Alla inlägg under december 2008

Av Niclas Bernhardsson - 22 december 2008 22:41

En hel del sport har det varit i dagarna och jag fastnade bland annat på sprintstafetterna där Björn Lind och "gamle" Tobias Fredriksson sluggat sig fram till final. Väl där så kämpade de tappert och mot spurten så ligger Tobias bra till men den omöjlige norrmannen, som jag just nu tappat namnet på, får ett försprång men Tobias biter sig fast och börjar gå om. Tyvärr så missar han lite på ett stavtag och förlorar med typ 4-5 cm. Målfoto fick avgöra. Men vilken bragd! Ah, det känns skönt! Jag har alltid gillat Björn Lind mer men det här var världsklass av Tobias. Björn gjorde sin del förtjänstfullt och han var ändå inte så pigg, enligt egen utsago.

I övrigt så måste man ju nämna Annicka Sörenstam som gjort sin sista stora golftävling. Själv trodde jag inte att hon skulle kunna tappa som hon gjorde på slutet men jag antar att det är många känslor som snurrar i huvudet på slutet. Hon hade visst ett tiotal majors och 74 vinster i LPGA-touren, heter det så förresten? Jag är ingen jättestor golffantast...

Anja Pärsson verkar ha hittat tillbaka och vann ett lopp för några dagar sedan, sedan hade hon otur dagen efter då de inte plogade banan för de flesta deltagarna. Lite orättvist. Den första tjejen fick ju en jäkla fördel där.

Henke Larsson måste jag ju nämna igen som gjorde ett mål och en assist i en innebandymatch då hans Helsingborg vann mot Västerås, det är stort! Och jag tror inte det påverkar hans fotbollskarriär så mycket som en del andra. Ibland så kan det vara bra med ett avbräck, det kanske snarare bara är en fördel. Så grattis till honom men framförallt till innebandysporten!

Och vad säger man om travsporten? Nu är ju inget helt klart men det skall mycket till att det florerar falska rykten. Jag har aldrig varit så intresserad av trav men det här får mig att iaf intressera mig ett tag. Vad skulle få två ungdomar att våga sätta sig upp mot en av travets stora fixstjärnor? Nä, jag skulle tro att Åke Svanstedt är skyldig och räcker det inte att plåga hästarna som de gör på banan? Nä, bort med skygglapparna på de styrande, det här måste granskas! Sen att det kanske blev lite magstarkt med bödeln Ekdal på Tv4 är ju en annan sak! Fast underhållande, det måste medges.

Sist men inte minst - Beckham! David går till Milan, oj! Men platsar han? Ja, jag skulle tro det och gör han inte det så går alla miste om en fantastisk personlighet på planen och hans passningar är nog en av världens bästa. Frisparna nära mål blir det väl flera stycken som får slåss om! :-) Ronaldinho är ju inte så pjåkig! ;-) Och ett flertal till!

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 22 december 2008 22:33

Efter att ha varit förkyld i ett par veckor så gick jag till Safiren och kollade av hur mycket jag har tränat där i år. På jobbet så får vi ju tillbaka pengar om vi har tränat tillräckligt mycket på det ställe där kortet gäller och jag ligger jäkligt dåligt till. Tränar jag i princip hela tiden så borde det gå men minsta plump i protokollet så är det kört...

Nåja, jag gick till Safiren ikväll fastän jag var riktigt trött efter julshoppingen. Ullis och jag var uppe och shoppade loss lite i Skärholmen och nu tror Ullis att hon skall få en skön pyjamas! He he, det kan hon ju tro! :-) Hursomhelst så var jag ju och tränade och det blev rätt intensivt och jag satsade på en relativt kort uppvärmning, fast jag sprang också dit, och sedan blev det lite axlar, bröst och sist lite triceps. Det fick räcka. Jag blev iaf riktigt slut.

Nu sitter jag och skriver det här inlägget från ytterligare en ny dator fast den här är begagnad och jag kunde inte låta bli. Den här är typ 4 år gammal bärbar med endast 512 MB RAM men den verkar duga bra. Den får Felix använda så kanske jag får använda min nya lite mer! :-)

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 19 december 2008 17:13

Inte blev det någon pingis idag inte eftersom en kille, från Vagnhärad, inte kunde ställa upp och då hade jag ingen skjuts hem från Stockholm. Lite synd men samtidigt så har jag inte varit helt kry och bordtennis, som det ju egenligen heter, kan ju faktiskt vara lite småsvettigt emellanåt.

Men ikväll, klockan 19:00 närmare bestämt, så skall jag ut och käka med innebandykillarna. Det blir trevligt. Ullis är på jobbfest så jag och ungarna kör lite minifest. Pizza är beställt till ungarna och jag drar iväg lite senare.

Hursomhelst så har jag varit lite småseg under veckan och i princip bara orkat jobba och sen då jag har kommit hem så har jag stupat i säng. Gissa om jag är träningssugen nu!

Sen tackade vi av en visstids-anställd som slutade hos oss idag. Lite småtrist då det var en trevlig kille men han själv var positiv inför framtiden. Det är ju bra.

Ja, nu är man ledig ett bra tag! Skönt!

Fick förresten igång min mail nu! Telia lyckades trixa bort den så jag vara utan i nästan två dagar utan att veta om det. Helt alltså! Jag ändrade lösenord och så passade jag på att ta bort det uppringda internet som jag visst hade kvar. Fast hon från Telia sade inget om att jag hade min mail på den. Tack, det var ju vänligt! Som tur var så fick jag reda, från en bekant, att mailen, till mig, "studsade"!

Men nu är det fixat och har Ni försökt att maila mig och inte fått något svar så är det bara att försöka igen. Nu skall det vara fixat!

Av Niclas Bernhardsson - 18 december 2008 16:52

Man skall ju inte skratta åt andras olycka - men ibland är det svårt att låta bli! :-)


http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=24413

Av Niclas Bernhardsson - 16 december 2008 22:35

När jag hörde nyheterna om skimning idag så blev jag förvånad att de uttalade det med ett hårt k-ljud. Jag har i min enfald gått och trott att det skulle uttalas som ett sch-ljud, typ som med giraff. Ja, kanske inte det bästa exemplet men Ni förstår.

Jag kom på det ikväll och var tvungen att söka upp det och visst hade jag fel! Hårt k-ljud skall det vara så inte fick jag slå mig för bröstet inte!

Men jag kommer inte ifrån att det borde var sch-ljud men eftersom det visst kommer från engelskan så råder inte vanliga regler! Vad tycker Ni förresten? Är det bara jag som tycker det låter bättre med ett sch-ljud?

Av Niclas Bernhardsson - 16 december 2008 21:55

Och runt 11 idag så ringde posten och sade att de hade ett paket till mig. Jag svarade att de kunde lämna det på trappen och sedan ringde jag som en tok till svärmor, som givetvis hade glömt sin mobil hemma, tills jag gav upp. Efter ett tag så ringde jag förstås till grannarna som kunde ta in paketet till sig fast i samma veva så var Tim hemma under lunchen så det löste sig visst ändå.

Så fort jag kom hem så packade jag upp paketet och drog igång datorn. Klart elegant i sin enkelhet och vad skönt med en lite större skärm. Men inte kom de nya lösenorden till alla mailadresser, som jag begärt att få idag. Så nu får man vara utan mail idag, känns lite småjobbigt då man vet att man väntar viktiga mail. Fast en dag skall man väl överleva.

Och vad tyckte jag om Vista Premium då? Jag hade faktiskt XP på den förra, som jag för övrigt stordiggade, så Vista är helt nytt för mig. Helt klart lite annorlunda och det tar väl ett tag att vänja sig men det verkar lite coolare om inte annat. Nu gäller det bara att få tillgång till alla viktiga filer på den andra datorn (som kraschade).  

Av Niclas Bernhardsson - 15 december 2008 22:04

Förkylningen verkade inte ge med sig så idag hade jag tänkt att besöka företagshälsan då hostan var riktigt irriterande. Men allteftersom dagen gick så kändes det bättre så det fick vara. I bilen så packade jag återigen in ett par Powerslide som efter arbetsdagen skulle skickas iväg. Det är iaf lite positivt med att snön inte kommit här nere. Folk måste ju träna! :-) Så sicklar skickas uppåt och Powerslide nedåt i landet.

Väl hemma så var det några räkningar som jag var tvungen att betala och på det så blev det lite bokföring. Sen mitt i allt så tog vi upp granen och gissa om katterna var intresserade! Fast nu sover de så sött i klätterträdet som står precis bredvid. Vi får väl se hur många kulor som hänger kvar i granen imorgon bitti! :-) De har ju haft vissa tendenser att leva "high life" mitt i natten! :-0

Granen blev iaf klädd i silver i år, kul med lite ombyte! Jag får se om jag får till en bra bild fast en plastgran är ju inte så upphetsande! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 15 december 2008 21:58

Ah, så underbart! Vilken match! Fast det började lite trevande och den första kvarten var på gränsen till bedrövlig. Men allteftersom så började han vakna till lite och vad säger man? En liten nätt klackframspelning och två distinkta mål varav det sista var en riktigt pärla!

Så fortsätt Ni att kritisera honom, det säger bara mer om Er själva! :-)

Fast visst får man ställa krav och det kommer per automatik!

Riktigt roligt var det och nu kanske vän av ordning undrar vad det var för match som åsyftades? Inter vs. Chievo. Chievo stred tappert och hade, inte alltför långt ifrån slutsignalen, 2-2 innan Zlatan vred upp tempot rejält!

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se