Alla inlägg under april 2008

Av Niclas Bernhardsson - 23 april 2008 00:11

Äntligen var man klar för dagen, det skulle bli skönt med en dusch men inte fanns det några rena handdukar. En var snäll och lånade ut sin men den var ju inte ren så då hoppade jag. Tänkte att jag tar en dusch när jag kommer hem. Går ut och slås av hur kallt det är. Jag har dessutom ingen jacka på mig, termometern visar på +1 grad men det känns kallare.

Vissa får skrapa sina bilar men jag står lite under en buske så på min ruta är det rent. Och inte glömde jag bort att jag tog bil till jobbet heller, det gjorde jag ju för ett tag sedan! :-) Jag hade förstås tänkt att gå idag men jag blev lite sen då jag hade så mycket jag var tvungen att göra. Imorgon skall jag dessutom träna Felix lag inför SN-Bollen och mamma ville ha hjälp. Kan man klona sig själv? :-0

Asch, sitter nu i sängen med datorn och jag skippar duschen. Jag har ju faktiskt duschat efter min långpass idag. Fast det är alltid skönt att duscha efter jobbet och speciellt precis innan man kryper ned i sängen...

Har drömt mycket roligt på slutet, det är nästan så att man längtar att få sig en ny historia till livs! :-) Styr man sina drömmar, tror Ni? På sätt och vis så gör man nog det, speciellt då man börjar vakna. Det kanske är reflektioner på det man upplevt under dagarna. Det som man inte förstår eller har hunnit bearbeta fixas till i drömmarna senare kanske kombinerat med lite fantasifulla inslag.

Fast nu har jag fabulerat klart för idag!

Av Niclas Bernhardsson - 22 april 2008 12:28

Kikade lite på listan av vad som skall göras idag....


* Hänga tvätt

* Leda pausgympan på jobbet kl. 09:15

* Sätta in pengarna till SN-Bollen för två lag

* Ringa och kolla med en förälder om denne kan leda ett lag

* Fixa en faktura på 13 st. pedometrar

* Bokföra skor som en kund köpt

* Fixa Ullis pappas dator

* Kolla upp om jag kan starta upp ett nytta lag i ngn serie (Felix lag)

* Skicka energipulver till en kund

* Betala några lådor på jobbet som jag köpte igår

* Betala in lite till en som fyller 50 år på jobbet

* Pumpa Ullis boll!?


... och vad har jag hunnit med?


Drog mig upp ur sängen och hastade i mig lite käk, sedan drog jag bort till jobbet för att leda gympan men ingen verkar intresserad av ngn "gummibandsträning" i värmen... Nåja, det gör mig inget, jag hade iaf varit där fast lite trist är det ju ändå. Tog mig lite kaffe och slängde några ord med mattanterna.

Sedan drog jag på mig mina Powerslides igen och började staka och skata mig bort till Västerljund för att fixa med datorn. En katt ville in då jag öppnade dörren och jag förmodar att det var deras, så de släppte jag in. Sen kollade jag datorn och den hade ju varit fel avstängd så efter att ha kört en normal uppstart så funkade den. Lämnade en hälsning på skärmsläckaren! He he.

Sen drog jag igen och katten ville inte vara själv så den släppte jag ut igen. Iväg och nu körde jag hela vägen runt, alltså genom Trosa också. Så den blev en tur på ca. 25 km idag, inte illa. Visserligen med några stopp här och där men ändå!

Kom hem och svarade på lite mail och fixade lite krubb.

Skall försöka få i mig lite kaffe och samtidigt pumpa upp Pilates-bollen. Mat till jobbet har jag ingen men jag tar väl med mig en soppa, det blir nog bra och jag kanske kan gå ned några hekot på köpet! :-) På vägen så skall jag skicka iväg energipulvret och eventuellt också hinna slänga in pengarna för SN-Bollen. Det lutar åt att jag får betala in imorgon men snart är det försent och då lär man bli lynchad! :-0


Nåja, nu stressar vi ned och andas lugnt! :-D *ler ansträngt*


Får jag lite tid över ikväll så hinner jag nog fixa lite från jobbet. Bäst att tillägga att det inte går ut över jobbet, man vet ju aldrig om ngn chef läser! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 21 april 2008 12:38

Ah, skall folk vilja läsa min blogg så är det dags att skriva ngt tänkvärt igen. Men det är ju det normala livet man vill läsa om och ngt kul som händer idag är att Ullis och Felix har en heldag tillsammans i Sthlm. Kul, mor och son och dessutom shoppinggalna bägge två - hur skall det här sluta!? Felix vill ha sådan är skor med hjul på, verkar livsfarligt med kul. Undrar om det är så lätt som det visas på reklamen? :-)


Tänkvärt då? Ni som missade Insider nu i veckan såg väl reprisen igår? Usch, jag finner inga ord. Aschberg och co. verkar göra ett bra jobb. De som blir drabbade verkar tycka att det är tv som vinklar men det finns liksom inga ursäkter för det en del personer har gjort. Då går det liksom inte att skylla på hur man vinklar programmet. Robert Aschberg är bra, tycker jag.


Men nu väntar snart jobbet, skall röja upp det sista och sen börja bege mig dit. Jag har faktiskt ett ganska schysst jobb, det är en hel del som är avundsjuka på mig. Så man borde inte klaga men jag känner ett sug efter ngt mer, jag vill utveckla mig. Har man stått på samma ställe i typ 10 år så finns risken att man tröttnar.


Förkylningen är bättre, känner nästan ingenting nu. Dock lite huvudvärk, det är väl sviterna som sitter i. Hinner inte fixa mat till jobbet bara, undrar om inte Ullis har lust att köra bort med lite käk. *please* Puss! :-)


Formen då? Nja, har inte hunnit/vågat (?) kolla på ett tag men jag har fått höra att jag verkat gått ned i vikt. Kul!


Nä, nog för nu! Ha det bra och var rädda om Er!


Vart har räknare tagit vägen förresten?

Av Niclas Bernhardsson - 20 april 2008 22:37

Var uppe tidigt i morse och drack lite Kan-Yang sen direkt tillbaka till sängen. Vaknade till av att Ullis gick upp för att motionera men jag kände av att halsen var inte vad den borde så jag sov vidare. Sen sov jag nog till 10 halv 11 någonting, Ullis sade att huset var fullt av folk så det var bara att masa sig upp. Ullis hade varit och sprungit på elljusspåret och vara sen i full gång med att fixa i trädgården. Jag började då att fixa upp min vatttenslangssamlare, eller vad man nu kallar den. Ni vet en sådan där trissa där man kan rulla upp slangen. Jag fick den då jag fyllde 35 år så det var på tiden att jag monterade upp den. Kan tyckas slött av mig men eftersom huset i sig självt gjorde monteringen svår så ingick lite (!) betänketid!


Till slut så lyckades jag efter lite trassel. Efter det så gick jag på ett träd som jag började "frisera till". Jag brukar alltid klippa ned träden lite grand men nu var det nog 2 år sedan sist. Ett träd blev helt klart och så klippte jag ned en buske, fråga mig inte vad den heter bara! Den har stått där i dryga 40 år så rotsystemet lär vara rätt grovt... Jag började iaf att gräva upp och känna på den lite. Får väl köpa mig en billig yxa och hugga lite på den.


Köpte mig lite honung ikväll och har tagit mig några skedar. Ullis tycker att jag är så äcklig som kan sittar och slörpa i mig en stor sked honung. He he, det är väl sockersuget...

Av Niclas Bernhardsson - 19 april 2008 22:13

Asch, nu börjar jag få ont i halsen. Vi har varit barnvakt åt två av barnens kusiner och bägge två var visst lite krassliga. Fast det behöver ju inte vara dem som har smittat mig, jag har ju varit lite från och till ett bra tag nu. Jag hade tänkt att köra en cykeltur idag men det bidde inget av det. Iställer så har vi röjt i garaget och flyttat tv-apparater. Vi fick en tv av brorsan så vi flyttade ned Felix lite mindre tv till gymmet istället. Där satte vi upp ett väggstativ och satte den på. Rätt bra då man springer på bandet. Det är nästan så att man känner sug på att springa inomhus. Jag är ju normalt lite "allergisk" mot löpband, iaf längre pass. Så här i efterhand så är ju mina 32 km som jag sprang en gång hemma på löpbandet helt fantastiskt! Jisses, det är riktigt långt. En kul runda var även då vi sprang runt Sillen, som är en sjö mellan Vagnhärad och Gnesta. Det är liksom så omöjligt att ens komma på tanken. Vanligt folk får inte ens för sig att köra bil den rundan men sprang man på grusvägarna runt så blev det "bara" 37 kilometer. Normalt är den 42 km. Men nog om det. Tänkte på en sak som äcklade mig lite grand och det lär speciellt äckla de elitorienterare som sprang SM igår. En funktionär vid vätskekontrollen fick för sig att snyta ur näsan, ni vet så där i luften med ett finger som håller stopp på den andra näsborren. Det var bara det att han endast tog ett steg framåt så vätskan var typ bara runt en halvmeter, kanske en meter bakom och tänk då att det blir som en dimma av det där... hmm, ni vet vad. Hm, inte den mest skarpa människa man sett...

Nä, nu skall jag nog se på en Beck-film i sängen tillsammans med min älskling!


På återseende!

Av Niclas Bernhardsson - 18 april 2008 22:55

Idag var jag grymt trött och jag har nästan (?) försovit mig två dgr på raken nu. Larmet står på för fullt och det tar typ 5 minuter innan jag fattar att larmet är på. Tror jag måste ha snoozat till idag fastän att jag har så dåligt med utrymme för det då jag går upp så sent. Jag småsprang till jobbet och var 1 minut sen, det får ju ändå anses som godkänt. Vi har rätt mycket på jobbet och kommer jag ikapp med sömnen tills imorgon så jobbar jag nog några timmar på söndag om det är ngn annan där.


Men nu var det ju dagen idag, alltså fredagen den 18 april 2008, vi skulle prata om. Är toktrött när jag kommer hem men ändå med stort sug på att träna. Jag har även lite huvudvärk men jag bestämmer mig för att försöka mig på ett pass med Powerslide till Trosa tillsammans med  Ullis som då cyklade istället. Då vi närmade oss Trosa så började jag bli lite mör och då har vi ändå haft medvind och faktiskt lite mer nedför från Vagnhärad. Och vad folk glodde då jag skatade fram. Men det var inte så värst kul att stå där mitt i smeten med ett par Powerslide på sig och dessutom på kullerstenen. Jag hade ganska högt tryck i hjulen och kände inte för att släppa ut luften bara för den korta stunden, vi skulle ju hem sen igen.

Jag krampade lite i benen då vi åkte hemåt och jag led av vätskebrist. Sen upptäcker jag att Ullis har en vattenflaska med sig och får dricka, det smakade underbart och jag tömde nästan flaskan själv.

Det tar ett tag men sen kommer det lite krafter tillbaka och jag orkar trycka på lite mera på slutet.

Sen väntade dusch och då själva orienteringen skulle starta så vara vi på plats igen för att se på tävlingarna. Kul att se på men då man sett typ samma visa 200 ggr så började man tröttna. Efter lite kaffe på "Krilles" så tittade vi lite till innan vi vände hemåt. Sen ser jag att det lyser skithäftigt från skogen, typ vid Trosa Skidbacke och vi vänder och åker in där en bit. Jäklars vad häftigt! Alla sprang precis i närheten och t.o.m alldeles intill bilen som vi släckt ned för att inte störa. Jag gick ut och tittade på, det var klart maffigt. Vi ville inte åka ändå fram till själva skidbacken eftersom vi då hade stört de tävlande men platsen där vi stod på var hur bra som helst. Och vi smög fram med positionsljusen, allt för att inte blända på ngt sätt. Jag kan berätta att de iaf bländade oss! ;-) Lamporna de hade på sig kostar runt 7-8000 kronor styck!! Och det var runt 450 stycken deltagare. Det var alltså typ lampor för 3-4 miljoner kronor! ;-) Så min pannlampa för 79 kronor från Clas Ohlssons duger alltså inte? ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 18 april 2008 10:36

Jisses vilka reportage! Det där med nazisten var ju riktigt skrämmande och nästan lika skrämmande var politikerna som inte visade kurage genom att vara så avvaktande. Fast de kanske då ännu inte var insatta i ärendet. Men det som var värst var ju slagsmålet, var det personen det handlade om som slogs! Jag fick riktigt ont i magen, vart är vi på väg? Killen, som blev slagen, var ju medvetslös när nazisten slog och armbågade samt sparkade honom i skrevet!!! Han är ju skadad för livet efter det där. Han är väl polisanmäld nu? Förövaren alltså.


Och hon politikern som vid sidan om sitt uppdrag även utförde seanser och allt vad det heter. Hon gjorde verkligen självmål då hon, vid en förfrågan om att få förklara sig, sade att hon "inte gör någonting gratis!" :-)


Dödsstraff igen...

Ah, jag skrev nog lite i affekt igår då jag var så upprörd. Jag är INTE för dödsstraff men givetvis finns det gånger då man tvekar.

Av Niclas Bernhardsson - 17 april 2008 21:03

Jag är egentligen emot dödsstraff och lite av att vända den andra kinden till men jag är inte på ngt sätt säker. Varför skall ett sådant monster som Anders Eklund få leva vidare. Det är klart att vi inte har rätt att ta ngn annans liv men tänk Er själva. Det går inte ens att sätta sig in i Englas pappas situation eller för all del Pernillas pappa men han har ju haft mer tid att bearbeta sorgen.

Vem bestämmer?


Bilden på "Arbogabarnen" berörde mig så djupt! Vilken himla fin bild och den gör förstås så ont att se på då man vet att de inte finns längre.


Vad ger mördarna rätt att leva vidare? Vad tycker Ni?

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards