Alla inlägg under januari 2009

Av Niclas Bernhardsson - 18 januari 2009 18:09

Powerslide - 22,5 km

Ullis ville ut och springa och jag kom efter på Powerslide.

Jag började med att köra nedför backen under Ravinbron och där går det undan. Stenhårt i backen men jag stod på benen, annars så hade det blivit ett kort pass.

Sen körde jag förbi Häradsvallen och sen upp på cykelvägen mot Trosa. Rejäl motvind på rakan och framme i Trosa så svänger jag upp mot Västerljung. Fortfarande ingen skymt av Ullis så jag förstår att hon kör långrundan. Nu har jag vinden i sidan istället och det är inte lika jobbigt. Det är t.o.m så att jag får lite hjälp utav den. Det är iaf inte lika kallt - skönt!

Precis när jag kommer fram till Västerljungskorsningen så ser jag en skymt av en löpare fast det är på vägen mot Västerljung och inte mot Vagnhärad. Blir rätt glad för jag är också sugen på den längre långrundan, den som vi brukar kalla för Kommunrundan då den går igenom alla 3 städer eller skall vi säga samhällen.

En bit in i Västerljund så kommer jag ikapp henne och jag glider den sista biten för att skrämma henne lite, fy skäms, Niclas! Jag lägger staven vid ryggslutet/rumpan och hon tror först att hon är på gång att tappa något som glidit ned mot höften. När hon ser staven så hoppar hon till! :-) He he...

Jag åker lite med henne och vi äter upp energikakan jag har med mig. Sen efter ett tag så går det lite för lätt för mig som nu har vinden i ryggen. Visserligen är det inte lika mycket blåst nu eftersom det är skog runtom men det räcker till gott och väl. Jag åker ifrån och tänker låna lite vatten från släkten i Sille. Den sista biten mot dem består av en grym uppförsbacken och jag blir rätt slut. Knackar på med hjälp av staven på rutan och Monika kommer och hon är rejält hängig då hon verkar ha fått influensan! :-0

Får lite vatten och inväntar Ullis som kommer efter ett tag. Hon tar några klunkar och sen drar vi iväg igen. Det blev några minuters stopp för mig men det är inte hela världen. Sen drar jag iväg igen och kämpar mig hemåt. Lite sådär i lagom fart men backarna suger rätt rejält!

Jag klockar av mig på 1.41, med de två stoppen och lite lugnare åkning, på de 22,5 kilometerna. Känns som ett bra pass och sen gick jag in och frågade Tim om han ville spela in några minuter så här kommer ett litet klipp som då är efter det riktiga passet. Han är duktig, Tim! :-)

Btw så är musiken en gammal singel från bandet Silvertape, min brorsas band. Vill Ni veta mer om dem så gå in och kolla på www.silvertape.se


ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 17 januari 2009 22:01

Upp och hoppa!

Brorsan och hans familj knackade på väldigt sent igår kväll men det var trevligt. Dessvärre så skulle man ju upp tidigt och sickla till en kund på morgonen. Men det gick bra. Han var trevlig och som vanligt så blir det mer snack än jobb men jag tar ju heller inte betalt per timme...


Ikea och bio!

Efter det så tog jag en dusch och Ullis och jag åkte upp till Skärholmen där vi shoppade lite på Ikea och sedan blev det bio. Vi såg på Hämnden - en Wallanderfilm. Den var bra fast inte lika bra som den förra som gick på bio, namnet har jag glömt bort.


Mat på Heron City!

Efter det så drog vi hem och på vägen så tog vi med oss lite mat till barnen, själva käkade vi kycklingfilé på Heron City. Trevligt och gott! Vet inte vad stället heter men det är det första bredvid Mc Donalds.


Stjärnorna på slottet!

Kvällen avslutades i sängen, kikandes på Stjärnorna på slottet. Inte kan man tro att Kjerstin Dellert är 83 år, vid inspelningen var hon 82. Kul program och numera så skippar vi Körslaget. Vi skall se om vi inte har någon film som ligger och skräpar någonstans. Känner bara för att slappa ikväll!

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 16 januari 2009 22:33

Jobbveckan, iaf på det riktiga jobbet, är klar och lite trött och sliten kommer man hem och kan slappa lite. Det blev en lugn hemmakväll, det bästa som finns (hundens dagbok - Rix MorronZoo!), och vi käkade lite Tacos framför Let´s Dance. Det var trevligt och i pauserna så hoppade vi över till På Spåret och när det tog slut så blev det något annat.

Men om man skall skriva något om Dansprogrammet då så var det ju förstås några som sticker ut.

Kanske är jag gammal men är inte "Blondinbella" lite väl... ja, vad då? Ointressant, typ! Vad är hon egentligen känd för? Och skall man ha en räknare så skall det väl vara unika besökare? Det finns inte i världen att 100 000 olika personer skulle vara inne på hennes blogg under en vecka. Fast jag förstår fenomenet. Jag var en av de första som gillade Jennicam, eller vad det hette, men då ansågs ju jag suspekt. När senare Big Brother kom så var det annat ljud i skällan. Själv tyckte jag att det var alldeles för spacklat. Liksom inte på riktigt.

Men vidare då!

Morgan Alling missade jag och det var synd för jag gillar hans stil.

Magdalena Graf tillhör väl inte favoriten men som f.d till Hedman så blir hon ju ändå lite intressant! :-)

För att fortsätta i turordningen, "Bella" fick lite tjuvstart, så kommer vi då till George Scott. Han är ju lite speciellt och faktiskt lite sämre än jag hade trott. Fast bara för att man är bra på att boxas så betyder ju inte det att man skall ha grym taktkänsla. Men ett klart uppsving från förra veckan var det ju.

Linda Haglund förstod sitt misstag då hon var lite för stöddig förra programmet och intog en lite mer ödmjuk framtoning den här gången men undrar om det räcker. Dopinghistorien fläckar ned, det tycker iaf jag.

Hasse Aro har inte riktigt potentialen. Många andra kan vinna men inte han. Visst kommer han att bli bättre men man en viss begränsning. Nu är ju inte jag något orakel på dans men ändå.

Magnus Samuelsson då! Ah, han är ju så skön och Tony Irvings kärleksförklaring är ju så rolig! :-) En klar favorit!

Laila Bagge är ju bra och har så mycket järn i elden. Men det ser lite väl uppbullat ut om Ni förstår vad jag menar. Det är väl så i den branschen.

Elisabeth Höglund är ju värd ett bättre öde! Hon har ju för f-n vunnit SM-guld i cykel! Skit i alla priser i dokumentärer eller vad sjutton det är! Tyvärr är hon inte så hip så hon ligger nog pyrt till!

Kitty, i efternamn så heter hon visst Jutbring, är ju patetisk. Nu vet jag ju inte hur jag själv skulle agera i liknande situation men skulle jag bete mig som henne så skulle jag skämmas något gruvligt! Tyvärr så får hon nog några omgångar till. Uppmärksamhet är ju aldrig fel om man vill vara med i leken ett tag till.

Carl-Jan och Blondinbella har jag redan nämnt och då kommer vi till Mojjes (stavas det så) ersättare som blev Niclas Wahlgren. Med så kort varsel så gjorde han det bra men med de generna så kunde man ju inte vänta sig något annat. Jag skulle tro att han blir livsfarlig.


Jaha, det var det om det. Är det kanske redan avgjort! :-)


Javisst var det! Linda Haglund åkte ut och det var ju inte alldeles oväntat. Helt rätt!

Av Niclas Bernhardsson - 15 januari 2009 19:18

Hade tänkt att köra ett backpass med 8 x 10 stolpar och farten skulle jag försöka hålla så jämn som möjligt men hade egentligen ingen koll på vilken ungefärlig tid jag skulle kunna hålla.

Jag värmer upp genom att jogga åt det håll backen är men känner att jag redan efter knappa kilometern måste stanna då jag har ont i benhinnorna. Går lite grand och begrundar mitt öde. Bestämmer mig förstås att ändå försöka och efter ganska kort uppvärmning så drog jag iväg. Tycker att jag kör rätt lugnt i början men på slutet så blir jag fort rätt trött och det kanske inte är så konstigt då jag får 1.14 på första, det är nog rätt snabbt för att vara mig just nu. Men sen joggar jag nedåt på två minuter och tar som vanligt 10 sekunders ståpaus innan jag drar på igen. Nu blir släggan på slutet mer påtagligt och jag stappar i "mål" på 1.22 Nästföjande går på 1.29 och nu börjar jag känna av benhinnorna alltmer. Fortfarande så vet jag inte vad som liksom "dör" i benen. Det känns som om jag tar slut rätt ordentligt då fötter och ben lägger av. De blir liksom sladdriga. Får för mig att testa en till och efter den så kan jag ju lägga in en längre setvila men så långt kom jag inte. Jag fullkomligt tappar lusten helt då den högra benhinnan gör tokont och jag går de sista meterna och får tiden 1.36

Ja, vad säger man? Trist är väl passande...

Jag går hem och ser att Ullis sitter i spinninglokalen och väntar på att få börja trampa. Idag kunde jag nog ändå inte vara med då jag skall sickla ett par skidor till en kund.

Av Niclas Bernhardsson - 14 januari 2009 23:09

Ah, han är ju verkligen killen som kan göra skillnaden. Igår, mot Genoa, så var han inte alldeles superb men när han lyckas med sina finesser, det kan vara finter och framspelningar och allt möjligt, så är han helt otrolig!

Igår spelade han fram till ett och gjorde ett själv.

Kul att se, det var förresten den Italienska Cupen.

Av Niclas Bernhardsson - 14 januari 2009 23:06

Kul att vara igång igen men benhinnorna smärtade och tog bort en del av upplevelsen eller gjorde den iaf rätt otrevlig.

Trots det så var det några finter som gick hem och några flaxmål. Det var väl ingen som imponerade idag direkt, det märks att det har varit ett uppehåll.

Fysiskt spel som vanligt men det är bara kul.

Det blev ungefär en timme och flåset var inte helt uselt men jag kände av att jag mådde lite dåligt från igår.

En kille fick förresten gå hem då han inte mådde så bra, det kanske är något som går!

Av Niclas Bernhardsson - 13 januari 2009 21:46

Stefan och jag bestämde oss, på vägen hem från jobbet, att springa lite intervaller i Trosa. Sen på kvällen så fixade jag och Ullis lite käk och precis då vi ätit upp så kommer brorsan och hans familj på besök. Trevligt men också lite stressigt då vi hade en tid att passa senare. Vi kom iväg lite sent och Stefan fick stå och vänta lite. Känner mig rätt seg och efter 2 uppvärmningsvarv så sätter vi igång. Första varvet går på typ 1.27 och det var ju lite fort. Vi siktade på att snitta 1.30, kanske någon eller några sekunder över, men det var mörkt och lamporna fungerade inte fastän vi fått nyckel och allt. Vi såg inte riktigt tiden och var lite väl ojämna i farten. Lite klantigt - jag vet!

Efter den öppningen så tvärdog jag men försökte bita ihop på slutet. Benhinnorna ömmade rätt friskt och det var lite stappliga steg på slutet men Stefan skrek om vartannat, det får jag tacka för!

Han var nog för övrigt den som var mest ojämn idag. I början så var jag några sekunder efter och tvärtom på slutet.

Hursomhelst så hulkar jag redan på den femte eller sjätte intervallen och på den sista så spyr jag rejält. Det var liksom inte bara några droppar som det kan bli då man tar ut sig utan mera som magsjuka! :-( Sorry om Ni är känsliga... Ullis berättade att hon fick lite ont i magen precis efter att hon ätit så det kanske var en lindrig matförgiftning. Tiderna var inget att skriva hem om så förhoppningsvis så var jag lite medtagen. Nu, efter en dryg timme, så känns det klart bättre och förhoppningsvis så är jag fit for fight imorgon igen. Då är det innebandy! :-) Det var förresten kycklingfilé som var Halalslaktad! Vad det nu betyder men det var nog första och sista gången...

Stefan tog för övrigt en bild från banan, det lägger jag ut så fort jag kan!

Mina tider (med lite reservation då jag hade det lite svårt med tryckandet i mörkret)


Uppvärmn.

7 minuter lätt jogg

400 meter, 200 meter "gåvila" (tanken var 1.30 med lite småjogg i):

1'27''00, 1'54''00

1'31''16, 1'48''99

1'37''91, 1'31''61

1'42''27, 3'02''41


1'35''29, 1'38''23

1'41''26, 1'59''48

1'39''77, 2'05''34

1'39''71


Nedjogg 800 m

5-5,5 minuter


Summering:

Inte det roligaste kanske men så här i efterhand så är jag ändå nöjd över att ha kämpat mig igenom passet. Antingen så hade jag något i kroppen eller så är jag klart sämre nu än i höstas. Men men, jag är på gång iaf.Av Niclas Bernhardsson - 12 januari 2009 22:34

I fredags så visade Rickard vem som var kung i pingishallen och idag var det min tur att stoltsera! Nåja, vi visste väl lite innan att jag nog skulle vara lite för svår att rå på i min favoritsport. Tror faktiskt att tennis ligger i topp, iaf att spela.

Nu funkade det inte så himla bra för mig men det blev ändå 6-0, 6-1 och sen blev det väl 3 eller 4-0 i sista. Han fick ett game iaf. Det var några roliga bollar men det är så jäkla frustrerande när något inte funkar. Nu var det första-serven, igen, som klickade.

Han kände sig lite nedstämd över att inte kunnat bjuda upp till mer motstånd men de bollar som det blev spel på var roliga och bägge fick springa en del. Så det var inget att hänga läpp över. Jag kommer nog att få igen i pingishallen...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se