Alla inlägg under juni 2008

Av Niclas Bernhardsson - 6 juni 2008 20:01

Ja, idag har Felix haft kalas med sina vänner och det har inte varit en ledig stund på hela dagen men trevligt! Felix har haft kul och förstås de andra också. I skrivande stund så är det ngn kompis kvar och de leker i poolen. Det var nog ett av våra bästa köp. En fristående modell för endast några tusen men den duger gott att leka i. Rymmer 12 kubik och kräver förstås lite som allt annat.

Nu är jag lite sugen på lite lugn och ro samt något gott rött glas vin. Det var länge sedan. Ullis lillesyrra kommer på besök snart också. Kanske det går någon bra film på tv.

Har passat på att tippa ett EM-tips som det lokala badhuset håller. Vi tippade även på jobbet och där tippade jag att vi skulle komma till kvarten och att Frankrike står som totalvinnare.

Av Niclas Bernhardsson - 5 juni 2008 22:34

Går livet bara utan att du hinner tänka efter? Vad vill du egentligen. Om du sätter ned dina mål på ett papper så får det en större mening, du hinner tänka efter och reflektera.

Vad det än må vara så behöver man mål och känna glädje och upprymdhet över att klara av saker och ting eller åtminstone var i närheten. Att liksom ha försökt.

Det kan vara att du vill studera eller kanske något mer banalt som att våga ställa upp i ett mindre motionslopp. Det kan förstås vara flera saker som att alltid vara snäll, ställa upp i föreningslivet, satsa själv, gå kurser m.m

Känner du att du har klarat av dina eventuella mål du satte upp som yngre och betyder dem fortfarande något för dig? Det är aldrig försent och ibland, kanske oftast, så är det resan som gör målet. Man lär och upplever.

Tycker du att du fick stöd från dina föräldrar som ung och hur är du själv nu? Alltför ofta så går man samma vägar, ta istället lärdom. Fundera! Har jag gjort vad jag kan. Alla vägskäl är värda en tanke, varje stund har sina förutsättningar.

Sätt dig och fundera på vad du vill. Jag känner själv att något fattas då jag inte längre var lika aktiv. Nä, det här är inte jag. Jag är fortfarande den jag är men jag mådde så mycket bättre då jag var den där vältränade killen med bra kondition. Eller iaf då jag försökte. Resan, vet du! Dit skall jag igen! Vart skall du någonstans? Alla kan förändra sitt liv, vilka vägar skall du gå?

Själv känner jag att jag i första hand vill vara ett bra stöd för min familj men ändå så måste jag ha mitt idrottande vid sidan om. Som ett stöd liksom.

Och så vill jag hjälpa andra, då mår jag bra!

Av Niclas Bernhardsson - 5 juni 2008 21:45

Några kompisar från jobbet skulle ut och springa på morgonen och jag hade tänkt att hänga på men var lite tveksam då det var så tidigt. Sen skulle jag ändå upp och följa med Felix som skulle iväg på en klassresa så jag kom upp tack var det. Men kompisarna kom iväg lite innan så jag drog ut på en runda själv. Körde lite som jag kände och tyckte att jag såg min brorson på väg till dagis så jag ropade men fick inget svar. Lite pinsamt då det inte var dem men jag körde på. Eftersom jag ändå kom att tänka på min lilla brorson, 5 år är han, så drog jag bort till dagiset och ropade efter honom. Ah, han är alltid så sprallig och glad och jag fick en kram. Alla tyckte att det var så häftiga grejer jag hade på fötterna. Sen kom mamman med sitt barn som jag trott vara "min" lilla Oliver. De hade hört att jag ropade men inte reagerat.

Fortsatte sedan till min mormor och tog lite fika, trevligt! Efter ett tag så drog jag hemåt och tog en härlig dusch innan jag fixade lite på tomten. Vattnade lite och försökte få in rätt mängd klor i poolen. Hmm, jag tycker att jag har öst i klor men det står ändå på noll!

Jobbade och drog sedan till tandläkaren där jag fick min tand fixat, den hade ju gått sönder för några dagar sedan. Akta er för hårda nötter i frukostflingorna!

Sen väntade jobbet igen och nu sitter jag här och väntar på att klockan skall gå! :-) Ibland så får jag några minuter över och passar då på att blogga lite. Skall snart börja städa av och gå hem, härligt!

Av Niclas Bernhardsson - 4 juni 2008 17:08

Vid första anblicken på rubriken så låter det säkert alldeles för rått och brutalt men tänk efter. Det handlar om att vissa flygbolag vill ta ut mera pengar ifrån feta resenärer. Om man ändå får betala mer om man har mera bagage så borde ju steget inte vara långt att man får betala mer om man utgör ett mervärde. Precis som rökarna, som i högre grad belastar vår sjukvård bland annat, får betala en hel extra i skatt på cigaretterna. Och det tycker jag också är rätt.

Sen är det säkert lite luddigt om man då som överviktig diskrimineras men det är ju likadant i den övriga världen. Man får t.ex betala extra för en SuperMeal mot en vanlig Hamburgare. Och ibland så måste det säkert även till extra utrymme för en stor person.

Men Sverige kommer inte att ligga i täten för det här. Och vi är säkert varken mogna för det och har nog heller inga större problem för tillfället. Med facit i hand så kan det vara räddningen för många överviktiga. Att liksom skakas om så att man tar tag i sitt liv. Men förstås en känslig fråga.

Av Niclas Bernhardsson - 4 juni 2008 11:36

Fick träffa en sjukgymnast i Trosa och blev positivt överraskad. Hon skrattade gott några gånger då hon inte var van vid sådana tokar som jag. Hon var mest van vid äldre som inte har sådana lyxproblem som jag, typ att bli bra i knät så man kan klara Iron Man och annat. Jag fick många övningar jag skall köra och fick en mental kick. Nu jäklar skall jag inte hoppa över träningen som jag gjort förut. Jag testade övning efter övning och det var kanske lite dumt att göra så mycket på en gång men jag var visst ett specialfall. Hon var tveksam till att köra i den tunga bensparken men först höjde jag vikten och då hon undrade om det var för tungt så körde jag med ett ben i taget. Jag förstod först inte det roliga men det var visst svar på tal! :-)

Tror jag kommer att köra övningarna i Trosa, det blir en bra träning. Först cykel dit, träna i ca. 45 minuter och cykel tillbaka. 2-3 ggr/veckan är det tänkt.  Utöver det så blir det lite Powerslide och ren cykelträning. Får väl vänta lite med löpningen. Och så fick jag lära mig en ny stretchövning för höftböjaren, lite krånglig att få till.


Och nykter var jag visst också! Hamnade i en poliskontroll på vägen till Trosa.

Av Niclas Bernhardsson - 4 juni 2008 08:44

Den här veckan har jag haft svårt att komma i säng på kvällarna, eller skall vi säga på nätterna. Jag har ju varit hemma i 2,5 vecka och sen att börja sköta sig och liksom gå och lägga sig på en gång är ju lättare sagt än gjort. Man är nästan för trött för att orka gå och lägga sig så jag har kikat lite på datorn coh slagit på tv´n. Det blir alltid samma visa. Kikar lite på datorn, det är främst mailen jag kollar av, och sneglar på tv´n och avslutar med att kika på några serier. Igår var det Jennifer Lowe Hewitt som kommunicerade med spöken. Tycker hon är rätt bra. Sen hade klockan dragit iväg och jag skall slå av tv´n som står på i Tims rum då jag fastnar framför en K1-match... Fast jag såg bara slutet på en match och sen fick det vara bra, tyckte jag. Ser sen att Sportbladets EM-Bibel ligger i Tims rum och tar med den in i sovrummet och bläddrar lite. Idag är jag trött!

Fick tag på sjukgymnasterna som konfirmerade att jag hade tid idag hos dem. Det var nu vid halv 10 så det är bara att pallra sig upp.

Av Niclas Bernhardsson - 4 juni 2008 01:11

Det är ju iofs förståeligt att landslagsspelarna är oroliga men de borde fråga sig varför ett sådant spelskickligt landslag inte kommer längre i de stora turneringarna. Och titta sen på Benfica! Liksom ungefär samma sak. Och med Hasse Backe samt Tord Grip vid sin sida så tycker jag att det ser spännande ut. Hoppas nu på att det blir lite mer rapporter därifrån!


Med lite mer struktur och spela utan boll så tror jag på Svennis och hans Mexiko! Kul att få hundraprocentigt stöd från alla lag i högsta ligan. Och han har ju aldrig haft problem med själva spelarna under hans karriär så varför skall det börja nu.

Av Niclas Bernhardsson - 4 juni 2008 01:06

I natt då jag gick hem från jobbet så upptäcker jag att en katt sitter mitt på vägen och stirrar på mig. I nästa sekund så ser jag att en igelkott är några meter ifrån. Jag tror förstås att katten vill jävlas med igelkotten och försöker skrämma den lite. Igelkotten går lite framåt mot katten fast lite på sidan och jag reagerade på att katten mest var lite stressad av mig. De fortsätter liksom tillsammans in mot en buske utan att vara rädda för varandra. På det hela taget så verkade de vara vana vid varandra och kanske var de kompisar. Kul att se!

Så, katten! Sorry! :-)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards