Alla inlägg under maj 2008

Av Niclas Bernhardsson - 25 maj 2008 22:34

Vad får man ut med att visa upp sina innersta tankar för hela Sverige? Är allt ett spel, har man verkligen tänkt på vad det kan få för konsekvenser? Det är så mycket som inte bara är svart och vitt här i världen men här så betyder långvarig vänskap inte ett skvatt.

Idag såg jag för första gången ett helt program och det jag slogs av var att det var ganska känslokalla personer som sitter där, det kanske är en förutsättning för att överhuvudtaget vara med. Vilken normal person skulle kunna sitta och säga att man fantiserar om frugans bästa väninna eller vad det nu kan vara. Eller som ikväll att basunera ut att man haft en dålig uppväxt. Pappans reaktion var ju ganska hemsk, han bara applåderade åt att dottern svarade rätt! Det var inte mycket i det minspelet som visade på ånger eller ledsamhet, kanske var det en flykt. Ett sätt att förtränga.

Nä, det här mår man lite illa av, fram för gamla hederliga och skojsiga Oldsbergs-program istället! :-) Får väl ändå tillstå att kvinnan som var med ändå visade känslor men konstigt vore det ju annars. Och sitta och fundera på om man vet namnen på de man haft sex med! Jisses! Det här var ytterligare en nivå på freaky-show! Jag menar, hon hade ju ändå varit tillsammans med sin kille i 22 år och måste alltså varit ganska ung då de blev ihop. Det märks nog att jag är lite upprörd. Och hon skulle kunna tänka sig att vara otrogen om det inte skulle kunna upptäckas men vill ändå gifta sig... 300 000 kronor, det var visst rekordmycket men jag undrar om hon nu tycker att det var värt att bli totalt utlämnad?

Nä, nog från mig!

Av Niclas Bernhardsson - 25 maj 2008 09:51

He he, hittade en rolig sida som skall värdera hur mycket ens blogg är värd. Jag skrev in min adress och fick veta att min blogg värderades till knappa 20 000 kronor. Det lät ju roligt men det enda den utgår ifrån är förstås antal läsare och så. Men det är förstås roligt, men man får ta det med en nypa salt, om man kan påverka världen till det bättre. Det är min övertygelse om att allt vi gör påverkar, många bäckar små... Idag så skall vi iaf uppvakta våra fina mammor, det är de verkligen värda! Och nu, när så många följer mig (he he), så tycker jag att vi, i den farliga anorektikertiden vi lever i nu, köper henne lite smarrig choklad! :-)


Denna blogg är värd 19 817 kr
Av Niclas Bernhardsson - 25 maj 2008 09:15

Det var ju en rolig avslutning ifrån Sverige! Att skämta till det då vi slickade såren, kunde inte bli bättre! :-) Alltså, nu var jag inte ironisk ifall Ni nu trodde det!

Men att låten, Hero, ändå var rätt bra kunde vi dock se på poängen från Malta, de har alltid varit ganska oberoende. Tack, Malta och Björn! Ni räddade säkerligen efterfesten för Charlotte, nu har jag ju iofs inte spanat in dagens rapporter. Hon kanske var sjövild och tog struptag på Finlands basist i ren frustration! :-0 He he..

Så kom igen, Svante! Vanten, oh förlåt, handsken är kastad! Det här systemet är så grymt orättvist, skall det vara tävling på lika villkor så måste hela röstningsförfarandet göras om. Att det skall vara så svårt att förstå. Som det är nu så kan man ju även tänkas att man INTE vill rösta på den låt som man egentligen tycker är bäst bara för att gynna ens eget land men framförallt så röstar ju utvandrande på sina egna hemländer vilket gör att länder som haft en stor utvandring gynnas. Kan måhända var ädelt i sin tanke men nu handlar det ju om musik. Vad tycker Ni? Införa oberoende jurygrupper igen?

Av Niclas Bernhardsson - 24 maj 2008 23:25

He he, det är ju så typiskt! Fast "Hero" var ju inte så sjukt bra som många tyckte. Nä, det här funkar inte längre. Det är ju inte så kul att tävla i något som man inte längre kan vinna. Skall det inte handla om att kora den bästa Schlager.... oh, förlåt... den bästa låten? Det är väl bara vi i Sverige som lever kvar i Schlagergenren, eller? Fast många länder kör ju med fina Schlagerlåtar.

Nä, länge leve Melodifestivalen, det andra får vi diskutera.... Iaf hur man skall värdera låtarna.

Av Niclas Bernhardsson - 24 maj 2008 23:00

Roligare än på länge, det var väl en bra sammanfattning? Tyckte faktiskt att det var en hel del bra idag eller skall vi säga ikväll.

T.om Bosnien Herzegovina var bra med sin halvt sjuka show och det går ju inte att undvika att ryckas med i E-type-inspirerade "This Is My Life" som Island bidrog med. Men vad tyckte jag då om svenska Hero? Jo, det vet Ni ju innan men hur var framförandet nu? Helt perfekt med extra inlevelse, det gick inte att göra det bättre men frågan är om det räcker. Jag tror som sagt var att det är annat som spelar in nu. Levererar ett land som Ryssland så är det nog kört fast det gjorde de ju även förra året och Serbien vann då. Hmm, snart skall röstningen var klar och det är fortfarande ovisst men om jag får gissa så blir det.... Ukraina! Inte lika bra som Sverige men landet plockar mer röster på grund av sin placering. Eller så vinner Serbien igen fast låten var lite tråkig, precis som förra året iofs.


Övriga ljuspunkter var:

Norge - fint och vackert men räcker det?

Armenien - lite oväntat men en bra schlagerrefräng med Qele, qele

Israel - jeesus! Trodde att det var en tjej först. Och stort spann på rösten, den gillade jag.

Azerbajdzan - Ah, måste ta med den. Bra show men kanske klen låt om vi bortser från de fina tonerna

Grekland - den måste nämnas. En solklar pop-hit men funkar den här?


Bottennapp:

Tyskland - tar man inte det här på allvar. Skall det här vara en etablerad popgrupp?

Portugal - tråkigt var ordet

Spanien - bland det sämsta jag hört!

Av Niclas Bernhardsson - 24 maj 2008 18:10

Igår kväll blev vi bjudna till brorsan och hans fru och det var trevligt men man orkade inte vara uppe så länge. Tog ett glas vin och öl. Det tyckte jag fick räcka så här i slutet av Voltaren-kuren. Men jag ville se klart på Carina Berg som, det har jag nämnt förut, är sjukt kul. Undrar om det inte var mitt inlägg om just Carina som fick min inläggsräknare att explodera! Det droppade nästan in 250 unika besökare igår och jag ligger redan på runt 100 idag, trots att jag ännu inte skrivit ett endaste inlägg. Men nog om det. Idag var det bara att hoppa upp och först skulle jag och Ullis stå i kiosken på "Vallen" och då det passet var klart så hann vi se Tims match, iaf nästan hela. Sen var det full fart för att stå i Bingokiosken då vi skulle stå där i 2 timmar men det var ju rena floppen. Bingolotto verkar dödsdömt! Vi stod alltså där i 2 timmar och sålde inte en enda Bingolott! Fast ikväll skall en bekant vara med, det kanske kan locka en att titta iaf. Det är ett bra koncept men verkar uttjatat, kanske dags för något nytt!?


Sen drog vi hem och tog en fika tillsammans med Inger som kom med lite gräddglass och mumsiga hallon, sämre fika har man ju ätit!

Direkt på det så fick jag för mig att ta bort takboxen och tvätta bilen och så fick det bli. Avslutade med att vattna planteringen, Ni vet på framsidan av huset - bilder finns under just "Bilder".  Träffade en granne och vi började prata om allt ifrån doping till Eurovision Song Contest! Ah, antingen var han riktigt snäll eller så gillade han också att argumentera, kul var det iaf och han höll med mig om allting. Typ livstids avstängning, ja inte om man sjunger fel ton utan då handlar det förstås om doping, he he.

Men nog från mig nu, glöm inte att kommentera! Säkerligen så kan jag inte hålla mig ifrån att kommentera Eurovision Song Contest lite senare. Jag har ju varit rätt bestämd att vårat öde att inte kunna vinna är bergsäkert men kanske, kanske att jag börjar vackla... Vi har ju fått med alla nordiska länder och Charlotte har ju gjort ett gediget PR-arbete inför tävlingen. Men men, stay tuned!

Av Niclas Bernhardsson - 23 maj 2008 21:15

Tjejen som sjöng var förstås inte dålig men idag kommer kortkillen Seth och den unge pianokillen David Fang att gå vidare, de kändes klart bäst.

Seth är ju sjukt bra och man häpnas, hur gör han? Han fick lite kritik mot stockholmsdialekten men vad f-n, han är ju stockholmare! :-)

David Fang missade väl lite grand men man är ju ingen expert på området men jag tyckte väl att det inte var helt perfekt. Nu var det ju ett tag sedan jag hörde det där stycket så jag kan ha fel. Men det räckte för att övertyga mig iaf.

Av Niclas Bernhardsson - 23 maj 2008 13:01

Knät! 

Åsiktsmaskinen Niclas, dvs jag själv, har ju varit i full gång men inte skrivit så mycket om hur det är med mig själv efter skadan. Nu har det gått en dryg vecka och allt blir hela tiden bättre men jag blir rätt trött i benen efter ett tag och vinklar jag benet lite för mycket så är det som små knivar som trycks in. Det kanske är helt normalt, blir det inte bättre så får jag säga till.


Hundvakt

Imorse kom mamma med en hund, då jag lovat att vara hundvakt. Det passar bra då jag är hemma och inte har alltför mycket att göra. Men nu har jag faktiskt klippt av häcken, utåt gatan, ganska rejält då grannen också har gjort det. Under åren har ju häcken växt ut mot solsidan och nu passade vi på att jämna till den. Det ser rätt hemskt ut nu då den är rätt kal men det skall väl fixa till sig, tycker man!

Kajsa, som hunden heter, skällde friskt då det kom andra hundar och gick utanför tomten medan jag klippte häcken. Grannen passade på att jämna till sin samtidigt.

Nu verkar Kajsa dessutom ha lugnat ned sig och ligger och sover lite i hallen, skönt!


Besökare!

Ser att jag nu har fått rekord i antal besökare och gårdagens rekord på 118 besökare ser ut att med lätthet slås idag. Att få många besökare är iofs inte så svårt, att behålla dem är en annan sak. Skriv gärna hur Ni upplever bloggen. Tycker Ni att det är bättre att jag delar upp olika ämnen i olika inlägg eller skall det packas ihop? I framtiden så hoppas jag att det kommer att stå mycket om min träning men även om lite annat som intresserar mig. Och har Ni inte röstat så rösta! Ju mera folk som röstar - desto mer sanningsenlig blir omröstningen! :-)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards