Alla inlägg under oktober 2008

Av Niclas Bernhardsson - 4 oktober 2008 22:34

Ah, den är ju så skön! Så härlig och så effektiv! Man hinner knappt reagera och när jag såg den direkt så hann jag inte ens se att han klackade in bollen! Adriano verkar ha bestämt sig och börjat komma i form igen och när han halvt om halvt kom förbi sin försvarare på kanten och fick in ett inlägg så var Zlatan vaken och fick upp en stark och effektiv klack fastän han var ganska hårt uppvaktad. På något sätt så är Zlatan alltid bäst då han inte får för mycket tid på sig. Då hinner de andra inte reagera liksom.

Kritisera Zlatan och Ni uppvisar bara Er inkompetens!

För att utveckla det lite så räcker det nog bara med att säga att Zlatan oftast är skillnaden mellan fiasko och succé. Antingen så drar han på sig en extra försvarare och därmed gör det enklare för det egna laget eller så avgör han själv. Bologna stod för motståndet ikväll och bjöd upp till dans. Inter avgick dock med segern och reultatet skrevs till 2-1.

Av Niclas Bernhardsson - 3 oktober 2008 23:43

Den enda som möjligen kan ha varit spänd och nervös var väl han själv. Den killen lär plocka poäng av alla möjliga. Speciellt av de som orkar rösta. Det är t.o.m så att jag själv kan tänkas offra mig i slutomgångarna men då hoppas jag att jag får stå i valet och kvalet mellan ovan nämnda coming star och Anna Bergendahl. Och vad handlade inledningen om kanske vissa av Er undrar och det var så här att Jenny och Johan satt sist kvar och väntade på vem av dem som skulle få packa väskorna. Kändes lite väl klart för min del men å andra sidan så såg jag inte något av deras framträdanden då jag hade främmande. Dock så hörde jag lite av Anna och Yasmina. Anna lät himmelskt bra och Yasmina lite tunn men kanske blev det bättre i slutet av låten.


Såg att någon tyckte att tjejerna var alldeles för dåliga och killarna mycket bättre. Men hallå! Vilken planet kommer du ifrån? Och inte är väl Robin, den mörkhåriga, så bra som någon annan tycker. Snarare är det väl den ljushåriga, som väl också heter Robin, som är den bättre av dem två. Undrar hur maltesen skötte sig. Och inte är det väl så dåligt startfält. Är det någon som har kikat på American Idol och har skapat sig för höga förväntningar? Det är faktiskt Sverige vi pratar om och jag tycker att det är bra. Många tycker att jag borde söka men jag inser mina begränsningar. Jag är rätt säker på att jag inte ens skulle komma förbi den första gallringen.


Sen avslutningsvis så måste jag berätta att min närmaste jobbarkompis antagligen blivit pappa idag! :-) Ja, jag vet inte riktigt men bara att han inte meddelat betyder väl att de haft fullt upp får jag hoppas! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 3 oktober 2008 09:53

Allmänna kök...

I gårdagens Favoritmorgon hos Lugna Favoriter, radiokanalen Ni vet, så pratade Hedlund och Myron om stöket i allmänna kök och jag antar att det var kök på arbetsplatser som åsyftades. På större arbetsplatser så är det nog rätt vanligt att det inte är någon större ordning och speciellt inte om det inte finns några särskilda som är ansvariga. På mitt jobb så är det vi själva som skall hålla ordning och givetvis så finns det alltid personer som inte bryr sig ett dugg. Jaha, jag råkade spilla men det får ligga kvar typ. Ibland så tror jag inte ens att de reflekterar över det, skygglappar på liksom. Ett "svin" slabbar och spiller nästan alltid då han, för det är en han, äter men det får ligga och torka in. Det lustiga är att han, enligt uppgift, har rent och fint hemma. Hmm, så länge det finns personer som inte har så stor social förmåga så kommer det nog att vara så här. På slutet så har det dock inte varit lika kladdigt så det kanske har blivit bättre ordning. Jag brukar själv städa lite runt en pulverkaffemaskin fastän jag aldrig använder den själv men det går fort och jag ser hellre att det är lite fräscht då jag brukar använda det utrymmet som ligger i anslutning. Jaja, det bästa kanske vore att ha några som är ansvariga istället för att det är alla. Eller låta städpersonalen även få ta hand om köket.


Julpyntning då!

Christian, Hedlund till efternamnet, pratade om att det, lite på skoj och lite på allvar, borde vara förbjudet att julpynta redan nu men Linda Myron såg gärna att det julpyntades så fort det började bli mörkare på kvällarna. Nåja, där överdrev jag lite men bara lite. Förbud funkar förstås inte för det är ju marknaden som styr och så länge företagen tjänar på det, ja iaf funkar det flesta företag så, kommer det både att julpyntas och säljas semlor lite närsomhelst. Det man däremot kan skapa är ju en opinion som går emot strömmen och håller på sina principer. Själv så är jag ju inte representativ med mitt eget lilla företag, enklaresport, eftersom jag kör det på sidan om mitt ordinare jobb och mera för skojs skull. Visst skall det var i vinstdrivande intresse men det är inte hela världen om det inte blir några pengar. Det är roligare att göra folk glada och skapa kontakter. Hursomhelst så är det ju inte affärerna som styr över julpyntningen utan istället pengaflödet från kunderna. Iaf generellt.


Roligt program!

Idag var Hedlund och Myron roliga. Ett bra program med glimten i ögat, härligt! Som Ni märker så är det mest Favoritmorgon jag kommenterar, jag tycker det är bäst. Camilla Nordqvist brukar ju få sig en känga ibland för sina uttal men rent generellt så tycker jag att hon har en bra röst och är lugn och saklig. Men det går inte att komma ifrån att man stör sig ibland. Det kanske handlar om självförtroende för nu har hon lagt sig till med att säga "där", "då" och "där då"  i slutet av många meningar. Säkert några andra ord också men det var det som ploppade upp nu i huvudet. Börjar man tänka på det så blir det ganska tydligt! Lite roligt. Fast det är förstås inte så lätt att prata i radio och alltid ha saker att säga samtidigt som det skall låta bra och intressant. Nu lyssnar jag vidare! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 1 oktober 2008 22:53

Efter gårdagens debacle med min taffliga målvaktsinsats där jag stukade tummen så trodde jag inte alls på innebandy idag. På morgonen så hade jag rejält ont och det var en pina på jobbet. Trots det, eller kanske på grund av det, så avtog smärtan mot kvällen och jag gick bort och testade. Det funkade men jag kände mig tung och slö. Gick inte så bra idag men det var som vanligt roligt. I början tog jag tvärslut efter några ruscher.

Av Niclas Bernhardsson - 1 oktober 2008 09:35

IQ är ju ett känt begrepp för att förklara hur smart man är eller rättare sagt hur logisk man är. En missuppfattning är ju att även allmänbildning står för hur smart man är men det tycker inte jag. Hursomhelst så är det ju lite överskattat med just IQ. Visserligen så är det viktigt i många jobb men det är ju även EQ som står för Emotionell Intelligens. Det är oftast viktigare. Hedlund, i Lugna Favoriter, var lite orolig för hur han skulle bli som förälder och bara det i sig är ju ett gott tecken. Genom att bry sig och bli engagerad så blir man en bättre förälder. Alldeles för många föräldrar bryr sig inte och tar sig inte ens tid att försöka vara en bra förälder. Det viktigaste för ett barn är att alltid veta att det är älskad och redan där ser man att många gör fel. Hur många gånger har Ni inte hört en förälder, oftast tyvärr en mamma, säga något i stil med att "kommer du inte nu så blir du lämnad kvar här då jag går!” Oavsett vad barnet har gjort så får man aldrig och jag poängterar aldrig säga något liknande. Ett barn skall alltid veta att det är älskat, för mig är det numero uno! Sen skall man även vara konsekvent och bara det går ju stick i stäv med det föregående exemplet. Även där ser man ju många föräldrar som till slut ger med sig i en mataffär där ett barn tjatar om godis. Har man gett med sig en gång så blir det mångdubbelt värre nästa gång och så vidare. Givetvis så kan man snabbt korrigera ett felaktigt beslut ibland och sen beror det förstås på vilken ålder barnen är. Man måste ju även börja lära barnen att själva argumentera och våga tala för sig själva. En del tror också att det är bra att vara helt perfekt och kunna allt som förälder men det tror jag inte riktigt på. Jag växte själv upp med en pappa som skulle kunna allt, det kändes iaf så. Det innebar att jag inte själv tog det klivet framåt som jag borde. Det var förstås oavsiktligt av min pappa. Då tror jag det är bättre att förklara att man inte vet och kan allt. Det innebär INTE att barnen tappar sin respekt, vördnad och kärlek för sina föräldrar. Tvärtom så blir det inte lika stort glapp att fylla då de själva skall förskansa sig kunskap och ta klivet in i vuxenvärlden. Jag har känt att jag vunnit mycket på det.Sen har vi det klassiska med att säga en sak och göra en annan. Hur mycket tror Ni att barnen lyssnar på Er om just rökning och alkoholintag om Ni själva super och dricker? Ja, det behöver jag nog inte gå in så mycket på. Min bestämda uppfattning är att man alltid kan lära sig att bli en bättre förälder. Sök kunskap och tänk igenom hur du själv bör vara, det är ditt barn det handlar om. Bry dig och varför inte ta några minuter och verkligen prata med dig barn om hur dagen har varit och vad som hänt i t.ex skolan.  Försöka att vara ett föredöme men låt även barnen själva få tänka och ta plats.  

Oj, det här blev långt. Jag hade ju egentligen tänkt att prata om ”Macho-testet” som Hedlund hade gjort men nu får jag bara beröra det lite grand. Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Bara för att man är lite manlig och lite macho så behöver det ju inte betyda att man inte kan vara känslig och förstående. Fast testet var ju inte helt tokigt. Se gärna www.lugnafavoriter.com.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards