Alla inlägg under maj 2008

Av Niclas Bernhardsson - 17 maj 2008 11:14

Jag hann ju knappt skriva något om rehaben då jag blev avbruten! :-)


I morse så kämpade jag mig igenom hela programmet och det var precis så att jag klarade av det innan krampen tog över. Men det är viktigt att kämpa med rehaben eftersom stelheten gör att det tar längre tid. Jag har också dragit ned rejält med Citodon-tabletterna vilket gör att man också blir lite klarare i huvudet, det i sin tur gör väl att man slipper rätta alla stavfel hela tiden.

Av Niclas Bernhardsson - 17 maj 2008 10:56

Fick ju kryckor igår men det är knappt så att jag behöver dem längre. Imorgon skall man ju iväg på SN-bollen och då kan det ju vara bra att avlasta knät lite samt att visa att man är skadad. Det sista jag vill ha är ett barn som springer i full fart in i sidan på mig! :-) Och ryktena på Ullis Vårfest slutade aldrig att ta slut, det var alltså någon person som hade sett bröderna Rongedahl men till slut när artisten presenterades så var det Benjamin Wahlgren som äntrade scenen och han i sin tur presenterade sin mer kända, iaf för mig, mamma Pernilla! Sen var det slut på familjebandet men det fortsatte i musikalledet med Niclas Andersson som visst var riktigt bra.

Här hemma i barnvaktsväg så gick det väl hyfsat men man var ju inte så rolig då man inte orkade göra något. Oliver och Felix somnade så sött tillsammans i sängen.

Av Niclas Bernhardsson - 16 maj 2008 21:58

http://www.vk.se/Article.jsp?article=188099


Det som är mest förvånande är att vissa verkar försvara kvinnans beteende.


Och här kan vi se många stavningar av ett av de bästa muskelframdrivande fordon som finns men det stavas cykel och inget annat! :-)


Blir det en krasch och bussen börjar brinna så är det inte så roligt om den där cykeln låg ivägen för någon stackare som då inte kom ut i tid. Att följa reglementet får aldrig göra att man far illa!


Men det var värst vad det var infekterat i den där inläggstråden, det verkar som det ligger mera bakom. Vad är det vi inte vet egentligen?


Och här får vi veta att cykeln är 5 år men jag antar att skribenten syftar på barnet! :-)


Asch, nu blev jag nyfiken! Vad tror Ni egentligen?

Av Niclas Bernhardsson - 16 maj 2008 21:31

Transan var ju inte så rolig och inte heller, den iofs talangfulla, familjen Hellgren. Fast ändå sju resor bättre. De duktiga killarna från Götet var ju helt okey men själva frontmannen missade ju lite och det drog ned. Jonglören var ju helt okey men ändå inget märkvärdigt, han fångade dock juryn. Att jonglera nedåt eller mot vägg är ju inget svårare än uppåt, prova själv. Det är faktiskt lite lättare men kräver förstås lite träning som allting annat. Den som imponerade mest som vanligt var förstås lilla Sara, hon kommer bli grym, utstrålning har hon också.

Vad som är värre är att mitt lilla Gudbarn börjar bli lite less och tycker att det är lite småtråkigt! :-) Fast nu ritar Felix och han, skönt! Jag skall nog försöka bädda iordning och rigga upp den lilla DVD´n med någon skön film. Har jag tur så kan jag se lite på Carina Berg då Felix och lilla Oliver, som han heter, ser på film.


Btw så är det Rongedahl som skall uppträda på festen som Ullis är på. Se tidigare inlägg.

Av Niclas Bernhardsson - 16 maj 2008 19:52

Ullis är på Vårfest med sitt jobb och jag är lite avis, om jag skall vara avundsjuk. De brukar alltid ha någon känd artist som är där och uppträder och som vanligt så har det gissats vilt och min lilla gissning är att det är Sonja Alldén. Jag hoppas de har kul iaf, själv är jag barnvakt åt mitt lilla Gudbarn som är en riktig liten spellevink! :-)

Men det går bra och det värsta har helt klart släppt med knät men jag är fortfarande grymt svullen. Pratade med en duktig löpare nyss som kom utanför i sin bil och han var på väg att springa Göteborgsvarvet. En duktig kille som har 1.22 som pers på halvan och där ligger man i lä. Lycka till imorgon, Mackan! Jag passade på att visa honom mitt fina knä så var det någon annan som såg när jag drog ned byxorna på gatan så ber jag om ursäkt! ;-)

Men nu är det snart Talang och jag har faktiskt missat det ett par gånger nu. Barnen har tagit ned dricka och lite godis och nu är det mig de väntar på. Den duktiga kort-killen, Seth, skall visst vara med idag igen, kul!

Hörs senare!

Av Niclas Bernhardsson - 16 maj 2008 12:31

Sjukgymnastiken gick inte så bra faktiskt. Att böja benet så mycket som det gick var inte det lättaste. Det stramade alldeles för mycket och jag vet inte om det är själva plasten som stramar eller om det är knät, lite obehagligt faktiskt.

Sen skulle man spänna knät så mycket som det går men då senan bakom knät är inflammerad och eller blir anspänd av svullnaden så gör även det rätt ont så det funkade inte så bra det heller. Skulle jag vara en tycka-synd-om-mig-person nu så skulle jag skriva att jag var värdelös! :-) Men jag är bara lite dålig! ;-)

Avslutningsvis så skulle jag linda ihop ett badlakan, en större handduk fick duga fint, och lägga under knävecket och sen köra lite benspark i luften. Ja, det funkade ju men det är knappt så att jag orkar spänna benmusklerna. Det gjorde jag iaf 10 stycken med 5 sekunders anspänning på varje. Ikväll så tar jag hjälp av Ullis som får hjälpa mig lite.

Av Niclas Bernhardsson - 16 maj 2008 10:51

Så kommer då dagens lägesrapport från slöa mig, jo jag känner mig faktiskt slö. Man ligger mest i sängen och antingen sover eller så kikar man på nätet. Tack för bärbara datorer! :-) Ett stort tack till min kära fru, Ullis, som tar hand om allt. Nu på morgonen så kämpade jag mig, nåja, det gick lite lättare att gå idag, ut till köket för att fixa lite frukost och kaffe. Frukosten tog jag på stående fot, man stödjer sig lite x-tra på det friska benet, sen haltade jag mig bort till sängen igen och nu med pappret jag fick med mig från Artro Clinic.


Sjukgymnastik

Ser att jag skulle varit igång med sjukgymnastiken redan dagen efter operationen och att man normalt inte skall behöva kryckor, det är visst bara bra att försöka stödja normalt på knät. Men jag ser nu att hela benet är rejält svullet och jag går stödjer ju inte normalt nu så lite avlastning blir nog bra - Ah, nu kom mamma med ett par kryckor som hon lämnade av, det blev ju en klart bättre gång - tack för det!

"Hemövningarna" skulle visst ha påbörjats redan dagen efter men igår var jag ju inte riktigt människa så det är väl olika från person till person. Det är också bra att böja och sträcka i fotleden och det är ju inte så svårt, rätt skönt också för den delen. Nåja, det är lite övningar som jag skall köra. Det kommer jag att börja med på direkten.


Besökare

Ser att jag haft över hundra unika besökare igår, vilket är kul! Hoppas att Ni gillar det jag skriver. I samband med skadan så får jag väl blanda upp det med lite annat så att det inte bara blir tråkig och trist läsning om mitt knä. Idag skall jag förresten vara barnvakt, det kan vara en nog så spännande sak med tanke på mitt... öh, knä...


Om skrivandet

Jag gillar att skriva och ser upp till dem eller rättare sagt gillar dem som kan skriva så att man verkligen lever sig in i texten. Själv så brottas jag ofta med att jag drar ut på texten lite för mycket, Vill Ni se ett exempel? Ok! Som nu då jag liksom inte kommer till punkt och börjar dra in alltför många saker som liksom inte hjälper texten eller skall vi säga förklarar hur det förhåller sig. Jag vill bli övertydlig på ngt sätt och skriver om samma saker på flera sätt.... Aha, Ni har förstått? Bra! :-) En av mina favortiförfattare är faktiskt Jean Auel som kan få en lång text att kännas kort - just på grund av att man lever sig in i berättelsen.

Jag pratade med mamma igår - per telefon - och tänkte att hon kunde se på mitt knä på nätet så jag uppgav min bloggadress. Hon fastnade direkt i min text och tyckte att jag skulle skriva en bok. Mammor är alltid så snälla! :-) Fast det är inte alltid söner - fniss! Det tog ju en kvart innan jag kunde få dem, mamma och hennes man, att se bilden på nätet! :-)

Jag har faktiskt flera gånger börjat att skriva för en bok men det är ju inte något man gör i en handvändning, det kräver ju en hel del. Så det har oftast runnit ut i sanden och vad skall det handla om? Nä, jag håller mig nog till min låtar, det är nog så jobbigt! Och där kan man aldrig bestämma sig för när man skall skriva, det måste komma till en. Det är lite lustigt men kommer det inte bra textrader i huvudet på en gång så kan man ofta lägga ned ett tag. Sen - pang - då man minst anar det så smäller det till. Men nu har tiden börjat dra iväg utan att vi ens fått ned något på ett tag. Och vi, det är jag som står för själva texten och musiken och så en kille som, med sina instrument och studio, skall sy ihop det.


Världen - vad har hänt?

Och så en liten titt på lite spännande som hänt i världen...


Sörenstam

Annika Sörenstam skall sluta och börjar spela drömgolf. Hör det ihop? Vem vet och varför sluta då man är på topp? Där råder det delade meningar men jag förstår inte varför man inte skall fortsätta att spela om man tycker det är roligt. Vissa menar att man förlorar lite i trovärdighet eller något fast där håller jag inte riktigt med. Man kan ju iofs jämföra Björn Borg och Ingemar Stenmark fast håller man upp en längre tid så blir det svårt att komma igen. Tänk om Henke Larsson skulle lagt av tvärt istället för att ha gått till Helsingborg, då skulle vi aldrig ha fått se honom i kommande EM. Men i Sörenstams fall så är hon nog lite mätt, det krävs ju ändå en hel del för att hålla sig i toppen men verkar en sten ha fallit från hennes bröst. Det är nog inte heller så många som verkligen förstår vilken fysik den kvinnan har. Undrar vad hon skulle dra milen på?

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/golf/article2482087.ab


Man City

Svennis stod för trygghet och Thaksin Shinawatra står nu för total kaos och otrygghet. Inte mycket till lagkänsla kvar i det laget efter att han fått härja fritt. Nu riskerar alla och jag menar ALLA spelarna och förstås Svennis att få sparken. Lycka till den som skall bygga upp ett konkurrentkraftigt lag i Premier League med helt nya spelare. Det spelar nog ingen roll om det är världsspelare hela bunten som Thaksin får ihop, det är numera ett sjunkande skepp och vilka vill heja på ett lag som inte har några profiler kvar.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/england/article2482086.ab


Zlatan

Det har väl inte hänt så mycket kring Zlatan och jag var egentligen på gång att börja blogga om C. Ronaldos eventuella flytt till Real Madrid men då jag är sjukt såld på Zlatan så får det bli lite om honom istället!

Visst är det försåeligt att man är lite orolig att han inte är matchtränad men han är nog så fokuserad på EM så det är därför som han inte riskerat någonting ännu, dvs kommit igång med matcher för tidigt och Inter hade ju slagläge inför Titeln men de har ju inte lyckats förvalta det. Och det är ju skillnad på exempelvis Zlatan och Ljungbergs roller i landslaget.  Jag skulle tippa att Zlatan får hoppa in i helgen, gissa om han blir kung om han går in och avgör på slutet! He he, drömma får man ju...

Av Niclas Bernhardsson - 15 maj 2008 19:54

Några kanske undrar hur det står till med mig efter operationen och det första jag kan säga är att jag är trött! Idag så har jag sett att jag haft många felstavningar och gått in och rättat här och där. Man blir lite flummig av Citodon, det är helt klart. Och idag har jag faktiskt bara legat i sängen med undantag för att gått upp för att äta mat samt, gå på toaletten samt släppa in Felix som kom från skolan. Mådde rätt dåligt i morse då jag hade för lite mat i magen då jag stoppade i mig smärtstillande men det gick över vid lunchtiden ungefär. Småhaltar mig fram, imorgon så kommer min mamma med ett par kryckor är det tänkt. Leta fram ett par kryckor skulle även en jobbarkompis till Ullis göra så förhoppningsvis så kommer det att skakas fram ett par. I värsta fall så får jag väl ringa ned till Hjälpmedelscentralen, eller vad det nu heter. Och presentera mig som Göte Kurt Hjalmar och rösten behöver jag inte förställa så mycket då jag äter medicin, det låter så grötigt och gammalt när jag försöker säga något. He he, skojar lite med Er bara, förhoppningsvis så låter de även yngre förmågor få använda hjälpmedel och ålder är ju relativt. I idrottsvärlden så är man ju enormt gammal då man är över 30 år, typ redan klar för hemmet. Stackars Henke Larsson är ju hela 36 år och kommer bli historisk på både det ena och det andra sättet nu i sommar då EM stundar.


Lite förhastat

Får väl erkänna att modellen jag pekade ut i mitt förra inlägg inte var så ytlig som jag först antog men ändå så står hon för fel ideal enligt mig. Bröstimplantat borde vara förbjudet, tycker jag. Men för de som verkligen behöver det då, typ de som inte har några bröst. Fast då skulle det ju inte heller bli så mycket fokusering på dem (som inte har några bröst) då det blir en sundare syn. Det är ju som om en kille har bicepsimplantat eller för all del bröstimplantat, det är ju löjligt. Stoppar de in strumpor i kalsongerna också?

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards