Alla inlägg under februari 2008

Av Niclas Bernhardsson - 24 februari 2008 20:33

Telefongodis!

Några coola unga Telenorkillar som dessutom var riktigt trevliga stod bredvid oss i ståndet bredvid. Fast ngt stånd hade de inte då deras tält var för stort för att få plats och när de stod bredvis oss i förrigår så blåste ju deras tält iväg och repade några bilar. Fast Telenor är ju ingen pyttefirma så de slapp ju betala skadorna själva! ;-)


Vi köpte några telefoner till barnen och Ullis ville förstås ha en själv. Nu skall vi se vad det blev, måste kolla först! Felix och Tim tog varsina Samsung SGH-Z240 som har lite godis som: kamera, mp3, video och lite anat smått och gott.  Ullis verkar smått förälskad i sin Sony Ericsson 910i.


Professorn!

Trevliga Lars-Erik, som var opponent mot Kuzmins avhandling om skidglid, körde som vanligt Öppet Spår och kom i mål på 5.57 och hade sparat krafter då han som vanligt skall köra alla 3 loppen! :-0 Inget ont om honom men han ser verkligen inte ut att kunna åka på de tiderna som han gör och betänk att han nu är 64 år! Imorgon verkar det vara snabbföre på gång fast han har alltid bra glid i förhållande till andra och det utan glidvalla. Igår skrämde han mig då han ropade att det inte går alls då jag frågade hur det verkade! Jag blev förstås orolig men ser sen snabbt att det är fästet han inte fick till. Glidet var helt sjukt bra! Det verkade varit svårt att få fäste för Tjejvaseåkarna men elittjejerna behöver ju inte så jättemycket fäste.

Idag kom det förresten fram en ung kille som verkade känna mig och det händer ju rätt ofta då man är i den position man är och pratar med många personer. Sen sade han att det var "Tiger"! Ah, han har verkligen kommit i bra form och är nog den enda "pulsare" som kommit fram och morsat! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 22 februari 2008 20:33

Det här var en riktig blåsdag, som Nalle Puh skulle ha sagt, och killarna från Telenor, i ståndet bredvid, fick sitt tält ivägblåst och tältet repade några bilar på sin framfart. Riktigt tråkigt med all blåst och det är lite klent med kunder inför TjejVasan. Det visste jag iofs redan sen förra året att det är ett stort ointresse inför KortVasan och TjejVasan. Imorgon, inför det första Öppna Spåret, så räknar jag med att det kommer igång lite bättre. Sen sen jag att jag hade fått med mig några gamla energikakor och plockade bort dem direkt förstås men testade en. Sen fick jag lite brända mandlar och strax därefter så fick jag värsta magknipet! Ah, vi kom knappt hem, det gjorde riktigt ont! Sen med lite mat i magen så började det att släppa.

Av Niclas Bernhardsson - 21 februari 2008 22:37

Landat i Mora.

Så var vi då uppe i Mora och vi kom iväg runt halv 12. Inte riktigt så tidigt som Ullis hade tänkt... När vi började närma oss Mora så slog det oss hur lite snö det var. När vi var här sist så var det ju massor av snö men nu har det töat lite väl hårt. Hade hoppats på hårda fina spår men nu blir det jobbigt för dem som skall åka och säkert inte lika entusiastiska kunder! ;-)

Fick tyvärr inte den sista sickelbeställningen så nu står jag upp i Mora med alldeles för få sicklar... Kommer det sicklar till Vagnhärad imorgon, fredag, så får jag nog fixa ett bud!

När vi åkte runt i Mora så såg Ullis platsen där den unga flickan blev mördad. Gud vad hemskt! Jag blev verkligen berörd av det där vansinnesdådet. I lilla Mora där vi nu befinner oss. Han verkar iaf vara fast nu, mördaren! Nu väntar sängen då jag är trött och har mycket jag skall få ordning på imorgon bitti. Natt natti! 

Av Niclas Bernhardsson - 20 februari 2008 22:47

Resklara!

Ja, så sitter man här sent på kvällen och undrar om man fått med allt. Det roliga den här gången är att hela familjen är med, förra gången var jag ju själv. Man känner sig lite pirrig, jag är ju inte den bästa organisatören men när jag tänker efter hur det var förra året så borde jag vara lugn. Fick hoppa in i Kuzmin Ski Technologys marknadsstånd. Glad i hågen kommer jag upp med en fullastad bil och kommer fram till.... ingenting! Ståndet - ja, ja, hitta på ngt roligt nu! - fick man stå för själv, men det visste ju inte jag. Det blev till att leta bland lokala förmågor men det blev nobben. Det slutade med att Woody Bygghandel lånade ut två bord och jag spände en presenning över det stånden som stod vid sidan av mig. Nu har jag varit ute i god tid (nåja!) och får hyra ett marknadsstånd av Mora korgmakeri, Ullis tycker alltid att jag säger korvmakeri... Eller tyckte iaf Apropå dåliga skämt så hade jag lite svårt att hålla mig för skratt då personen som har hand om marknadsstånden säger ngt i stil med: - Det är väl kul att du får ett präktigt stånd!  :-/ Känns som vi är klara med den humorn nu...

Undrar förresten om jag kommer att kunna packa in allt som jag vill ha med mig. Förra gången var jag ju som sagt helt själv i bilen....


Nya dekaler!

Ah, så fint det blev! Måste bara tipsa om dekaltrim.nu! Helt sjukt prisvärt och det blev riktigt fint! Nu skall det ju vara riktigt rent då man sätter dit dekalen, den sitter på bakre kofångaren, heter det så förresten? och är på hela 1,1 meter. Eller om det var 10 centimeter till. Täcker iaf så gott som hela och det går inte att missa det direkt.  Jag tvättade bilen i lördags för att få dit dekalen men hann inte det. Efter det så har jag, eller rättare sagt vi, åkt 48 mil. Bilen var inte direkt glänsande ren. Tvättade av med en lite svamp, det får duga. Lossnar det så får jag väl göra om det.  Så stora pengar var det ju inte. Nä, dags för sängen! Ullis tycker att vi skall åka runt 7-8 imorgon bitt. Tror att det kommer att bli närmare 10 halv 11.... Vi får väl se.... Den som brukar vara mest seg på morgonen är ju jag! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 19 februari 2008 23:25

Elte timmen...

Ja, nu börjar det närma sig avfärd mot Mora och det börjar bli mer och mer stressat. Fler och fler har insett det här med stålsickling och givetvis så är de ute i sista stund. Det är kul men stressigt då jag samtidigt skall jobba på Bosch och sen sköta enklaresport. Längtar faktiskt att Vasaloppet skall vara över för då lugnar det ned sig rejält. Idag var Mackan på besök, som vi kan se av kommentaren från mitt förra inlägg! ;-) Riktigt skojigt men det var inte hans skidor. Det var lite lustigt för det ena paret var mycket mer hårt än det andra. Visserligen så skiljer det en hel del på belagen men samma par! :-0 Han kommer ju att åka i åttor! ;-) Nä, skoja bara, Mackan! Så efter det paret så längtade jag inte direkt till nästa par som var på tur men de gick jättelätt. Har nog inte sicklat så många Salomon men de här var fina och lätta att sickla iaf. Kanelgifflarna som Mackan och jag käkade var iaf superlätta att få ned och det utan sickel! :-)


Nä, nu har jag fixat lite med bokföring och ser att de flesta kunderna skött sig! Nu skall bara jag själv hinna med att betala till höger och till vänster. Och förstås få på de nya dekalerna på bilen. Tvättade bilen i förrigår för att jag skulle sätta på dekaler men inte hann jag det. Får nog göra ett nytt försöka imorgon men Ullis ville iväg mot Mora redan då... Kan man sickla fram lite mer tid?


God Natt!  (men först skall jag hänga tvätt och sen är det uppstigning strax innan klockan 05:00...)


Kommentarer till kommentarerna:

>Mackan: Du hade ingen chans i giffelätartävlingen!


>Dino: Ah, kul att se dig igen men försök inte att utmana mig på schlagern! ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 18 februari 2008 09:38

Sicklingskunder

Nu börjar Vasaloppen närma sig vilket innebär ett markant ökat andel sicklingskunder. Jag sicklar alltså bl.a skidor åt längdskidåkare. En sak som jag har reflekterat över är att en väldigt stor del av kunderna är chefer eller rent generellt ganska välutbildade personer. Det verkar som att de har lättare att greppa att det faktiskt är onödigt och ibland t.o.m kontraproduktivt, som det så fint heter, att glidvalla. Man träffar många olika människor och det blir alltid en hel del prat om ditten och datten men förstås mest om skidåkning. Jäkligt skoj faktiskt men nu är jag rätt öm i mitt högra pekfinger då jag använder det som sicklingsstöd. Borde börjar sickla med handskar istället. Om inte annat så lär jag ha handskar på mig då jag demonsterar uppe i Mora. En kund skällde jag ut lite grand då han ruggat upp fästzonen alldeles för hårt. Jättefina skidor men som han nästan förstört med sin ovarsamma ruggning.


Övrigt

Sen var det en hel del bokföring men jag lyckades slita mig till slut så jag kom i säng strax efter 11 vilket ändå får ses som en framgång. I morgon, tisdag, så har jag nog bara en sicklingskund inbokad men det är en kompis till mig så jag hoppas få lite tid till fika och snack!



Av Niclas Bernhardsson - 17 februari 2008 22:52

Fotbolls-Cup!

Så var det då dags för Fotbolls-Cup, i Linköping, med Felix och de är ju så många i hans lag så de hade delat upp laget i två lag istället. Det kändes som två jämnstarka lag men idag hade de små liven det riktigt tufft. Vi har satsat på glädje och gemenskap och det märktes lite väl bra då de andra lagen körde över dem! :-0 Felix började försiktigt men blev sedan bara bättre och bättre och så var det nog överlag. Vi verkade behöva en ordentlig startsträcka. Hursomhelst så blev det en lång dag och jag passade på att hämta skidor hos en kund som då också var i Linköping. Måste säga att Linköping var större än jag trodde och att bara ta sig från en punkt till en annan i den stora staden tog 20 minuter!  Träffade min kund och det visade sig att han redan köpt en sickel från mig och nu "bara" vill få hjälp med att refresha belagen på skidorna. Fick med mig skidorna och skall lämna dem till honom på resan upp till Mora nu på torsdag. Har ju fått marknadsplats där jag kan sälja mina produkter och visa upp mitt "enkla" företag! :-)


Melodifestivalen...

Var rejält trött då vi äntligen kom hem och sitter nu sent på kvällen och skriver ned lite tankar. Med lite distans till Melodifestivalen så är det bara att konstatera att jag ju alltid fortfarande har rätt! I min subjektiva bedömning iaf! ;-) Skämt åsido så brukar jag nästan alltid kunna pricka in kommande hitlåtar men igår var det lite halvsvårt. Får erkänna att jag drabbades av den ... vad skall vi kalla det? Carola-febern i elfte timmen. Hon lyckades få mig att värdera henne högre än vad hon egentligen var värd. På ngt konstigt sätt så tycker jag fortfarande synd om henne då hon blev bestulen på vinsten med hennes "Främling"! Alltså, det var 1983! Nu får jag väl vakna upp men det var verkligen skumt. Det enda land som kunde hota henne gav henne noll (0) poäng!


Mora!

Kommer att ha ett marknadstånd upp i Mora så kom gärna och hälsa på hos "enklaresport"! Nä, nu måste jag i säng! Ha det gött och återkom gärna!

Av Niclas Bernhardsson - 16 februari 2008 22:08

Bloggstart!

Jaha så var det äntligen dags att premiärskriva i bloggen fastän det var ett tag sedan jag registrerade mig. Normalt så brukar jag skriva lite på puls.se under min sida, jag heter Niclas_B där. Men nu tänkte jag alltså fortsätta här och kommentera gärna. Som jag skrivit i min presentation så är jag väl lite av en elitmotionär, vad det nu är, men nu har jag blivit skadad och tränar knappt alls så vi får väl stryka ovanstående epitet ett tag. Om det nu finns ngt som heter så? Hursomhelst så väntar jag på en knäoperation då jag skadade knät i somras och det är värt att poängtera att det inte är idrotssrelaterat, det är inte alltför många skador som är det för mig. Men det är ju många som tror. Nåväl, 15-17 kg mer än det brukar sitter på min kropp nu men det är är inget som syns så där jätteväl utan det är lite muskler också, som tur är. Med min bodybuildarbakgrund så bygger man lätt på sig då man lättar lite på uthållighetsträningen samt äter lite mer.


Nå, det får räcka om det, så länge. Då går vi till...


Melodifestivalen!

 Björkman är en gammal räv som gör lite som han vill så jag förstår tankarna om att det skapats en lite lättare delfinal för Carola och Andreas. Kikade lite på youtube och hörde deras låt där innan kvällens sändningar. Där lät de inte så övertygande men som vanligt så låter det lite bättre vid andra lyssningen.

Till låtarna då utan att ha jättekoll på deras namn och så....

Ola: Kände knappt igen honom, han imponerade inte och jag kommer inte ens ihåg låten så här i efterhand. Förstår dock att ungdomar lär rösta på honom. Hade honom som 3:a i min egen lista medans mina barn (Tim och Felix) hade honom som klar 1:a.


Lasse Lindh: Inget som berörde så mycket men inte heller helt åt pepparn. Kul kille med självdistans men som nog inte kommer att göra ngt större avtryck! Hade honom som 5:a


The Nicole: Lite svängigt men ändå rätt kasst. Vet dock inte vad som händer efter flera lyssningar...


Alexander Schöld: Nja, inget för mig men dock lite bättre än föregående.


Rongedal: Yeah! Här händer det grejer! Vilka röster och vilken känsla! Var dock lite orolig att svenska folket inte skall förstå vilka killar det är (vad uppblåste jag är då!) men det gjorde dem ju! :-) Låten växer och kan bli hur bra som helst, jag köper deras skiva direkt!! Under röstningen (ja, jag vet att det är töntigt att rösta men jag har nästan alltid gjort det....) så hade jag dem "bara" som 4:a. Glatt överaskad över att de gick direkt till final!!


Sanna Nielsen: Yes! Vilken tjej! Hon kan verkligen sjunga så man ryser! En riktigt bra låt men inte en fullpoängare. Man väntar bara på den dag hon en superhit, då kan hon bli riktigt stor, för sjunga det kan hon! Jag hade henne som 2:a, på gränsen till 1:a.


Andra generationen: Jag har tyvärr inte fått några reflektioner på musiksmak hos "nysvenskar" men kanske är det här ngt som fastnar hos några men själv misstänker jag att det är fok som röstar bara för att förstöra för jag tyckte att det var skitdåligt! Kanske är jag inskränkt men jag tror inte det. Jag är rätt öppen i min musiksmak men var det här bra? Nä, jag kan bara inte tror det! Måste lyssna av med en kille på jobbet som kommer från Bosnien, kanske att han har lite synpunkter. Kanske är det helt enkelt så att jag inte har så bra koll på musik längre... Börjar jag bli gammal? Fönt ja en körv, så höppa ja i älva...


Johnsn & Häggkvist: Kikade lite på youtube innan och intrycket där var ju rätt negativt och det lät även rätt mediokert. På själva melodifestivalen så lät det dock rätt mäktigt men jag tycker ändå inte att de passar så bra ihop. Tycker att Andreas fått alldeles för bra respons på sin lite småjobbiga röst. Måste erkänna att jag ändå hade som som 1:a, dock mycket svag sådan då både Sanna och Rongedal bjöd upp till dans. Rätt glad att jag fick fel idag! :-)


Kommentera gärna, jag brukar ha rätt! ;-)


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
<<<
Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards