Alla inlägg under december 2008

Av Niclas Bernhardsson - 13 december 2008 23:52

Efter att ha varit rejält krasslig hela fredagen så drog vi ändå till brorsan, på kvällen, som bjöd över mig och Ullis. Väl på plats så var det trevligt mellan hostattackerna och jag spontanköpte t.o.m en ny dator! Efter att den bärbara kraschat så har det varit lite småjobbigt med den egna firman så det var faktiskt inte så mycket av spontanköp som det verkade för brorsan. Jag hade tänkt på det i några dagar iaf.

Det blev en 17-tummare, det har jag alltid velat haft. Som bärbar alltså.

Kanske lite klent med minne, det var endast 120 GB. Men det räcker väl ett tag och sen får jag väl fixa en extern hårddisk.

http://www.dustin.se/pd_5010185302.aspx Den duger nog till enklare bildbehandling, den egna firman och det ordinära surfandet.

Sen hade Felix klass ytterligare ett disco och under tiden så skulle han dessutom träna fotboll och det gjorde han. Själv låg jag hemma och snörvlade och missade visst ett litet hätskt möte som jag tyvärr inte kan kommentera men det var iaf inget som förvånade. Hoppas det kommer något bra ur det till slut.

Nu på lördagkvällen så har jag mest legat i sängen och kommer nog att hoppa tillbaka dit så fort jag kan.

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 11 december 2008 23:48

Luciafirande

Så var det då dags för idrottsföreningens Luciafirande igen och eftersom jag jobbar på annat håll just nu så får de övriga i styrelsen dra ett större lass. Att jag inte varit med så mycket på slutet märktes då jag skulle förrätta lottdragningen och inte hade koll på priserna. Men jag lyckades själva vinna ett presentkort på Team Sportia! Alltid kul att vinna!

Jag kom i säng sent efter innebandyn igår kväll och sen var jag uppe tidigt i morse. Fort till jobbet och hjälpte en att brygga kaffe. Sen fylldes lokalen och jag hälsade alla välkomna och förklarade att det inte var dåligt ljud i högtalarsystemet utan att det var jag som var hes. Inte det smartaste jag har gjort att spela innebandy med förkylning. Det blev helt klart värre.

I samband med det så "skrämde" jag alla med att vi inte hade något luciatåg och att det var jag som skulle stå där och sjunga i en kvart. Egentligen så hade jag tänkt att börja sjunga lite och sen avslöja min lilla bluff men alla skrattade direkt. Vad säger det egentligen? :-)

I helhet så gick det bra och vi som skulle upp till Älvsjö och jobba smet ifrån rätt snabbt. Efter jobbet så var det full fart tillbaka till Vagnhärad för att vara med i firandet igen då det var kvällsarbetarna som skulle firas. Då brukar det var lite lugnare och jag struntade i att rigga upp micken men det var ett misstag eftersom dragspelet hördes för mycket då. Ja, Ni hörde rätt. Dragspelet! Istället för små söta barn som lussar så har vi fått hit pensionärer! :-) Riktigt kul och gissa om jag blev förvånad då jag får se min mormor! Efter att ha gett henne en chokladask så lockade jag fram lite skratt då jag menade att hon skulle få besök ikväll!

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 10 december 2008 23:32

Så var det då innebandy igen och jag var verkligen inte helt kurant men jag kunde faktiskt inte hålla mig ifrån att spela och som det gick! Jag som brukar sprida mina skott som en bonde gödslar satte typ vartenda skott! Rätt roligt och det var så hela tiden. Vi krossade nästintill det andra laget som i princip förlorade alla matcher med 10-3 eller något i den stilen. De andra i laget var inte ett dugg sämre men jag hade nog mest utdelning på mina skott.

Riktigt kul men jag snörvlade och hostade rätt mycket. Nu gäller det att komma i säng eftersom jag skall vara med och ta hand om luciafirandet på jobbet, det blir skoj!

Av Niclas Bernhardsson - 9 december 2008 13:55

Svikare?

Och nu har Danmark delats upp i 2 läger eftersom Mikkelsen drog hem från EM då saknaden av hennes dotter blev för stor.

Alltså! Vem är den att döma? Det måste väl vara upp till henne och skulle man börja känna att man sviker ett helt land så vill nog ingen spela elitidrott längre. Det är väl ingen som kan sätta sig in i hennes situation och vem vet alla omständigheter.

Nä, det säger nästan mer om dem som inte har förståelse för hennes aktion.

Jag tror heller inte att hon skulle kunna prestera på topp om känslorna kring dottern är för stora och starka. Kanske saknar dottern henne för mycket.

Lägg ner! Det måste vara hennes val och tacka henne för den tid som hon ställt upp för landet (Danmark) istället!


http://www.aftonbladet.se/sportbladet/handboll/article3953528.ab

Av Niclas Bernhardsson - 8 december 2008 22:56

Jag som är känd för att vara en åsiktsmaskin måste ju yttra mig lite här nu. Det känns som om jag tappat greppet lite! ;-) Men är det tidsbrist och är man förkyld så är man.


http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article3937431.ab


Lite kul (nåja!) att läsa om hur man skall uppfostra barn och där vissa menar att "de kommer iaf att få tag på sprit" osv. Bara för att man själv (nja, inte jag - jag var lugn) har härjat fritt så betyder väl inte det att man skall låta ens barn göra samma saker? Jag lovar att det t.ex inte är en slump att barn till välutbildade generellt sätt får bättre betyg än jämnåriga från mindre välutbildade föräldrar.

Och visst måste man gå in som föräldrar med en gemensam inställning, bland det värsta som finns är en ojämn och osäker uppfostran. Då är det nästan bättre med inga regler alls!

Man måste hela tiden tänka till i olika sammanhang. Är inte Era barn värda det?

Och skall då 15-åringar få gå på luciafest? Nä, det finns inget generellt svar på det utan det handlar om fall till fall. Kamrater, omgivningar, tillgång m.m

Av Niclas Bernhardsson - 8 december 2008 14:49

Ja det har varit sjukt mycket sport ett tag men tyvärr med betoningen på sjukt då det är jag som varit nedbäddad och kikat på sport. Kul att kolla på Södergren som verkligen inte verkat ha tappat något från sin tråkiga frånvaro och vad säger man om Kalla! Verkligen kul och hon verkar behöva någon dag extra på hög höjd för att acklimatisera sig och vem skulle inte behöva det! Då är det då sämre ställt med herr Blomquist, expertkommentatorn. Ibland så undrar man om han har vunnit Vasaloppet egentligen. Har han ingen koll på ansiktsuttryck och påfrestningar? Han sade hela tiden att Kalla såg så pigg ut på Masstartsloppet men alla vi andra såg att hon låg på gränsen och att det bara var en tidsfråga. Men med facit i hand så ändrar han hela sin story.

Ja, vad har det varit mera? Fotboll i mängder och likaså EM-curling, det håller förresten på för fullt. Sen har vi förstås skidskyttet som väl var lite berg och dalbana. Helena Jonsson är iaf en klart skön dam som inte verkar deppa ihop utan biter ihop. Där har vi en person som jag tror kommer att lyckas i större mästerskap. Inget ont om Magdalena men någon mästerskapsidrottare var hon ju inte. Fast vi skall ju inte ställa några krav, det skall ju komma från idrottarna själva. Bara att komma top 10 där hela världseliten är med är ju enormt.

Nu har jag iaf kommit upp ur sjuksängen men känner mig fortfarande rejält rosslig och snorig. Men lite middag skall jag nog kunna knåpa ihop så snart bär det iväg till affären. Fick nyss lite råd från sjukrådgivningen om att dricka mycket vatten och äta c-vitaminrik frukt. Känns som om man redan visste det men det är alltid bra att höra. Och jag har faktiskt gjort det. På nätterna så har jag en vattenflaska bredvid sängen och jag äter clementiner i tid och otid. Visste Ni förresten att katter avskyr clementiner? Jag lekte lite med katterna och höll ett långt skall framför deras nosar och de ryggade starkt tillbaka. Liksom hoppar baklänges! Prova! Men bara lite försiktigt så Ni inte blir raderade från deras kattestamenten! :-)

Och har Ni funderat över det här med hur många tabletter man får ta per dag. Ja, Ni vet. Typ Echinacea, undrar om det var rättstavat, och vanliga alvedon. Jag kommer knappt ihåg om jag tog något för en timme sedan. Det kanske är bäst att knåpa på ett eget testamente om man överdoserar! He he, fast sånt kanske man inte skämtar om? Dör jag så får Kim mina innebandyklubbor att slå av fast då är ju inte jag där och kan få honom irriterad! ;-)

Host ...förlåt, Puss på Er! (Ja, till vissa utvalda då!)

Av Niclas Bernhardsson - 4 december 2008 18:14

Nä, det gick inte längre idag. Var ganska degig under förmiddagen men blev lite piggare efter lunchen men det var bara lugnet före stormen. Klockan 1 så stämplade jag ut och gick och lade mig i sjukrummet!

Har Ni sett Sjukhuset som går på TV? En kompis till mig, Joel, är med där och Ullis hade läst att han blivit påkörd av en bil då han varit ute och åkt rullskidor. Jag ringde upp och snackade in på hans telefonsvare och de övriga som satt i fikarummet sade att jag skrattade då jag pratade. Fast å andra sidan så stod det att det gick bra men att det blev ett kraftigt köttsår.

Jag blev lite orolig att jag låtit taskig men han ringde upp senare och det var ingen fara! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 4 december 2008 08:21

Förkylningen blir värre och jag var tvungen att ställa in innebandyn och tro mig. Då är det illa. Fast ändå inte så att jag ville vara hemma från jobbet. Det där är en svår balansgång. Det gäller ju att inte smitta andra fast jag orkar ju ändå jobba. I natt så fick jag springa upp och snyta mig ett flertal gånger. Usch, nu vill jag träna!

På jobbet så är det inventering vilket gör att det inte är så stort tryck just där jag jobbar. På sätt och vis så är det lite skönt nu då jag är lite "däppt i däsan..."

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se