Alla inlägg under mars 2008

Av Niclas Bernhardsson - 26 mars 2008 00:28

Idag drog Ullis och jag iväg till gymmet och körde ett kort men tufft pass ihop. Jag kände direkt på trappmaskinen att det var segt att få igång kroppen men det blev bättre på slutet. Skönt med lite styrketräning, det var ett tag sedan.


Sen var det bråttom att hinna till ett möte på jobbet som jag varit lite orolig för ett tag men det gick nog rätt bra. Det berörde mig dock ganska mycket så jag hade svårt att rensa tankarna vilket gjorde att jag missade lite i mitt arbete efter det.


Apropå möte så väntar det nog snart ett till möte, kanske i morgon, då jag sökt en ny tänst. Lite spännande.

Av Niclas Bernhardsson - 25 mars 2008 00:22

Resan hem från Mora gick bra och det hela handlade mest om att hitta ett Mc Donalds som hade drickbart latté! Antingen så smakar det himmelskt eller så smakar det.... inte himmelskt! Den här gången så var det dock sämre med tilltugget till och på ett annat ställe, det var nog i Hedemora, så var det totalt kaos! De hade för dåligt med personal så städningen blev lidande och det var riktigt skräpigt! Men nog om det nu! När vi kom hem så hämtade jag paketen som kommit. Våran granne tog hand om dem då vi hade åkt iväg, det var riktigt snällt! Av dem alltså! :-)


3 par Nordic Trainer ´08 i strlk 42 och ett par likadana fast av årsmodell ´07 i strlk 38. Samt två par stavar modell lååååånga som var helt sjukt inpackade! Tror det tog 20 minuter att få fram ett par. Jag åkte bort och visade dem som var intresserade på jobbet och alla var för små så nu är det bara att skaka fram rätt storlekar! De var iaf impade och längtar tills de får sina.

Av Niclas Bernhardsson - 24 mars 2008 21:55

Eldris!

Ullis och jag drog iväg på ett lite längre skidpass runt 11:00 och vi försökte samtidigt köra lite teknikträning och Ullis gjorde stora framsteg med tekniken idag efter viss möda. Vi körde till Eldris och fortsatte en bit till men spåren blev sämre och sämre. Så vi vände efter ngn kilometer och drog tillbaka och tog en lite mini-paus vid en fäbod i Eldris innan vi fortsatte.

Spåren var fortfarande riktigt bra och vädret var helt otroligt fint! Vi var ute i 86 minuter. Efter det så gick vi på stan och handlade lite kläder, jag köpte bland annat några nya byxor. Vi smet även idag in på Helmers och nu såg jag att jag stavade fel på cafeét igår. Latten går inte av för hackor men fikabrödet så ännu torrare ut än igår så jag frågade om det var färskt men fick svaret att det var bakat igår... Det som var torrt redan igår! Rena rama bilförsäljaren! :-)


Pass 2

Ungarna var sugna på lite snowboard och vi drog återigen iväg till Hemus och körde lite. Först så hjälpte vi ungarna till en bra backe och efter det så körde vi lite på rakan utifrån skidstadion innan vi vände. På vägen tillbaka så ser jag ngt skumt långt bort på rakan och är lite osäker på om det är ngt djur, människa eller kanske en skylt. Efter att ha uteslutit att det är en människa så utgår jag ifrån att det är en skylt och lugnar mig lite eftersom barnen bara är en liten bit därifrån. Sen ser jag att "skylten" flyttar sig och inser att det är ett större djur och får bråttom. Jag börjar tro att det är en älg men det är svårt att se hur stort det är på avstånd och jag skyndar mig framåt. Upptäcker sen att det är ett rådjur och då blir jag lugnare. Ullis kommer bakifrån och undrar vad jag tittar på. Sen skrämmer jag djuret lite då den börjat gå ifrån barnens riktning så de slipper bli skrämda. Ringer sen upp Tim och de har börjat tröttna och var på väg till värmestugan och då får det räcka för idag. Det blev en dryg halvtimme inklusive lite teknikträning och filmning då barnen var inne i värmestugan.


Ilsken tant!

Efter det så var vi iväg och handlade lite och jag växlade in lite småmynt för parkeringen. När jag sen var på väg in i affären igen så går den tant bredvid mig. Hon går med händerna fulla av pantflaskor och jag trippar förbi strax innan ingången och hon utbrister ngt som lät klart irriterat. Jag blir häpen och vänder mig och frågar vad hon tyckte att jag gjorde för fel. Hon lär knappast ha behövt sakta in då jag ökade farten förbi henne. Hon grymtade ngt att det var "typiskt karlar"! Ja, jisses! Skall jag var ärlig så blev jag klart påverkad då jag absolut inte vill irritera ngn i onödan men i det här fallet så var det nog hon som hade problem. Jag brusade upp ett tag efter det där och sedan inne i affären så skakade jag bara på huvudet åt henne. Undrar om hon inte blev lite förlägen att jag stannade upp och pratade med henne, det hade hon nog inte räknat med.

Efter det så väntade en härlig dusch och bastu!

Av Niclas Bernhardsson - 23 mars 2008 22:31

Skidträning!

Ullis och jag drog åter iväg till Hemus för lite skidträning och jag var supersugen på att köra på lite grand men det dröjde inte länge förrens ländryggen sade stopp! :-( Det krampade så fort jag försökte att diagonala och det blev lite småstopp efter backarna då det krampade rejält. Funderade på att vända men orkade mig fram till Eldris och vilade ngn minut. Det tog mig dryga 24 minuter dit och sen prick 23 minuter tillbaka. Sen fick det fasen vara nog. Såg sen ett gubbe komma med ett par gamla Fischer RCS där det satt ett tiotal skidmärkningslappar från Vasaloppet på. Givetvis blev jag lite intresserad, jag har själv 7-8 lappar på mina RCS men de är ju slut i belaget då jag stenslipat dem 4-5 ggr och sen haft de som demonstrationsskidor under 2 år. När han sade att de började ju bli slitna så fick jag påvisa för honom att det inte alls var så. De hade bara stenslipats i fabrik en gång och att då byta ut dem fast han var så nöjd med dem är ju bara dumt och speciellt när dagens skidor generellt har sämre belag. Faktiskt så skulle jag vilja köpa dem men det är väl försent nu.


Latrinbesök...

Efter skidåkning och dusch så käkade vi lite gott. Efter det så gick jag och Ullis och diskade. Ser sen från fönstret att det står en yngre flicka och hennes mamma alternativt äldre syster utan latrinhuset, bägge av utländsk härkomst. Reagerar på att de inte har ngt med sig såsom latrinavfall och den äldre går in först medan den yngre typ håller vakt utanför. Efter ngn eller några minuter kommer hon sedan ut och skakar lite i byxorna och den yngre går in. Samma procedur upprepar sig då den yngre kommer ut. Undrar i mitt stilla sinne hur det där gick till! Där inne finns ju inget papper att torka sig med, för jag antar att det var toalettbesök som utfördes! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 23 mars 2008 13:58

Melodifestivalen 2009!

Alla vet kanske inte att jag gillar att skriva låtar och nu kommer årets tok-vad från mig! Jag lovar att skicka in 5 (minst) låtar till Melodifestivalen 2009 och 2 st (!) skall med bland de 32 låtarna! Ja, det var det! Kalla mig knäpp om Ni vill men förhoppningsvis får Ni äta upp det senare! ;-)

Så nu är det full fokus på att få ordning på en hög låtar och senare leta vokalister så är du en grym sångare/erska med lika grym utstrålning så får du höra av dig! :-)


Torr fika på Helmes, i Mora!

Hela familjen B. var ute och spatserade i Mora idag och smet in på cafeét Helmes i Mora. Det brukar vara kanongott där men inte hade de visst inget nybakat. Tycker det är riktigt dåligt. Serverar man gammalt fikabröd? Fast lattén var supergod.

Av Niclas Bernhardsson - 22 mars 2008 22:09

Underbar längdskidåkning!

Även Tim piggnade på sig alltmer så jag var borta och bättrade på våra skidor samt lade på lite kall-klister. Sen drog Ullis och jag bort till Skidstadion i Hemus och körde i drygt en timme. Ullis hade redan varit ute och sprungit en timme idag men hon vill oftast träna mera, så det var lugnt.

Såg förresten att det är dags för nya skidor för oss bägge. Mina har ju genomlidit (!) 4-5 stenslipningar och 2 års ständiga stålsicklingsdemonstrationer så belaget är slut och Ullis skidor är inte så himla bra faktiskt. Men än så länge så funkar de. Det var ganska isiga spår och ca. 5 grader kallt så kall-klistret funkade rätt bra. Tyvärr hade jag börjat få huvudvärk men jag var så sugen på att åka skidor så det fanns liksom inget som kunde stoppa mig. Nu på kvällen så börjar det kännas bättre igen så jag kanske klarar mig.


Internetskojare!

Fick ett mail om att ngn försökt att gå in på mitt paypal-konto och blev förstås lite orolig. Man skulle även klicka på en länk och då blir man ju lite lätt misstänksam. Ser sen att de skickat det till både min info- och subscribeadress och de har jag inte ens registrerat på paypal. Hm, internetskojarna försöker allt och det här var rätt sofistikerat.

Kom sen på att jag nog borde köpa mig ngn skiva på cdwow, det är där jag brukar använda paypal. Det blev Eros Ramazotti till mig och ngt till barnen som jag inte kommer ihåg nu.


Kung Arthur!

Men nu skall jag titta vidare på Kung Arthur och hans riddare. Det är en typisk film som jag brukar gilla. Annars är jag rätt bred i mitt tittande och gillar nog mest Drama!

Av Niclas Bernhardsson - 22 mars 2008 10:48

Felix frisk och letade påskägg!

På morgonen så mådde Felix bra igen och var uppe och letade påskägg i våran husvagn. Det tog ett tag och jag utgick ifrån principen att inte gömma äggen så mycket och det är ju också ett sätt att gömma! Det tog väl ca. 5 minuter innan han hittade sitt ägg. Tim däremot var fortfarande sjuk och ligger kvar i sängen fortfarande. Men det låter ju hoppfullt att Felix tillfrisknade så fort fast han var så febrig igår.

Felix satt och jobbade ihop ett nyhetsbrev nu på morgonen med mig och vi har precis skickat ut det. Det handlar om en riktigt cool och nyttig produkt...


Ribcap!

Ibland så passar det ju inte att ha hjälm och vissa tycker även att det är lite skämmigt så nu finns det - Ribcap - som är en hjälmmössa med en särskild fiber som hårdnar till vid slagvåld men ändå är mjuk på huvudet! Tror och hoppas, för mångas skull, att det blir en succé. Men nog om jobb nu! Nu tycker jag att vi skall diskutera...


OS-bojkott?

Vad vinner vi på det? Att styrandet i Kina är under all kritik är ju ingen hemlighet och det är avskyvärt men vinner vi verkligen ngt på att bojkotta Kina? Att strypa handeln borde ju iofs vara effektivt men det är ju inte ngt lite fjuttland vi pratar om och det får förstås stora konsekvenser på hela världsekonomi om det blir utbrett och påverkar förstås. Kanske är det bättre, det tror iaf jag, att just ha ett OS i Kina för att öppna upp och inbjuda till dialog. Ju mer öppet det blir - ju mera chans till demokratisering! Och så är det förstås även väldigt roligt med OS för väldigt många, det får ju inte glömmas bort. Så vad är bäst? Att bojkotta eller vara med? Delta gärna i mon omröstning. Jag väntar lite med att rösta själv men jag tror det går att läsa mellan raderna var jag står! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 21 mars 2008 21:00

Vi, jag och Ullis, hade knappt kommit hem från skidträningen då Felix började bli hängig. Vi trodde att det berodde på att han suttit framför datorn för mycket och drog med honom till "stan". Vi gick in på Åhlens och "råkade" gå förbi leksaksavdelningen men då inte ens det lockade förstod man att det var allvar. Tim och jag drog tillbaka och hämtade bilen och hämtade upp resten av familjen. Vi kom tillbaka och bäddade ned Felix men det dröjde inte länge förrens Tim började uppvisa tydliga symptom på att allt inte stod rätt till. Vi, fortfarande jag och Tim, drog iväg i bilen för att fylla på med mera gasol då vi trott att den var slut, återkommer med mera fakta hur det egentligen stod till på den punkten, och jag pratade med Tim om allt möjligt. Tänkte väl inte så mycket på att han inte svarade först så jag pratade på. Sen ser jag att han toksover och skrattar lite för mig själv. Väcker honom men han somnar bara om. Han känns inte så varm då och jag tror att han bara är trött. Sen när vi kommer tillbaka så dröjer det inte så länge förrens han också är nedbäddad och får sedan lite feber. Nu på kvällen så verkar det som om det värsta har gått över men de är fortfarande väldigt trötta och vill bara sova. Tim lyckades slita sig från sängen för att se på Let´s dance men det var på håret. Nu, direkt efter själva tävlingen, sitter han och nickar till. Trist med sjukdom så här direkt i början på semestern.


Gasolen...

Tim och jag åkte ju iväg för att byta ut vår gasoltub då den ju var slut. Sen då jag skickar över min gasoltub så känner jag ju att det faktiskt finns kvar gasol i min tub! :-0 Men jisses. Jag blev lurad av beskrivningen som visar huruvida en ventil är öppen eller inte. Så nu vet Ni det! Vi frös i onödan och skulle det inte ha varit att vi tjänade typ 300 spänn på det, jo det är lite dyrt med gasol i Mora, så hade jag väl fått höra det! ;-) Ett byte av en PA11 kostar på Statoil ca. 450 och lite billigare på OK/Q8. En hundring billigare skulle det ha blivit på "Olje Tore" som hade stängt. Men nog om det!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skapa flashcards