Alla inlägg under augusti 2008

Av Niclas Bernhardsson - 9 augusti 2008 22:32

Ja, så var man då hemma igen och de har vi nu varit i några dagar då vi kom hem i torsdags.

Vi passade på att landa i Kalmar och se på Rix FM-festivalen med en hel del roliga artister. Tyvärr orkade vi inte vara kvar hela tiden men fick iaf se några bra artister innan vi drog vidare.

Vi fick några regnstänk på oss då vi åkte men svärfar med familj som åkte en stund efter oss hade visst det riktigt jobbigt då det var spöregn en bra stund enligt dem. Det gick visst knappt att åka.

Vi kom hem runt 1 på natten så det blev inte så mycket mer än sängen efter det. Igår var vi alldeles för trötta för att träna men idag så hann vi med ett 5-milspass på cyklarna men mer om det under träningsinlägget som jag skall försöka få ut snart. Det har ju blivit en del pass som jag inte hunnit blogga om.

Sorry för bloggtorkan men nu skall jag vara igång igen!

Av Niclas Bernhardsson - 1 augusti 2008 23:17

Ah, vi kom äntligen ut på en runda efter att ha solat mest hela dagen. Alltså, vi hade ju morgonlöpt och så men ändå. Vi ville ju cykla på kvällen och så blev det. Lite efter 18:00 kom vi iväg och vi tänkte köra upp mot Byxelkrok och vända men då vi kom upp till ett vägskäl där en ganska stor sportbutik fanns så drog vi ut till höger där och där skulle det visst finnas ett färjeläge. Min tanke då var att köra dit och kolla läget och sedan vända men vi körde bara på och då trodde Ullis att man kunde köra runt hela norra udde på den väg vi kom på och visst var det så. Jag kände även igen mig själv längst upp och då körde vi bara på. Lite otur med vinden då vi hade mycket lätt medvina i början eller ingen alls ibland, det såg man då man kollade av någon vimpel. Sen började det blåsa upp lite mer och då fick vi förstås det i ansiktet men vi blev alltmer taggade och jag pumpade på. I början så släppte Ullis då och då men på slutet så hängde hon på som en igel och jag blev förvånad hur stark hon var. Jag kände att jag hade bra tryck i pedalerna hela tiden men hon gav inte vika och eftersom det kändes bra, fast det var förstås lite jobbigt, så körde vi på.

Det kändes som jag fick lite genomslag på slutet men det var nog snarare dålig asfalt. De sista 200 meterna så fick Ullis mobiltelefonsamtal och släppte förstås men tiden blev 1.11:16 och sträckan var, enligt kartmätning, 33,88 km. Helt okey!

Av Niclas Bernhardsson - 1 augusti 2008 18:28

Ullis ville upp på morgonen och springa en runda i skogen och jag var som vanligt lite väl sen men efter ett par snoozningar så fick hon nog och fick upp mig. Vi kom upp och iväg. Först lite norrut för att komma ut på de fina spåren i skogen mellan Kyrketorp och Böda Sand. Vi sprang på lite måfå men kom rätt snabbt in på spåren men det spår vi hittade var lite väl kuperat och efteråt så kom vi ut mot stora vägen men vek sedan in på en lite stig som mest var till för blåbärsplockarna! Aj, det sved fint på smalbenen bland allt ris men det var ändå rätt häftigt. Jag fick stanna typ 5-6 ggr idag men det var rätt korta stopp där jag sträckte ut ryggen lite. Det verkar vara sämre på morgonen och förstås lite värre då det är kuperat och lite småtrixigt då man spänner sig.

Det tog ett tag men till slut så hittade vi ut och vi var ute i hela 55 minuter. Vi avslutade med att höja farten då vi närmade oss Kaffestugan där vi köpte lite frukostbröd samt fika till stranden. Det börjar bli en dålig vana då vi faktiskt har med oss en bakmaskin och för mycket fika har aldrig varit bra för formen. Hundralappen jag hade med mig i bakfickan gick åt  också.

Nu, i skrivande stund, så börjar vi bli sugna på att ta ut hojarna för en lite sväng. Det vore skönt! Fast man blev lite däst efter maten. Vi får väl se om vi kommer ut! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 1 augusti 2008 18:16

Igår så hade vi bokat tid hos Däck-Roy, i Färjestaden, där de skulle byta däck, montera och balansera samt göra en fyrhjulsinställning på bilen. Jag kom på lite sent att vi behövde nya däck så jag beställde däck via nätet och fick dem direktleverade och behövde bara åka till Däck-Roy så fixade de resten. Så himla dyrt blev det inte. Bekvämt och väldigt prisvärt faktiskt! Jag fick ett bra pris på deras jobb och de kunde inte bräcka priserna jag fick på Däck-Online.

Hursomhelst så hade vi tid klockan 10 på morgonen och jag trodde att det bara skulle ta typ 40 minuter så vi kom iväg typ 10 minuter över 9 på morgonen men då GPS´n visade att det skulle ta över timmen så fick jag ju ringa och be om ursäkt men de var förstående. Skönt!

De sades att det skulle finnas ett köpcentrum i staden men vi hittade först ingenting utan strosade runt lite i hamnen och sedan tog vi en fika på ett lokalt konditori. Rätt gott! Sen var det klart och vi åkte iväg vidare mot Kalmar istället. Där shoppade vi lite och käkade en Dagens men det var inte det godaste man ätit. Fick lite ont i magen efteråt också.

Sen började vi åka över bron igen då vi kommer på att vi måste tanka och svänger då in i Färjestaden igen och upptäcker köpcentrat! Oj, hur kunde vi missa det förut! Vi gick runt lite grand men orkade inte så mycket utan ville hem efter tankningen!

På vägen hem så stannade vi till hos Evas kroppkakor och köpte 12 stycken. Först hade vi tänkt att ta med hem men sedan bestämde vi att äta på plats. Jag var den enda som hade ätit kroppkakor förut så det blev en överraskning för dem andra som inte var helt positiva. Vi fick ta hem det vi inte fick i oss och dagen efter, dvs idag, så stekte vi upp dem och då gick det bättre hem.

Kul dag men vi hann inte eller om vi inte orkade träna.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards