Alla inlägg under juli 2008

Av Niclas Bernhardsson - 7 juli 2008 21:51

Idag så blev det lite löpning igen. Så här i uppstarten så törs jag inte springa mer än 1 gång i veckan och eftersom jag även blivit så tänd på mitt nya projekt så ville jag gärna ut idag. Men det regnade och jag hade sovit dåligt natten som var så jag var grymt trött. Men vi kom då äntligen ut och jag ville springa i varenda backe jag såg men kom rätt snart ned på jorden igen då jag visst glömt att jag inte är i min forna form. 20 kg tyngre och relativt otränad så sprintar man inte direkt upp i backarna. Mot slutet så fick jag stanna och knäppa upp skorna då benhinnorna fått nog. Så en eller två minuter försvann nog i stretch och så  men totalt så fick vi ihop 43 minuter. Som vanligt så släpper det lite på slutet, det kanske är så det brukar vara.

Man känner sig som en gravid flodhäst då man joggar fram. Men det här är bara början! Vänta och se bara!

Imorgon skall jag försöka komma ihåg och kolla vikten. Det är nod dags att sätta lite press på mig då jag står still just nu.

Av Niclas Bernhardsson - 7 juli 2008 11:23

Trots utebliven träning så bjöd gårdagen på härlig träningsstimulans så det stod härliga till. Jag delade ut några fakturor samt lite kläder till några kunder och det blev förstås lite träningssnack. Sen fick jag på omvägar höra att personalchefen pratade gott om mitt friskvårdsintresse och sen hade jag även ett telefonsamtal med duktiga Micke Selvín som peppade mig. Så nu har jag ett nytt och spännande mål inför nästa år och det är en riktigt tuff utmaning, säkerligen min tuffaste hittills så jag håller det hemligt ett litet tag till så jag får smälta det lite.

Nä, nu vill jag tillbaka på tävlingsbanan igen. Bäst att passa sig så att man inte tar i för hårt i början. Det kanske är bra att börja bokföra sin träning igen så att satsningen börjar förståndigt! Det är nog lätt hänt att man drar igång för snabbt.

Just ja! Vi var även och spanade in hur långt de hade kommit med den nya friidrottsbanan i Trosa. De har börjat att asfaltera lite varstans och de har dessutom vältat banan runtom. Det kan inte vara alltför långt kvar nu! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 5 juli 2008 23:41

Sov länge idag och vaknade av att ungarna ville ut och hoppa lite på studsmattan vilket dem förstås fick. Jag hade ju full koll... tror jag! Sen vaknade jag nog till liv samtidigt som de ville gå till fotbollsplanen och jag kom då upp ordentligt och tog lite frukost. Sen kikade jag lite på nätet och röjde upp lite. Ullis kom hem och vi drog till S-tälje för att inhandla lite till husvagnen och hann kika lite på husvagnarna. Jäklar vilka fina vagnar det finns! Men det får bli en annan gång...

Väl hemma så vilade Ullis lite och jag passade på att dra en runda och körde runt lite i samhället. Eftersom det var så härligt att dra uppför backen vid järnåldersvägen så körde jag där idag också. Rätt skönt att låta kroppen jobba lite och sen på nedvägen går det rätt fort. Efter det så körde jag igenom centrum igen och drog bortåt fänsåker där jag tog upp och vände längst bort vid vändplan. Ut igen och bort mot Bosch Rexroth där jag tog upp vid den relativt branta backen vid "Hasses gamla tennisplan", tror den heter produktvägen. Efter uppförsbackar så kommer förstås nedförsbackar men med kort vila då nästa uppförsbacke mot kyrkan började direkt. Betade mig uppför den och fortsatte upp förbi kyrkan med en lite krök till. Sen var det till att prova bromsarna då det gick nedåt lite fort runt bensinstationerna. Som tur var så kom ingen bil och jag svischade förbi några nyfikna. Sen körde jag hemåt via ravinbron och även via den lilla rondellen och sen var jag hemma. Det tog 36 minuter ganska precis. Sträckan var 9,09 efter en lite slarvig mätning på jogg.se.

Härligt pass!

Av Niclas Bernhardsson - 4 juli 2008 12:25

Äckligt kvavt på jobbet och trots att jag var rätt slut av värmen, termometern visade 29,7 grader, så längtade jag ut för ett litet pass. Så efter jobbet så snörade jag på mig mina Powerslide och stakade iväg. Lite småmörkt på natten men ändå ingen fara så här på sommaren. Fick tänka på att hålla munnen stängd så mycket som det bara gick för att undgå oönskat proteinintag. Körde först direkt hem för att dumpa av ryggsäcken som annars skaver samt ger lite för mycket svettningar. Kartmätningen verkar stämma bra och visade prick 1,65 km, precis som uppmätning med cykel visar. Sen körde jag bortåt järnåldersvägen och till vägen tog slut. Det är en redig backe så man får ta i ordenligt. Desto roligare då man åker åt andra hållet. Då går det rätt fort. Sen kör jag uppför en brant backe vid stenåldersvägen och sen genom lite cykelvägar för att sedan komma tillbaka mot centrum där jag kör bortåt Bilisten och den där andra bensinstationen som jag nu inte kommer på vad den heter. Hursomhelst så vände jag där och tog kortaste vägen hemåt men det blev ändå ganska prick 7 km. Enligt kartan så blev det 6,97 km på ungefär en halvtimme. Förutom backen bortåt järnåldersvägen så var det ett ganska lugnt pass. Skönt att vara på gång igen. Skall nog pröjsa in på puls.se igen och börja bokföra mina pass.

Av Niclas Bernhardsson - 3 juli 2008 22:26

Hann ringa och beklaga mig hos skatteverket att jag inte hunnit fylla i en underblankett som jag borde ha skickat in men missat. Och han som skall hjälpa mig har semester men det var lugnt. Sen ville jag träna lite och jag stod i valet och kvalet mellan lite gymträning och lite Powerslide. Det slutade med att jag körde Powerslide till jobbet. Först direkt till jobbet där jag dumpade av min ryggsäck och även av med vindjackan för det var rätt schysst väder! Det var två kilometer och sen åkte jag lite fram och tillbaka på min vanliga kilometersträcka och det blev totalt 6,08 km enligt mätkarta på internet. Ingen riktig koll på tiden men lite blåsigt och inte så ashårda däck idag så det var ingen superfart men ganska jobbigt. Skönt efteråt.

Nu på kvällen så är det ruggigt varmt vid maskinen och man svettas. Skall bli skönt att komma ut igen och köra framåt nattkvisten. Det blir nog 5-6 km då också. Fast kanske inte samma runda då någon roat sig med att slänga sönder två glasflaskor. Känns dumt att utmana ödet! Nu är jag taggad att köra på!

Av Niclas Bernhardsson - 3 juli 2008 19:57

Hade ett bråttomjobb igårkväll och när jag väl kommer ut med mina "bitar" till nästa anhalt så visar det sig att en person i kedjan är sjuk så där blev det stopp. Rätt varmt på kvällen var det och när jag åkte hem i bilen så tycker jag mig se en jättesork eller något annat. Blir nyfiken och vänder om och när jag lyser med helljuset så ser jag att det är en liten harunge som blivit påkörd och ligger och försöker komma därifrån. Bakbenen är obrukbara och skulle jag haft modet så skulle jag förstås kortat av lidandet men jag skulle nog inte klara av det. Usch, det var sorgligt! Och inte skulle jag klara av att köra på den heller. Det är jobbigt då man är för mjäkig! :-(

Väl hemma så kollar jag mailen och ser lite på tv. Där fastnar jag och ser först på Jordan - rättsläkaren och sedan på Numbers. Till slut så börjar jag se på ytterligare en serie men då lyckas jag slita mig och lägger mig och läser Aftonbladets extratidning om Clas Olofsson och hans brott. Zzznark!

Av Niclas Bernhardsson - 2 juli 2008 00:20

Ja, det skulle vara mitt vite om jag inte klarar av att gå under 35 minuter på nästa års Trosa Stadslopp. Vi skämtade lite i måndags om att standarden har gått nedåt på vårat företag och jag sade då att jag skulle springa under 35 minuter och fick då ett förslag på att jag skulle springa runt naken i Trosa om jag misslyckades! :-0 Nä, det var ju ett ganska tufft vad så det vågade jag inte ställa upp på! ;-)


Så nu har jag ett nytt mål, känns bra och ändå inte alltför avlägset.

Och hur tänker jag uppnå det då?

Jo, genom att först och främst få en kontinuitet och sedan till hösten så blir det mera och mera mängd för att till vintern lägga in mera styrka. Avslutningsvis så blir det hela tiden mer och mer fart i passen för att till våren klara av tuffa långa intervaller i 3.55-fart Typ tusingar.


Apropå naket så såg jag en rätt kul dokumentär om ett gäng handikappade som skulle strippa. De kallade sig för the Crippendales! :-) Härligt att även handikappade får ta för sig fast jag skulle förstås inte strippa för att hävda mig själv! :-) Då lockar handikappidrott mycket mer!

Av Niclas Bernhardsson - 1 juli 2008 22:52

Ullis hittade inte mitt stämpelkort i handsfacket så jag tog racern och drog till Trosa för att hämta kortet. Lite vind i ryggen och iom att Trosa ligger lite nedåt från Vagnhärad så gick det undan. Nästan framme så kollar jag på klockan och ser att den står på 12 minuter så det kanske var 12-13 minuter på 7 km. Sen hoppade jag in på Ica Trossen i Trosa och köpte lite mat till Ullis som hade sen lunch!

Hem igen och då körde jag lite lugnare, hade inte koll på klockan alls då. Sen var det bråttom med dusch och lite inhandling till mig själv.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards