strumporna. Sen blir det lite uppehåll och vi hinner ut till husvagnen för att göra oss iordning för avfärd.

Lite kö upp till Köpingsvik och sen börjar det regna och det ordentligt! Väl framme så står vi och väntar ett tag och när det lättar lite grand så springer jag in och försöker boka men datorerna är avstängda men vi får till slut en plats. När jag till slut baxar in husvagnen så blir jag tokblöt då marken sjunker under en.

Ja, Ni hör va! Inte den mest perfekta starten på semestern men nu är det lugnt förutom att tv-antennen gått sönder så vi kan inte se på tv. Men det är bara att köpa en nya antenn på måndag, det såg iaf ut att vara lätt att byta.

Hej hopp!

Av Niclas Bernhardsson - 13 juli 2009 22:31

Så var det dags att jobba igen men nu är det ju bara 1 vecka så har vi semester igen. Men idag skulle jag drillas i mitt nya arbete så det blev hårdkörning. Nu kan jag det mesta men det dyker alltid upp lite saker som är annorlunda så vi får väl se hur det går på onsdag då jag är själv.

Men det kanske inte blir så långvarigt då vi i princip är överbemannade på våran avdelning och det verkar dyka upp ett intressant jobb som jag kanske kan få.

Sen väl hemma så får jag för mig att måla klart hängrännorna på ena sidan av huset och när jag väl skall till att börja måla så ser jag att den förra målningen inte alls blev bra. Jag hade blandat lite dåligt sist... Hmm, det var bara att köra en strykning till. Sen fortsatte jag lite på andra sidan av huset. Jag körde klart den värsta biten och när jag sedan skall avsluta så börjar jag att måla på ena stegen... Det blir nog bra.... när det är klart!

Synd att järnfärgen är så förbaskad dyr bara. Kanske skulle köpt en 5-litersburk direkt!

Hmm, längtar efter semester nu. Har kortfredag också så vi kanske drar iväg direkt då! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 11 juli 2009 23:55

Ullis och jag snackade om att göra en kattbur som vi kan ta med på semestern då vi campade och det ena gav det andra och Ullis tänkte att katterna kan väl gå igenom förvaringsutrymmet längst fram i husvagnen för att sedan gå ut genom luckan och in i kattburen! Genialiskt!

Vi köpte lite galler, som egentligen är tänkt som kompost, på ÖoB och sen hämtade jag avbitartången och klippte hål i ena nätet. Därefter så fixade jag iordning 2 handtag och en liten låsanordning på själva skivan som är mellan utrymmet inne i husvagnen och förvaringsutrymmet. Nu hittade jag bara några små minikrokar hemma och håller inte det så är det bara att dra fast några genomgående krokar så att det blir mer stabilt.

Själva buren kör vi bara stripes för att hålla ihop det och antingen gör jag ett öppningsbart tak eller så blir det bara att lyfta undan hela buren. Med några tältpinnar så förankras det hela ordentligt i backen.

Blir spännande att prova. När man vill stänga för så är det bara att putta till luckan så den stängs och tvärtom. Som stopp för luckan så gjorde jag bara ett litet T-kors av en liten läkt och en liten träkloss som stopp för luckan. I slutet av läkten så gjorde jag så det blev som en liten spets så det går att få fast den i backen.

Lite bilder kommer garanterat senare.

Trevlig sommar alla kattägare! Och till Er andra också förstås! ;-)

/Från mig som ALDRIG skulle skaffa katt... Men man kan ju ändra sig! ;-)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards