Direktlänk till inlägg 29 december 2008

I mil på löpbandet - sjukt nöjd!

Av Niclas Bernhardsson - 29 december 2008 15:13

I normala fall så är ju en mil i rent joggingtempo inget att jubla över men Ni som har följt mig ett tag vet ju att jag har lite strul med att benen får mjölksyra och fötterna domnar bort. Enligt expertis så är det ischiasnerven som ligger och trycker. Kommer man över tröskeln så brukar det funka att springa men det har varit svårare och svårare på slutet att komma förbi den punkten. Nu träffade jag föreståndaren på Safiren, Micke, och han gav mig några tips på hur jag skulle stretcha en muskel som ligger och trycker på nerven.

Jag testade det innan och det är bara att hålla med om att problemet antagligen ligger där för jag kom inte ens till startpositionen sas.

Och med rejäl värk i så gott som hela kroppen så kändes det inte så lockande att kliva upp på bandet men Ullis stod ju redan på ett annat band och matade på.

Jag satte farten på hemskt låga 9,5 km/h och där låg jag och småjoggade i ett par kilometer innan farten skruvades upp lite grand. Jag fick inte den där riktigt jobbiga perioden med bortdomnande fötter men det kändes allmänt segt. Efter ett tag så inser jag att jag nog kommer att kunna springa uppemot 5 km iaf och det lockade. Men trapezius låg och störde något enormt och det värkte ut i armarna. Sen var nästa delmål 6 km o.s.v Och hela tiden så skruvade jag upp farten iom att det började släppa så på något sätt så kändes det lika jobbigt hela tiden. Nu låg farten närmare 12 km/h under en lång stund och vid 9 km så provade jag ett tag att köra på 12,6 km men då började det att bli värre igen. Men sen började jag att bli lite taggad och sista varvet, dvs 400 meterna, så låg jag på 14 km/h. Sen kollade jag pulsen på maskinen och då låg jag på 178 sl/min! Och då gick det några sekunder då jag stod still så det var säkert 180 sl/min. Jisses! Jag har en lång väg tillbaka men det är bara att kämpa på! :-)

Den totala tiden blev iaf 56 minuter.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 31 maj 20:30

Ja, sist var det ju 2,5 veckors uppdatering och nu är det närmare 3 veckor. Jag får helt enkelt skärpa mig men det är bara så mycket nu så det blir lätt så att bloggen släpar efter. Så jag gör som sist och betar av lite som har hänt.  Träningen: Ja...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 11 maj 19:54

Ja, nu vet jag inte vad som har hänt. 2,5 veckor utan blogg och då har jag ändå hållt igång bloggen i över tolv år, tror jag. Men jag får vara lite lat och sammanfatta lite så det inte blir för mycket fel.  Skola: Det känns enormt skönt att min kol...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 24 april 22:30

Ja förra bloggen slutade jag ju med att jag åkte hem från skolan och upptäckte att jag glömt en viktig bok. Det var ju sista inlämningsdag, för examinationen, på söndag. Så det var bara att inse att det var lika bra att åka tillbaka och hämta den. Me...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 17 april 15:16

Slutet av förra veckan var, av förklarliga skäl, rätt lugn och skall man ändå skada sig så var det ju bra att jag hade påsklov. Söndag och första gången jag vågade mig på att träna igen efter skadan. Jag var lite osäker på om det ens skulle fungera...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 10 april 16:41

Onsdag morgon och jag ringde till vårdcentralen och bokade tid. Det fanns en tid redan idag, kl. 13.00. Så fort jag hade benen i ett visst läge så stelnade knät till så när jag hade suttit några minuter så kunde jag sedan inte gå utan hjälp. Så Tim s...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se