Alla inlägg under juni 2008

Av Niclas Bernhardsson - 16 juni 2008 23:59

Idag hade jag tippat att både Tyskland och Kroatien skulle vinna då de mötte Österrike respektive Polen men med lite mer mål än vad som blev.


Polen - Kroatien

Den här veckan så kan jag inte se matcherna på tv då jag är på jobbet men kikar lite på en resultatsida på nätet då jag har tid. Jag trodde att Kroatien skulle vinna med 2-0 men förstår så här i efterhand att det nog var närmare 1-1 än 2-0. Det verkar som lagen börjar få lite bättre koll defensivt ju fler matcher som går. Kanske skall revidera mina tips framöver.


Österrike - Tyskland

Och här hade jag tippat hela 3-0 till Tyskland men Österrike verkar ha stått emot bra. Inte har de något att skämmas för i det här mästerskapet. Ser att jag fortfarande ligger i topp på Safiren-tipset men att det nu börjar bli obehagligt jämnt. Lite kul att ha varit i topp från första dagen men nu börjar det brännas! (www.safiren.nu)

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 15 juni 2008 23:59

Oj, oj, oj! Vilken dag och vad mycket att skriva om! Då dagens EM-matcher spelades samtidigt så fick man zappa som en galning men jag kikade mest på...


Schweiz - Portugal.

Visserligen så ställde Portugal upp med ett reservbetonat lag men borde ju ändå kunna vinna. Och de började starkt och borde relativt snabbt ha fått en straff då Nani fälldes i straffområdet men domaren var faktiskt ganska dålig och vågade inte blåsa. Rent generellt så dömde han emot Portugal och i synnerhet Nani!

Sen så fick Portugal även ett mål bortdömt vid en offside som även den var felaktig. Nä, jag reagerade flera gånger på att domaren och hans team dömde för Schweiz. Mitt tips var 3-0 för Portugal men det blev 2-0 till Schweiz. Lite snopet men jag tappade inte så mycket i Safiren-tipset direkt för jag var inte ensam om att tro på Portugal. Hoppas inte domaren får döma något mer i EM!


Turkiet - Tjeckien

Så var det ödesmatchen nr. 1! Jag tippade 1-0 till Tjeckien och de började även starkast och fick in både 1-0 och 2-0 men jag missade bägge målen. Nåja, det skulle ju bli 2 poäng till mig men i slutet så hände allt på en gång. Den svenska huvuddomaren Peter Fröjdfeldt och hans team fick fullt upp då Turkiet först reducerar och börjar få lite tryck på Tjeckien. Sen skall världsmålvakten Petr Csceck ta ned en relativt lätt boll men då den var blöt och hal så tappar han den och en turk kan lätt slå in den i öppet mål. Turkiet får segervittring och i minuten efter så dunkar den turkiska lagkaptenen in ett kanonskott som via ribban, nära krysset, resulterar i 3-2 till Turkiet och jag kammade alltså noll poäng idag på mina tips! Men jag behåller fortfarande min ledning i Safiren-tipset (www.safiren.nu) och jag har faktiskt varit i ledningen sedan den första dagen. Men lite väl många missar nu på slutet. Borde tänkt på att Portugal inte skulle ställa upp med bästa laget. Tjeckien var jag dock ganska bestämd på men tji fick jag! Grattis till Turkiet iaf. I slutet av matchen så fick Turkiets målvakt en snedtändning och knuffar omkull en tjeck vilket resulterar i rött kort för den hetlevrade målvakten som skamsen fick gå och sätta sig medan en utespelare fick ta på sig målvaktströjan. Som om om den dramatiken som redan fanns skulle räcka. Tjeckerna kommer säkert att säga något om domaren men av det jag såg så skötte sig Peter mycket bra. Kanske att ett rött kort för en knuff i bröstet var i kraftigaste laget. Jag känner väl att ett gult kort kunde räckt. Vi får väl se vad den samlade domarkåren säger.

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 14 juni 2008 22:38

Idag så var ryssarna mycket kvickare och Grekland lyckades inte oroa motståndarnas lite svagare backar. Ibland så är offensiven bästa försvar. Måste erkänna att Ryssland imponerade lite på mig. Före den här matchen så var jag tämligen säker på svensk vinst men är nu lite orod att rysslands vänsterytter skall springa sönder Stoor och Mellberg. Fast å andra sidan så kanske våra backar klarar det bättre. Nä, 1 eller 2-0 kommer vi att vinna med. Själv så har jag tippat 1-0 på Safiren-tipset. (www.safiren.nu) Och samma resultat slängde jag in i vårat tips på jobbet.

Fast nu var det dagens sena match jag skulle prata om. Helt klart så tappade grekerna stinget mot slutet men sett över hela matchen så var det ganska jämnt med fördel ryssarna som alltså vann rättvist. Jag hade tippat 1-1 och fick då alltså bara en poäng för rätt antal mål för ena laget.

Domarinsatsen då? Nja, var det verkligen offside vid kvitteringsmålet? Hm, blev "jag" bortdömd igen? ;-) Och så var det ju några fula kapningar som inte gav varken frispark eller då förstås någon varning. Och sen var det saker som inte var något alls som då blev frispark. Lite trist, ingen helgjuten domarinsats alltså.

Matchens lirare var iaf ryssen som börjar på P och sedan är det en hel hög med konsonanter och vokaler, typ avljutjenko! ;-) He he, får gå och kika och se om jag fick det där rätt!

Av Niclas Bernhardsson - 14 juni 2008 20:00

Visst kämpade vi tappert och med en hel Zlatan en hel match så kan vi oroa Spanien så det räcker och blir över. Själv hade jag tippat 3-1 till Spanien men skulle så klart bli glad om Sverige vann. Och när jag pratar tippar så pratar vi om jobb-tipset med 700 kronor i potten, där jag låg eller fortfarande ligger i toppen, och sen då Safiren-tipset, www.safiren.nu.

Och 2-1 till Spanien ger mig förstås en poäng x-tra men skall vi ändå förlora så kunde vi gärna ha förlorat med 3-1 då jag skulle fått mycket mera poäng. I den nu avgörande Rysslandsmatchen har jag tippat 1-0 till Sverige. Vi är helt enkelt det bättre laget. Med lite fart så kommer inte de mindre bolltekniska ryska backarna hänga med. That´s for sure!

Men vad tyckte jag då om dagens svenska match mot de spanska stjärnorna. I den första halvleken, med Zlatan på plan, så hängde vi lite på gärdsgården i början men hade en strålande period då spanjorerna stressade vilt. Det var kul att se och bådar gott för resten av EM. Men visst har väl Henke Larsson tappat lite i flås? Tränar han inte lika mycket längre eller är det helt enkelt så mycket långsammare i Allsvenskan? Tror kanske att det är en kombination. Sen tappade vi, om vi skall fortsätta prata om dagens match, tempot rejält. Men glädjeämnena idag var flera med Mellberg och Zlatan som de klart bästa! Och jag får heller inte glömma Fredrik Stoor, nu har jag också sett hans sto(o)rhet! Jäklar så bra han spelade. Sen var ju Henke bra i första halvlek men orkade inte riktigt på slutet. Elmander gjorde det bra men jag är ju grymt förtjust i Chippen Willhelmsson och tycker nog att vi tappat lite styrka i djupledslöpningarna. Elmander är ju ändå inte dålig i dylika löpningar och har andra styrkor som inte Chippen har så det kanske går på ett ut. Beror nog snarare på vilka vi möter. Kul var det iaf och lite som jag själv tyckte att vi skulle spela innan turneringen så jag skall väl inte klaga. Tyckte iofs att Chippen gått från klarhet till klarhet på slutet!

Och som vanligt så var det ett feldomslut som gjorde att jag inte prickade in mitt tips igen! ;-) Visst skulle det ha varit straff då Elmander fullkomligt mosade ned David Silva i straffområdet. Lite kluven där men jag kände nog ändå att det skulle ha varit straff. Tro mig, vi vinner mot Ryssland. Vi skall inte bränna allt krut på en gång! :-)

Och grattis Hasse, på jobbet, som tippade 2-1 till Spanien. Det var han nog inte ensam om iofs. Hmm, jag ligger nog inte lika bra till på jobbtipset nu. Jag som dessutom tippat Frankrike och Tyskland som finallag och de har ju inte imponerat så väldeliga...

Och på Safiren-tipset så var det några som tippat 2-1 till Spanien. Det kan vara så illa att jag förlorat min ledning nu.

Av Niclas Bernhardsson - 14 juni 2008 13:16

Hann med en liten runda innan vi skall till Trosa Marknad och sälja korv för Felix lags räkning. Det är mycket åtagande att ha fotbollsbarn, det är helt klart! Undrar om det var lika mycket runtomkring då jag var liten? Jag är född 1971, om nu någon har missat det! :-)

Hursomhelst så körde jag runt i lilla Vagnhärad i ca. 20 minuter och avslutade med lite tuffa intervaller. Lite mycket kläder hade jag på mig så det blev lite svettigt. Skönt pass!

Av Niclas Bernhardsson - 14 juni 2008 00:05

Idag så var jag och Ullis "Farsor och Morsor på stan"! Egentligen så kan jag väl tycka att det är de föräldrar som inte har koll på sina barn som borde vara ute men det motsäger väl sig självt. Skulle de ha koll på sina barn så skulle de heller inte behöva vara ute och leta efter dem. Hursomhelst så var vi ute ikväll (Läs: fredags kväll) och vi var inställda på en ganska lugn kväll men ack så vi bedrog oss. Det var fylla och bråk och jag fick gå emellan lite bryskt några gånger då två ungdomar i princip skulle slå ihjäl varandra. Det var dock inga svårigheter för en f.d bodybuildare att hålla fast en 14-åring, dock bångstyrig, men man vet aldrig var deras armar och ben hamnar innan man fått grepp på dem. Det slutade iaf med att polisen fick komma och en husägare fick sitt nya fina äppelträd nedtrampat.

Killen som blev omhändertagen kände jag dock ganska mycket för då han verkade ha haft en tuff uppväxt. Det kanske inte var så dumt att ha "Farsor och Morsor" på stan iaf. Man kände att det var uppskattat men hur är föräldrarna funtade som låter sina 12-14-åriga barn dricka sig fulla på stan! :-0

Och hur kan man köpa ut åt små barn? Nä, usch! Det här var en omtumlande upplevelse på många sätt.

Ta hand om Era barn och låt inte Era barn dricka sprit varken hemma eller ute. Genom att bjuda Era barn, oavsett om det är hemma och under s.k kontrollerade former, så har man då legaliserat det. Hur tror Ni då att barnen blir senare hemma hos kompisar och annat. Nä, nu skall jag sluta innan jag blir alldeles för moralisk! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 13 juni 2008 23:58

Italien - Rumänien

Rätt kul match där både Italien och Rumänien visade upp bättre takter än i sina föregående matcher. Den rumänske målvakten fick jobba hårt och räddade kvar sitt lag i matchen med ett flertal kvalificerade räddningar. På stopptid så fick dock Italien in ett mål men som felaktigt blir bortdömt. Den norske linjedomaren var verkligen ute och cyklade och där sprack, så här i efterhand, mitt 2-1-tips!

Och med italienarna framfart så kom förstås Rumäniens ledningsmål som en chock och stackars Zambrotta försöker nicka hem till målvakten Buffon men det läser Adrian Mutu och hinner fram innan och avslutar distinkt! 1-0 till Rumänien. Vilken kalldusch men det blir en bra väckarklocka för Italien och knappa minuten senare så reducerar Italien genom ett fint samarbete mellan backarna Chiellini och Panucci. Och sen var det fortsatt tryck från Italien men de lyckades inte få in bollen trots många fina försök. Lite jobbigt var det på slutet då Rumänien fick straff men genom en fenomenal räddning höll Buffon Italien kvar i EM. 1 ynka poäng fick jag men det var inte många andra som prickade rätt heller.

Asch, jag ville ha den där 5-poängaren för i nästa match var jag verkligen ute och cyklade!


Holland - Frankrike

Innan EM startade så tippade jag 0-2 då jag trott på Frankrike men efter deras tidigare matcher i EM så var jag mycket tveksam men vill inte gå in och ändra i tipset. Det skulle ju för all del även bli en annan matchbild nu. En kompis kom fram idag och ville att jag skulle ändra till 3-0 till Holland och då hade jag iaf fått 2 poäng istället för 0. Men så kommer det alltid att vara. Man skall inte gråta över spilld mjölk.

Tyvärr så såg jag bara början på matchen då jag och Ullis skulle ut och var "Farsor och Morsor" på stan. Roligare kunde man ju ha haft det.

Av Niclas Bernhardsson - 13 juni 2008 11:31

Ja, idag på Lugna Favoriter så pratades det om skrock och vidskepelse eftersom det idag är fredag den 13:e.

Rätt kul samtalsämne men själv har jag 13 som turnummer och tror inte ett dugg på att man kommer ha otur på just den här dagen. Kanske att vissa spänner sig och därigenom gör sig lättare mottaglig eller så är det bara att man uppmärksammar olyckor och dylikt bara för att det är fredag den 13:e.

Nä, lägg nycklarna på bordet, spotta inte om Ni ser en svart katt gå över vägen osv. Oftast så är det bara skrönor som förskönas eller iaf görs om på vägen. Tror Ni t.ex på sju års olycka vid en krossad spegel?

En annan sak som Christian tog upp var att han gjorde ngt extra då han t.ex låste dörren eller slog av kaffebryggaren. Då kom han lättare ihåg det. Men det har ju inget med vidskeplighet att göra. Bara en smart inlärningsprocess, kan jag tycka. När barnen pluggar in svåra ord skall jag nog testa att de får göra något. När de exempelvis skall plugga in ordet "miserables" så får de låtsas slå ngt men missar. Ah, smart va? :-) Då är det nog lättare att komma på ordet. Tack för det, Christian!


Tjejer och packning

Hörde att de hade pratat om hur tjejer packar inför semestern. Christian tyckte att de packade onödigt mycket men fick mothugg att man vet ju aldrig vad som händer. Kan dock hålla med Christian på den punkten. Istället för att stå och fundera vad Ni skall ha på Er under semestern kan Ni väl fundera på det då Ni packar ned. Så mycket kan det väl inte skilja och har man mindre att välja på så tar det dessutom mindre plats och tar mindre tid senare! :-) Och skulle alla i familjen packa lite mycket så får man byta bil...

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se