Alla inlägg under juni 2008

Av Niclas Bernhardsson - 24 juni 2008 22:38

För några dagar sedan blev jag alldeles paff då en person som cyklat Vätternrundan lite fränt frågade om jag försökte ta hans pengar! Grejen är den att jag är ordförande i idrottsföreningen på jobbet och vi har inte kunnat betalat ut pengar på ett tag då vi inte valt kassör efter Årsmötet som dessutom blev uppskjutet. Jag frågade lite förvånat varför jag skulle göra det. Vad han svarade kommer jag, i min förvåning, inte ihåg men sen skulle han dessutom ha 5 lotter till det årliga lotteriet som vi har i samband med Luciafirandet. Grejen är att vi nu har full återbetalning för alla sanktionerade lopp upp till 1000 kronor/lopp och lotterna är bara till för aktiviteter som sektionerna inom föreningen arrangerar. Det är för att pusha på lite. Han hävdade sedan att än den ena och än den andra fick lotter för olika lopp men det dementerade jag. Idag berättade jag att det nu var fritt fram att hämta ut de 1000 kronorna mot uppvisande av kvitto men att kassörtiderna var då och då. Han fräste lite grand och kom tillbaka svärande och skrikandes då kassören inte var på plats. Jisses! Tänk om vi skulle stanna upp hela företaget mellan de tiderna bara för att någon person någon gång i veckan skall ha pengar och det bums! Nä, fy f-n, säger jag! Jag är fortfarande nästan i chock! Hur mycket skall man tåla?


Sen ikväll så hade vi föräldramötet för Felix lag då jag tyckte att vi skulle ordna till lite x-tra matcher för de som är födda år ´97, då de blivit lite (!) åsidosatta (minst sagt!) eftersom laget nu blivit anmälda i en ren ´98-serie. Det gick ju bra och jag lyckade t.o.m avsäga mig den rena lagledarrollen då jag "är ordförande idrottsföreningen, sektionsordförande inom löpar- och skidsektionen, vice ordförande i tennis- samt cykelsektionen. Att jag dessutom är hjälptränare för Tims lag glömde jag att nämna. Men jag skulle ta på mig tränarrollen iaf, det hade jag inget emot. Och det gick väl bra med hela mötet kring det men efter det så började någon att ta upp att det var dålig uppslutning för vissa kringaktiviteter och en person blev i det närmaste utpekat. Det lustiga var den personens försvar. Hon, för det var en hon, skyllde på att hon jobbade heltid, hade 7 barn och dessutom lägger ned tid på barnens Karate, det senare återkom hon rätt ofta till. Tid att göra barn hade hon iaf men inte ens att ringa och tala om att hon inte kunde komma. Sist då Ullis och jag var ute och nattvandrade på stan så var det en av hennes pojkar som drev runt och söp samt orsakade bråk. 13 år... Hm, är det inte typiskt? Och hennes karl jobbade ju också. Det är lite lustigt men tid finns alltid för barnen om man verkligen vill. Jag kommer ihåg då Ullis och jag arbetade 2-skift emot varandra och tränade 8-10 h/vecka. Lägg därtill att vi ändå lade mer tid på barnen, egentligen en omöjlig ekvation om man skall utgå ifrån den gnälliga damen. Tid finns alltid men man får prioritera. Ullis och jag fikade inte direkt på stan med vänner men vi ägnade oss helhjärtat åt barnen och hann ändå träna.

Hursomhelst så var det lite bråkigt och hon fick även några andra på sig som blev irriterade. Här skall vi stötta barnen och så kommer en som skiter i allt.


Jag vill inte gå in mera i detaljer men skönt att få skriva av sig. Laget i sig är störtskönt så kan vi bara få till några matcher till så ser det jätteljust ut. Och den som känner sig utpekad.... får göra det! ;-)

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 23 juni 2008 20:24

Nä, idag så haltade jag lite lätt och var svullen i knät! Det blir definitivt inget Stadslopp för mig på fredag och konditionen var oroväckande dålig också. Tror inte ens att jag orkar jogga 9 km på asfalt heller. Trist men en bra väckarklocka. Förhoppningsvis så har kroppen lite muskelminne så att det inte tar alldeles för lång tid att komma tillbaka. Iofs så har jag en hel del mentalt att jobba med. Det kräver ju en del för att orka med lite tuffare träning och jag ligger efter även på den biten. Ullis är lite sugen på att åka och titta på loppet iaf så vi får se hur det blir.

Bland de roligaste stadslopp som finns! Trosa Stadslopp! www.trosastadslopp.se


Övrigt!

Idag på Lugna Favoriter så pratade Christian om Sex and the City och för mig var det totalt ointressant då jag inte har sett det och heller inte är så sugen.

Jobbet då? Lite smålugnt i början men då jag slutade så såg jag att det tjocknade på med jobb vilket borgar för en inte lika lugn morgondag...

Tog en promenad på kvällen och passade på att besöka min farmor som skall flytta i helgen. Tyvärr så är vi ju på fotbolls-Cup och kan därför inte hjälpa till.

Nu skall Ullis och jag testa lite Yoga! :-) Blir spännande att se hur det går!

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 22 juni 2008 23:05

Eftersom Italien uppvisat sviktande form i det här mästerskapet så trodde jag på en ganska stor seger för det mer formstarka Spanien. Men mästerkap och Spanien verkar inte vara en säker kombination och där är ju de regerande världsmästarna Italien ett säkrare kort.


Första halvlek.

En rätt trist historia som mera liknade gå-fotboll. Dock förstås med några giftiga chanser med fördel för Spanien. Respekten för varandra verkade lite väl stor. Sergio Ramos gick bort sig några gånger och bidrog ändå inte så värst mycket offensivt. Mot vad han brukar alltså.


Andra halvlek.

Lite mera fart och Spanien förbrukade sina 3 byten och Fabregas var väl den som bidrog med mest av de inbytta. David Villa får gult kort för filmning vilket var lite väl hårt då han faktiskt fick en smäll sekunden innan han eventuellt får ytterligare en smäll på foten. Tidigare i matchen borde han nog ha fått en straff också men domare Herbert Fandel gick inte att beveka.


Förlängningen

Nu blev det lite mer fart på Italien som inte verkade vilja gå till straffsparkar. Di Natale gjorde en ful grej då han i en spansk brytning hamnade utanför planen men senare rullade tillbaka in på planen vilket gjorde att domaren blåste av spelet eller om det var spelarna som rullade ut bollen. Riktigt fult och att det inte resulterade i gult kort är en gåta. Publiken hade iaf sin dom klar och buade friskt åt Italienaren en bra stund.


Straffar

Spanien inleder med David Villa!

Spa - Mål! Stensäkert och Buffon åt fel håll! 1-0

Ital - Fabio Grosso och han lägger en relativt hög bredsida i mål! Casillas åt rätt håll men det räcker inte. 1-1

Spa - Säkert i fel hörn för Buffon! Cazorla målskytt! 2-1

Ita - Ingen miss hittills då nr. 10, de Rossi, tar sats men Casillias räddar! Ruggig räddning!

Spa - Senna! Oj, högt och riktigt snyggt i mål! 3-1

Ita - Nu är det press på Camoranesi som skjuter högt i krysset så gott som. 3-2!

Spa - Den spanske skytteligavinnaren, Güiza, missar!!! Oj, vilken spänning! Buffon revanscherar sig eller rättare sagt laget! Spanjoren klarade inte pressen!

Ita - Oj, vad det buas åt Di Natale! Lite nervös sats och Casillias räddar och publiken skriker!

Spa - Fabregas! Sätter han den så vinner Spanien och han sätter den helt otagbart! Jäklar vad skönt! Ursäkta Italien men jag tycker att det är härligt att Spanien gick vidare! Totalt 4-2 men det är ju inte det viktigaste. Själv tippade jag hela 3-1 till Spanien men det var under ordinarie matchtid vilket inte ens var nära! Det blev 0-0 och jag fick 0 poäng. Nu är det bara att hoppas att det inte var ngn i närheten som prickade in en fullpoängare! Ha ha, ser att jag fortfarande ligger i topp men nu är det riktigt jämnt. I ledning från dag 1 men nu är det nära och snart är det över! Måste få in en fullpoängare snart! :-) (www.safiren.nu)  


Som helhet så var det en ganska trist match men ändå med klar fördel för Spanien vilket 26-8 i skott säkert bevisar. Iaf till viss del.

Av Niclas Bernhardsson - 22 juni 2008 22:57

På kvällen så blev det även lite löpning för att prova på knät och det gick väl hyfsat. Faktiskt så var det flåset och vikten som var det mest begränsande. Ullis ville springa ut bland riktig svårsprungen terräng med mycket rötter och skit vilket kanske inte var så smart med mitt knä. Efter ett tag så sprang vi ut på en större grusväg och då gick det lite bättre för mig. I skogen så tror jag att jag spände mig alltför mycket och hängde inte riktigt på Ullis. Sen då jag fick sträcka ut så kunde jag springa på lite mer men flåset var ju inte det bästa så det var ändå lite trist. Men nu vet jag var jag står och det är bara att jobba på.

Vi var ute i drygt 30 minuter och jag fick lägga in lite gåpauser på några ställen.


En bild från tidigare år.

Av Niclas Bernhardsson - 22 juni 2008 17:01

Idag så skulle jag och Ullis ut tidigt på morgonen för en cykeltur men inte kom vi upp i tid inte. Inte efter gårdagen då vi spelade eller rättare sagt sjöng Sing-Start en bit in på natten. Kul!

Men på f.m så drog vi ut på en sväng och det blev kommunrundan iaf och det är dryga 2 mil. Lite småblåsigt men rätt skönt! Emellanåt så drog vi på lite extra men oftast ganska ordinärt pass. Skönt att komma ut!

Ullis ena lillesyrra var här och sov över och tyckte nog att jag blivit lite rund. Ah, tack för den! ;-) Men det var bara ärligt och det är verkligen dags att ta tag i formen. Nu får jag lägga på ett extra kol.


Lägger ut en bild från gammal storform och jo, det är jag på bilden. December ´97! Då vägde jag 72,5 kg och nu ligger vikten på dryga 90 kg. Ikväll skall jag provspringa med Ullis!

Av Niclas Bernhardsson - 22 juni 2008 11:59

Experttips?Det här är de tre senaste s.k experttipsen på Aftonbladet.se! Ibland så undrar man om inte apan Ola är bättre på att hitta vinnarna? ;-)

Christopher Berg: Holland leder i halvtid Expert Berg ger er sitt EM-spellarm i kväll (2008-06-21)

Christopher Berg: Kroatien krossar Turkiet Expert Berg ger er sitt EM-spellarm i kväll (2008-06-20)

Experterna eniga: Holland går till semi Följ duellen Kåmark vs Strömberg – varje dag under hela EM-festen (2008-06-20)


Det är lätt att vara efterklok. Det kanske fanns en anledning till att Sverige hade så svårt mot ryssarna och likafullt så borde man inte ha räknat bort Turkiet så lätt... Ja, ja... Någon gång skall man väl lära sig...

Av Niclas Bernhardsson - 22 juni 2008 00:35

Skall inte ryssarnas framgång ta slut! Först så var det VM i ishockey och sedan Eurovision Song Contest! En lite halvt medial, iaf så verkar det vara hans vilja att vara det, sade att han vaknade 3 dagar innan Hockey-VM och hade drömt att att Ryssland vann guld och nu hade han även vaknat 3 dagar innan fotbolls-EM! Hm, vad skall man tro? Givetvis så trodde jag mera på Holland och tippade 3-1 men jag undrar om inte den tragiska händelsen, med Boulahrouz för tidigt födda barn som dog för knappa veckan sedan, påverkade hela laget. Hur som helst så spelade de inte med samma glöd som tidigare men hade ett par klara målchanser som man dock inte tog tillvara på.

Det var inte den bästa av matcher, det mest sevärda stod ryssarna för och främst mästerskapets lilla trollkarl, Arsjavin, och förstås även den fysiska eleganten, Pavljutjenko.


1-1 efter full tid och sedan förlängning där van Nistelroy led av krampkänningar på slutet men Holland hade gjort sina tre byten. Dramatik verkar iaf inte saknas i det här mästerskapet. Och förstås kul med nya länder som sticker upp. Ryssarna sänkte holländarna med 2 mål i den andra förlängninskvarten och jag inkasserade blott ett poäng för rätt antal mål för Holland...


Fortfarande ligger jag i topp men nu kan det gå hur som helst!


www.safiren.nu 

Av Niclas Bernhardsson - 20 juni 2008 22:56

I händelsernas centrum!

Idag så velade jag länge huruvid jag skulle ha 1,2 eller 3-0 till Kroatien mot Turkiet men jag tippade till slut 2-0 och det är det som skall gälla efter ordinarie tid. Det var en rätt stängd tillställning med några riktigt klara målchanser för främst kroaterna men mot slutet så blev det väldigt försiktigt. Och Turkiets reservmålvakt, Rüstü, räddade kvar laget vid flera gånger. Dock så gjorde hans matchovana att han även var orsaken till ett par stycken farligheter. 0-0 var resultatet vid slutet av ordinarie matchtid men i förlängningen så händer det mera.


Matchen går till förlängning!

Den första förlängningskvarten ägdes utav Turkiet som faktiskt nu har greppet!

Kanske har Kroatien drabbats av försiktighet då de inför matchen var favoriter och då de inte gjorde mål på sina chanser så känner de lite maktlöshet. De gula korten har haglat friskt över det turkiska laget som inför en eventuell semifinal får ställa över 5 spelare och flera andra är skadade.


Den andra förlängningskvarten då?

Den känns lite mera jämn och känslan av att varje situation är oerhört viktig är påtaglig! Nu är det trötta spelare på plan och mer risk för ett individuellt misstag. Snart slut även på den adnra förlängningskvarten och det har absolut varit mera chanser i förlängningen än under hela den ordinarie speltiden fast kanske inte det bästa av skönspel iofs.


Mål!

Oj, oj, oj! Vilken grej! Kroatione ger allt i en kontring och Rüstü går ut fel på en boll och blir överspelad. Bra jobbat av kroaten som får in bollen och givetvis så är det den kroatiska stjärnan Modríc som överlistar den stackars målvakten. 1-0!


Oväntad replik!

Nej, det finns ju inte! Turkiet är ju helt sjukt grymma! De har ju lyckats vända varenda match och nu känner sig nog kroaterna helt körda! De gör mål! De gör f-n i mig mål! Det här är som den värsta sagan! Disney, köp rättigheterna för det här är ju bara för mycket! 1-1, och skottet går alltså av i samma sekund som förlängningstiden går ut!

Turkarna har inget att förlora nu! Nu väntar straffar! Håll i Er! Hur spännande kan det bli? Förbundskaptenen för Kroatien, Bilíc tror inte sina ögon och nu måste han mobilisera ny kraft i sina spelare.


Straffar!

Kro - Miss. Modríc bränner sin straff, skjuter utanför!

Tur - Mål! Lite turligt under målvakten!

Kro - Mål! Srna sätter den säkert!

Tur - Mål! Nr. 9, helt perfekt!

Kro - 20-åring som får pressen på sig och han.... missar!!!!

Klar fördel för Turkiet nu!

Tur - 3-1 till Turkiet nu då turken sätter den också!

Kro - Måste sätta den. All press på den stackars kroaten och han... missar eller rättare sagt så räddar Rüstü! Oj, oj, oj!


Ja, vad säger man! Finns det bättre sätt att uppleva en midsommarafton på? Skulle väl vara om man fått byta ut Turkiet mot Sverige då förstås! ;-)

Nu är de så nedslagna så det finns inte och förstås gränslös glädje hos turkarna! Men all heder åt den kroatiska publiken som hyllade sin spelare! Trots allt så motsvarade inte Kroatien mina förväntningar men nu har ju Turkiet överraskat i match efter match! Hur många liv har de egentligen? Helt sjukt! Pust!

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se